Young Red R. Antwerp FC - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Het lange seizoen kende een afsluiter op het veld van Lierse, waar de Antwerpse Young Reds wachtten. Bouzian kreeg opnieuw een plaats onder de lat bij afwezigheid van Herbots. Jochmans en Bracké keken geschorst vanuit de tribunes toe. De Antwerpse beloften moeten binnen enkele weken nog aan de slag in de eindronde voor het behoud.
 
KVK nestelde zich het eerste half uur vooral op de helft van Antwerp. Echt grote kansen bleven uit.  Een kopbal van Naudts ging over. Aan de overkant was de thuisploeg gevaarlijk wanneer Tienen een handje toestak. Gelukkig kreeg ook Antwerp het vizier niet scherp of was er Bouzian die de poging van Murataj nog net kon afweren.
 
Kort voor de pauze trapte Yagan van dichtbij naast. Murataj toonde zich bij Antwerp wel scherper toen hij net voor de pauze een teruglegger hoog in de haak voorbij Bouzian trapte. 
 
Na de herneming dreigde KVK als eerste via Marchal op aangeven van Yagan. Zijn poging ging voorlangs. Tienen claimde opnieuw het balbezit, maar het was Antwerp dat het gevaarlijkste uitpakte in de snelle omschakeling. Vanhees trapte in de handen van Bouzian. 
 
De wedstrijd werd ondertussen ook meer en meer gekruid door opstootjes. Trainer Gill Swerts van Antwerp mocht na een dispuut met de grensrechter met een tweede geel karton achter de omheining plaatsnemen. Ondertussen onthield ref Van Laere KVK een duidelijke penalty na een overtreding van Da Silva op Vanwesemael. Ook enkele claims voor Tiens handspel in de zestien bleven onbeantwoord.
 
Het Tiense balbezit bracht echter te weinig gevaar en Antwerp profiteerde van de Tiense risico’s. Murataj scoorde op het uur en maakte een kwartier voor tijd zijn hattrick vol na een aanval over de linkerflank. Trainer Hias gooide nog wat frisse krachten in de strijd, maar de wedstrijd was toen al gespeeld. De ingevallen Singh zag zijn schot afgeblokt.
 
Ondanks het Tiense initiatief toonde het jonge Antwerp zich erg efficiënt in de omschakeling in een voor Tienen misschien wat overbodige partij na de 4-1 tegen Ninove. KVK en beloftenploegen, het blijft vooralsnog een zoektocht naar succes. Tienen sluit het lange seizoen af bovenaan de rechterkolom met 46 punten.
 
Young Reds R. Antwerp FC: Devalckeneer, Davis, Wyns (82' Verstraeten), Aziz (66' Soussi), Shala, Legein, Vanhees (66' Degallaix), Ben Hames, Zaânan, Murataj (82' Delaporte), Da Silva (66' Horemans).
KVK Tienen: Bouzian, Chaintrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (82' Vanweerts), Claes (87' Lénaers), Marchal (82' Singh), Bogaerts (82' Maho), Matterne (61' Arrivas)
Doelpunten: 45' Murataj (1-0), 63' Murataj (2-0), 77' Murataj (3-0)
Geel: Murataj, Shala, Claes
Scheidsrechter: Jari Van Laere
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure