URSL Visé - KVK Tienen: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Na de overwinning tegen Mandel United moest KVK richting Visé. De ploeg van trainer Riga kwam één keer in actie in de competitie en won die partij. Bij Tienen zat sportief en techisch manager Bart Vanhoudt een tweede keer op de bank in afwachting van de aanstelling van een nieuwe coach. 
 
De wedstrijd ging vanaf het eerste fluitsignaal gezwind heen en weer. Kempeneers kon een voorzet niet beroeren en aan de overkant werd een schot van Rosy afgeblokt. Yagan mocht op aangeven van Singh uithalen, maar legde te weinig overtuiging in zijn schot. 
 
De eerste echt grote kans na de pauze was voor invaller Brrou. De Visé-speler vond echter een attente doelman Hannes op zijn weg. Iets na het uur voetballen schepte Jonas Laureys de bal knap over de thuisgoalie. KVK Tienen op voorsprong. Doelman Hannes belette Brrou het scoren met een mooie redding in de korte hoek.
 
Bij Visé was ondertussen ook ex-Anderlechtspeler Jonathan Legaer in het team gekomen. Met zijn slimme loopbewegingen probeerde hij de Tiense organisatie uit verband te spelen. Tot twee keer toe ging hij gezwind neer in de zestien en tot twee keer toe wees ref Chaspierre snel naar de stip. Een eerste elfmeter werd door Mputu hard op de dwarsligger getrapt. Zijn ploegmaat Bonemme deed het enkele minuten later beter, al was doelman Hannes er in de juiste hoek erg dicht bij om de bal uit z’n doel te houden.  
 
1-1 dus, maar lang stond deze stand niet op het scorebord. Aan de overzijde trapte een klaarkijkende Swerten KVK Tienen via de paal opnieuw op voorsprong met een knappe pegel. Een georganiseerd Tienen hield stand, ondanks een erg lange blessuretijd. Wat een contract met de wedstrijd tegen Thes die vrijwel meteen werd afgefloten. Maar dat kon de pret niet drukken: KVK Tienen pakt een tweede opeenvolgende overwinning op rij!
 
In de nerveuze slotfase pakte Bart Vanhoudt nog een gele kaart op de bank nadat hij zijn ongenoegen uitte over een beslissing van de ref. De Tiense gelegenheidscoach was echter blij met de presetatie van zijn team: ‘Die zes op zes doet uiteraard deugd. Ik vond dat we voor de pauze wat scherper waren dan de thuisploeg. In de tweede helft hebben we na een sterkere herneming van Visé wat bijgestuurd en met succes. We boeken deze overwinning door een sterke prestatie van het collectief. De jongens hebben er echt voor gestreden. In principe was dit mijn laatste wedstrijd als interim-coach. We willen wat ruimte nemen om een nieuwe trainer aan te stellen nu we de kans groot achten dat de competitie wordt stilgelegd.’
 
URSL Visé: Thomé, Thuys (46’ Brrou), Mputu, Rosy, Panepinto (56’ Legaer), Manfredi, Schillings, Keita, Schmisser, Bonemme, El Harrak.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Farin, Yagan (85’ Ventôse), Singh, Swerten, Spaenhoven, Bogaerts, Laureys (90’ Van Vaerenbergh), Kempeneers.
Doelpunten: 62’ Laureys (0-1), 72’ Bonemme (1-1, pen.), 76’ Swerten.  
Geel: Meeus, Bonemme, Farin, El Harak, Bogaerts, Rosy.
Scheidsrechter: Guillaume Chaspierre
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure