Zebra Elites - KVK Tienen: 2 - 2 Printervriendelijke versie

Na de bekeruitschakeling was het afwachten hoe KVK Tienen zich zou tonen in de competitieopener bij de Zebra Elites van Sporting Charleroi. Bovendien was het afwachten hoe sterk het beloftenteam van de eersteklasser voor de dag zou komen. Trainer Hias koos voor dezelfde elf als tegen Perwez op Saidi na. Kempeneers nam zijn plaats in op het middenveld.
 
In de openingsfase van de partij nam KVK het initiatief. Meeus kopte een hoekschop voorbij doelman Chiacig, maar ref Afifi keurde het doelpunt af. Onterecht volgens sommige waarnemers die ter hoogte van de zijlijn stonden. De snel combinerende thuisploeg nam naarmate de eerste helft vorderde alsmaar meer het initiatief over van Tienen. Lokembo kon niet afwerken toen hij mooi in het straatje werd gestuurd. Doelman Herbots was attent op een poging van Dalle. Aan de overkant noteerden we pogingen met het hoofd van Naudts en Singh. 
 
Meteen na de pauze volgden enkele bewogen minuten voor KVK Tienen. Eerst kon de vergeten Bongiovanni (ex-Patro) laag overhoeks scoren. Slechts twee minuten trapte Rousseau een afgeweerd schot in de herneming voorbij de Tiense goalie. De dubbele voorsprong was echter geen mokerslag voor de bezoekers die met veel inzet naar voren voetbalden. Na een uur voetballen trapte Naudts de aansluitingstreffer tegen de netten.
 
Tienen drukte het gaspedaal nu nog meer in. Een knappe volley van Kempeneers verdiende meer, maar werd door doelman Chiacig van tussen de palen geduwd. Er volgden heel wat hoekschoppen en een kopbal van Singh werd net voor de lijn gekeerd. De prima ingevallen Saidi maakte het de thuisdefensie mee knap lastig. Na 72 minuten maakte hij de verdiende gelijkmaker. Aan de overzijde kopte Petkevicius naast. In een spannend slot waarin KVK nog alles op alles zette om de drie punten naar Tienen te brengen trapte Saidi nog op de binnenkant van de paal. 
 
Een puntendeling die KVK wat met een dubbel gevoel opzadelt: enerzijds de tevredenheid over het terugvechten in de tweede helft, anderzijds het gevoel dat er na de vele mogelijkheden meer in zat.
 
‘In de eerste helft was de partij was de partij wat gesloten. Ook wel bewust omdat we even wilden afwachten hoe Charleroi voor de dag zou komen', klonk het bij trainer Wouter Hias na de partij. 'Na de rust speelden we met meer druk naar voren, maar door twee individuele fouten komen we 2-0 achter. Jammer, omdat ik vond dat we dan goed aan het spelen waren. De groep toonde de juiste mentaliteit om terug te vechten. Door het inbrengen van Saidi gingen we nog hoger voetballen. En ja, dan hebben we heel wat kansen om de wedstrijd helemaal in ons voordeel te beslissen, maar komt die winning-goal er niet. We moeten dus verder werken aan de efficiëntie. Charleroi toonde een enorme drive. De tegenstander liep vooral voor de rust overal en probeert mooi voetbal te brengen. Ik denk dan ook dat heel wat ploegen het hier nog lastig gaan krijgen.’
 
Volgende week woensdag wacht opnieuw een beloftenteam in het Bergéstadion. Dan is Jong AA Gent te gast.
 
Zebra Elites: Chiacig, Dalle, Lokembo, Rousseau (73’ Malungu), De Moerloose, Petkevius, Ntelo (69’ De Neve De Roden), Vandermeulen, Bongiovanni, Monticelli (79’ Monticelli), Mbeng.
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Singh (90’ Bogaerts), Bracké (64’ Saidi), Claes, Matterne, Kempeneers.
Doelpunten: 50’ Bongiovanni (1-0), 54’ Rousseau (2-0), 62’ Naudts (2-1), 72’ Saidi (2-2)
Geel: Chantrain, Matterne, Ntelo, Dalle, Vandermeulen, Singh 
Scheidsrechter: Ibrahim Afifi
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure