Young Red R. Antwerp FC - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Het lange seizoen kende een afsluiter op het veld van Lierse, waar de Antwerpse Young Reds wachtten. Bouzian kreeg opnieuw een plaats onder de lat bij afwezigheid van Herbots. Jochmans en Bracké keken geschorst vanuit de tribunes toe. De Antwerpse beloften moeten binnen enkele weken nog aan de slag in de eindronde voor het behoud.
 
KVK nestelde zich het eerste half uur vooral op de helft van Antwerp. Echt grote kansen bleven uit.  Een kopbal van Naudts ging over. Aan de overkant was de thuisploeg gevaarlijk wanneer Tienen een handje toestak. Gelukkig kreeg ook Antwerp het vizier niet scherp of was er Bouzian die de poging van Murataj nog net kon afweren.
 
Kort voor de pauze trapte Yagan van dichtbij naast. Murataj toonde zich bij Antwerp wel scherper toen hij net voor de pauze een teruglegger hoog in de haak voorbij Bouzian trapte. 
 
Na de herneming dreigde KVK als eerste via Marchal op aangeven van Yagan. Zijn poging ging voorlangs. Tienen claimde opnieuw het balbezit, maar het was Antwerp dat het gevaarlijkste uitpakte in de snelle omschakeling. Vanhees trapte in de handen van Bouzian. 
 
De wedstrijd werd ondertussen ook meer en meer gekruid door opstootjes. Trainer Gill Swerts van Antwerp mocht na een dispuut met de grensrechter met een tweede geel karton achter de omheining plaatsnemen. Ondertussen onthield ref Van Laere KVK een duidelijke penalty na een overtreding van Da Silva op Vanwesemael. Ook enkele claims voor Tiens handspel in de zestien bleven onbeantwoord.
 
Het Tiense balbezit bracht echter te weinig gevaar en Antwerp profiteerde van de Tiense risico’s. Murataj scoorde op het uur en maakte een kwartier voor tijd zijn hattrick vol na een aanval over de linkerflank. Trainer Hias gooide nog wat frisse krachten in de strijd, maar de wedstrijd was toen al gespeeld. De ingevallen Singh zag zijn schot afgeblokt.
 
Ondanks het Tiense initiatief toonde het jonge Antwerp zich erg efficiënt in de omschakeling in een voor Tienen misschien wat overbodige partij na de 4-1 tegen Ninove. KVK en beloftenploegen, het blijft vooralsnog een zoektocht naar succes. Tienen sluit het lange seizoen af bovenaan de rechterkolom met 46 punten.
 
Young Reds R. Antwerp FC: Devalckeneer, Davis, Wyns (82' Verstraeten), Aziz (66' Soussi), Shala, Legein, Vanhees (66' Degallaix), Ben Hames, Zaânan, Murataj (82' Delaporte), Da Silva (66' Horemans).
KVK Tienen: Bouzian, Chaintrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (82' Vanweerts), Claes (87' Lénaers), Marchal (82' Singh), Bogaerts (82' Maho), Matterne (61' Arrivas)
Doelpunten: 45' Murataj (1-0), 63' Murataj (2-0), 77' Murataj (3-0)
Geel: Murataj, Shala, Claes
Scheidsrechter: Jari Van Laere
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure