URSL Visé - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen toont zich vaak een te duchten tegenstander op verplaatsing. Toch vergat de ploeg zich meer dan eens te belonen waardoor er buiten de forfaitoverwinning bij Rupel Boom nog geen enkele keer kon worden gewonnen. Op het veld van Visé, dat voor de aftrap twee puntjes meer telde dan KVK, lukte het wel. Claes scoorde tien minuten voor affluiten het enige doelpunt van de partij.
 
De eerste helft had niet zoveel om het lijf. De schaarse toeschouwers, waaronder voormalig bondscoach Marc Wilmots die zijn zoon Reno kwam aanmoedigen, zagen dat Visé het veldoverwicht claimde en ook enkele keren kon dreigen. Sterspeler Mboyo (ex-KRC Genk, STVV, AA Gent) kopte een voorzet van Alalabang naast. En ook voormalig KVK-speler Yady Bangoura, nochtans wekenlang buiten beeld bij Visé en verrassend in de basis, kwam net niet tot afdrukken. Toen Reno Wilmots te veel ruimte kreeg en ongehinderd mocht voorzetten, kon andermaal Mboyo niet afwerken. Tienen loerde op de counter, maar had het ondanks alle intenties lastig om echt te dreigen. 
 
In de tweede helft gingen de bezoekers iets meer op de helft van profploeg Visé voetballen. Ref Ledda gaf geen krimp toen een verdediger een schot van Claes met hand beroerde. Echt grote kansen bleven uit tot Hannes Meeus na 87 minuten voetballen een vrije trap mocht nemen. De wat afgeweken knal verraste doelman Mignon die het leder niet onder controle kreeg. Bentayeb liet de rebound eerst nog liggen, maar Claes toonde zich wel trefzeker: 0-1.
 
Visé ging met enkele frisse krachten waaronder Legaer nog op zoek naar de gelijkmaker, maar door de geboden ruimte in defensie kwam ook KVK met invallers Bentayeb, Arrivas en Jochmans nog enkele keren gevaarlijk opzetten. Na een mooie interceptie van Jochmans besloot Bentayeb nog nipt voorlangs. Het doelpunt van Andries Claes was voldoende om de drie punten te pakken.
 
‘We hadden dit weekend wel het geluk dat we de voorbije weken gemist hebben’, stelde trainer Wouter Hias na afloop met een verwijzing naar de manier waarop de winning-goal tot stand kwam. ‘In het moderne voetbal is het belangrijk de score te openen. Dat geeft nieuwe mogelijkheden om de vrijgekomen ruimte bij de tegenstander te benutten’. 
 
Volgende zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen de beloften van OH Leuven. De derby die wordt afgetrapt om 13.30 uur. Vooraf kan je genieten van een rijkgevuld brunchbuffet. Nadien staat de WK-finale op het programma.
 
URSL Visé: Mignon, Alalabang (85’ Gilon), Essikal, Perseo, Bangoura (85’ Legaer), Mboyo, El Harrak (67’ Musset), Englebert, Rherras, gerits, Wilmots.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (75’ Bentayeb), Bracké, Claes, Bogaerts, Matterne (75’ Arrivas), Kempeneers (87’ Jochmans).
Doelpunten: 76’ Claes (0-1)
Geel: Matterne, Bangoura, Yagan, Wilmots, Gilon
Scheidsrechter: Leandrio Ledda
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure