Zebra Elites - KVK Tienen: 2 - 2 Printervriendelijke versie

Na de bekeruitschakeling was het afwachten hoe KVK Tienen zich zou tonen in de competitieopener bij de Zebra Elites van Sporting Charleroi. Bovendien was het afwachten hoe sterk het beloftenteam van de eersteklasser voor de dag zou komen. Trainer Hias koos voor dezelfde elf als tegen Perwez op Saidi na. Kempeneers nam zijn plaats in op het middenveld.
 
In de openingsfase van de partij nam KVK het initiatief. Meeus kopte een hoekschop voorbij doelman Chiacig, maar ref Afifi keurde het doelpunt af. Onterecht volgens sommige waarnemers die ter hoogte van de zijlijn stonden. De snel combinerende thuisploeg nam naarmate de eerste helft vorderde alsmaar meer het initiatief over van Tienen. Lokembo kon niet afwerken toen hij mooi in het straatje werd gestuurd. Doelman Herbots was attent op een poging van Dalle. Aan de overkant noteerden we pogingen met het hoofd van Naudts en Singh. 
 
Meteen na de pauze volgden enkele bewogen minuten voor KVK Tienen. Eerst kon de vergeten Bongiovanni (ex-Patro) laag overhoeks scoren. Slechts twee minuten trapte Rousseau een afgeweerd schot in de herneming voorbij de Tiense goalie. De dubbele voorsprong was echter geen mokerslag voor de bezoekers die met veel inzet naar voren voetbalden. Na een uur voetballen trapte Naudts de aansluitingstreffer tegen de netten.
 
Tienen drukte het gaspedaal nu nog meer in. Een knappe volley van Kempeneers verdiende meer, maar werd door doelman Chiacig van tussen de palen geduwd. Er volgden heel wat hoekschoppen en een kopbal van Singh werd net voor de lijn gekeerd. De prima ingevallen Saidi maakte het de thuisdefensie mee knap lastig. Na 72 minuten maakte hij de verdiende gelijkmaker. Aan de overzijde kopte Petkevicius naast. In een spannend slot waarin KVK nog alles op alles zette om de drie punten naar Tienen te brengen trapte Saidi nog op de binnenkant van de paal. 
 
Een puntendeling die KVK wat met een dubbel gevoel opzadelt: enerzijds de tevredenheid over het terugvechten in de tweede helft, anderzijds het gevoel dat er na de vele mogelijkheden meer in zat.
 
‘In de eerste helft was de partij was de partij wat gesloten. Ook wel bewust omdat we even wilden afwachten hoe Charleroi voor de dag zou komen', klonk het bij trainer Wouter Hias na de partij. 'Na de rust speelden we met meer druk naar voren, maar door twee individuele fouten komen we 2-0 achter. Jammer, omdat ik vond dat we dan goed aan het spelen waren. De groep toonde de juiste mentaliteit om terug te vechten. Door het inbrengen van Saidi gingen we nog hoger voetballen. En ja, dan hebben we heel wat kansen om de wedstrijd helemaal in ons voordeel te beslissen, maar komt die winning-goal er niet. We moeten dus verder werken aan de efficiëntie. Charleroi toonde een enorme drive. De tegenstander liep vooral voor de rust overal en probeert mooi voetbal te brengen. Ik denk dan ook dat heel wat ploegen het hier nog lastig gaan krijgen.’
 
Volgende week woensdag wacht opnieuw een beloftenteam in het Bergéstadion. Dan is Jong AA Gent te gast.
 
Zebra Elites: Chiacig, Dalle, Lokembo, Rousseau (73’ Malungu), De Moerloose, Petkevius, Ntelo (69’ De Neve De Roden), Vandermeulen, Bongiovanni, Monticelli (79’ Monticelli), Mbeng.
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Singh (90’ Bogaerts), Bracké (64’ Saidi), Claes, Matterne, Kempeneers.
Doelpunten: 50’ Bongiovanni (1-0), 54’ Rousseau (2-0), 62’ Naudts (2-1), 72’ Saidi (2-2)
Geel: Chantrain, Matterne, Ntelo, Dalle, Vandermeulen, Singh 
Scheidsrechter: Ibrahim Afifi
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Patro Eisden
zo. 2 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

Ontdek onze partnerbrochure