URSL Visé - KVK Tienen: 1 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen ging sterk van start op het veld van Visé en toonde zich de eerste twintig minuten van de partij het gevaarlijkste. Na amper vijf minuten voetballen mocht Laureys alleen op de thuisdoelman af, maar de openingstreffer liet nog heel even op zich wachten. Spaenhoven mocht na een kwartier voetballen een vrije trap nemen op 20 meter van doel. Met een schitterende knal zette hij Tienen op voorsprong. 
 
Hoewel KVK nog enkele prima kansen bij elkaar voetbalde, was het Visé dat na 20 minuten de stand in evenwicht bracht. Perseo zette zich centraal door en gaf iedereen het nakijken. Verdediger Alexander Vos raakte geblesseerd bij deze actie en bleef tijdens de pauze in de kleedkamer. Farin zou hem in de tweede helft vervangen. Ondertussen was het Visé dat Tienen onder druk zette, met onder meer een bal op de lat van Thuys. 
 
Na de koffie was het echter Tienen dat de wedstrijd helemaal naar zich toe trok. Mputu, vorig seizoen nog aan het werk bij Visé, miste voor open doel. Bij een tegenaanval konden 4 KVK’ers niet scoren. 
 
Gelukkig was het wel raak na een uur voetballen. Jonas Laureys kopte een mooie voorzet van Spaenhoeven onhoudbaar binnen. Visé eindige de wedstrijd met 10 na rood voor Perseo. De uitstekend leidende ref had even later ook geel en rood voor de bank van Visè na hevig protest.
 
URSL probeerde nog maar KVK kwam nooit meer in de problemen. Het pakt na een bijzonder aangename wedstrijd gouden punten en staat nu gedeeld 3de in de stand. Volgende week komt Thes Sport op bezoek op Stayen. 
 
Assistent Ewen Verheyden was vanzelfsprekend blij met deze overwinning: 'In de eerste helft waren de eerste twintig minuten voor ons. Daarna kwam de thuisploeg in de partij. Maar in voetbal is efficiëntie belangrijk. Na de pauze maakten we het verschil. Voor de neutrale toeschouwer was dit een aangename partij met veel inzet en af en toe ook mooi voetbal. We mogen zeggen dat we met de twee gelijke spelen en deze overwinning tegen lastige tegenstanders het seizoen mooi hebben ingezet.' 
 
URSL Visé: Crémer, Bonemme, R. Wilmots, Schillings, Gerits, Cavagnera (82’ Panepinto), Thuys (86’ Musset Quintais), Manfredi, M. Wilmots (71’ Reciputi), Cascio, Perseo
KVK Tienen: Hannes, Jochmans, Vos (46’ Farin), Meeus, Singh, Kempeneers, Claes (72’ Yagan), Spaenhoven, Swerten, Laureys (62’ Osei-Berkoe), Mputu (89’ Struys)
Doelpunten: 9’ Spaenhoven (0-1), 20’ Perseo (1-1), 58’ Laureys (1-2)
Geel: Schillings, Gerits, Bonemme, Reciputi
Rood: Perseo (2x geel)
Scheidsrechter: M. Diskeuve
 
Aanvaller Jonas Laureys maakte de Tiense winning goal.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure