URSL Visé - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen toont zich vaak een te duchten tegenstander op verplaatsing. Toch vergat de ploeg zich meer dan eens te belonen waardoor er buiten de forfaitoverwinning bij Rupel Boom nog geen enkele keer kon worden gewonnen. Op het veld van Visé, dat voor de aftrap twee puntjes meer telde dan KVK, lukte het wel. Claes scoorde tien minuten voor affluiten het enige doelpunt van de partij.
 
De eerste helft had niet zoveel om het lijf. De schaarse toeschouwers, waaronder voormalig bondscoach Marc Wilmots die zijn zoon Reno kwam aanmoedigen, zagen dat Visé het veldoverwicht claimde en ook enkele keren kon dreigen. Sterspeler Mboyo (ex-KRC Genk, STVV, AA Gent) kopte een voorzet van Alalabang naast. En ook voormalig KVK-speler Yady Bangoura, nochtans wekenlang buiten beeld bij Visé en verrassend in de basis, kwam net niet tot afdrukken. Toen Reno Wilmots te veel ruimte kreeg en ongehinderd mocht voorzetten, kon andermaal Mboyo niet afwerken. Tienen loerde op de counter, maar had het ondanks alle intenties lastig om echt te dreigen. 
 
In de tweede helft gingen de bezoekers iets meer op de helft van profploeg Visé voetballen. Ref Ledda gaf geen krimp toen een verdediger een schot van Claes met hand beroerde. Echt grote kansen bleven uit tot Hannes Meeus na 87 minuten voetballen een vrije trap mocht nemen. De wat afgeweken knal verraste doelman Mignon die het leder niet onder controle kreeg. Bentayeb liet de rebound eerst nog liggen, maar Claes toonde zich wel trefzeker: 0-1.
 
Visé ging met enkele frisse krachten waaronder Legaer nog op zoek naar de gelijkmaker, maar door de geboden ruimte in defensie kwam ook KVK met invallers Bentayeb, Arrivas en Jochmans nog enkele keren gevaarlijk opzetten. Na een mooie interceptie van Jochmans besloot Bentayeb nog nipt voorlangs. Het doelpunt van Andries Claes was voldoende om de drie punten te pakken.
 
‘We hadden dit weekend wel het geluk dat we de voorbije weken gemist hebben’, stelde trainer Wouter Hias na afloop met een verwijzing naar de manier waarop de winning-goal tot stand kwam. ‘In het moderne voetbal is het belangrijk de score te openen. Dat geeft nieuwe mogelijkheden om de vrijgekomen ruimte bij de tegenstander te benutten’. 
 
Volgende zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen de beloften van OH Leuven. De derby die wordt afgetrapt om 13.30 uur. Vooraf kan je genieten van een rijkgevuld brunchbuffet. Nadien staat de WK-finale op het programma.
 
URSL Visé: Mignon, Alalabang (85’ Gilon), Essikal, Perseo, Bangoura (85’ Legaer), Mboyo, El Harrak (67’ Musset), Englebert, Rherras, gerits, Wilmots.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (75’ Bentayeb), Bracké, Claes, Bogaerts, Matterne (75’ Arrivas), Kempeneers (87’ Jochmans).
Doelpunten: 76’ Claes (0-1)
Geel: Matterne, Bangoura, Yagan, Wilmots, Gilon
Scheidsrechter: Leandrio Ledda
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure