URSL Visé - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen toont zich vaak een te duchten tegenstander op verplaatsing. Toch vergat de ploeg zich meer dan eens te belonen waardoor er buiten de forfaitoverwinning bij Rupel Boom nog geen enkele keer kon worden gewonnen. Op het veld van Visé, dat voor de aftrap twee puntjes meer telde dan KVK, lukte het wel. Claes scoorde tien minuten voor affluiten het enige doelpunt van de partij.
 
De eerste helft had niet zoveel om het lijf. De schaarse toeschouwers, waaronder voormalig bondscoach Marc Wilmots die zijn zoon Reno kwam aanmoedigen, zagen dat Visé het veldoverwicht claimde en ook enkele keren kon dreigen. Sterspeler Mboyo (ex-KRC Genk, STVV, AA Gent) kopte een voorzet van Alalabang naast. En ook voormalig KVK-speler Yady Bangoura, nochtans wekenlang buiten beeld bij Visé en verrassend in de basis, kwam net niet tot afdrukken. Toen Reno Wilmots te veel ruimte kreeg en ongehinderd mocht voorzetten, kon andermaal Mboyo niet afwerken. Tienen loerde op de counter, maar had het ondanks alle intenties lastig om echt te dreigen. 
 
In de tweede helft gingen de bezoekers iets meer op de helft van profploeg Visé voetballen. Ref Ledda gaf geen krimp toen een verdediger een schot van Claes met hand beroerde. Echt grote kansen bleven uit tot Hannes Meeus na 87 minuten voetballen een vrije trap mocht nemen. De wat afgeweken knal verraste doelman Mignon die het leder niet onder controle kreeg. Bentayeb liet de rebound eerst nog liggen, maar Claes toonde zich wel trefzeker: 0-1.
 
Visé ging met enkele frisse krachten waaronder Legaer nog op zoek naar de gelijkmaker, maar door de geboden ruimte in defensie kwam ook KVK met invallers Bentayeb, Arrivas en Jochmans nog enkele keren gevaarlijk opzetten. Na een mooie interceptie van Jochmans besloot Bentayeb nog nipt voorlangs. Het doelpunt van Andries Claes was voldoende om de drie punten te pakken.
 
‘We hadden dit weekend wel het geluk dat we de voorbije weken gemist hebben’, stelde trainer Wouter Hias na afloop met een verwijzing naar de manier waarop de winning-goal tot stand kwam. ‘In het moderne voetbal is het belangrijk de score te openen. Dat geeft nieuwe mogelijkheden om de vrijgekomen ruimte bij de tegenstander te benutten’. 
 
Volgende zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen de beloften van OH Leuven. De derby die wordt afgetrapt om 13.30 uur. Vooraf kan je genieten van een rijkgevuld brunchbuffet. Nadien staat de WK-finale op het programma.
 
URSL Visé: Mignon, Alalabang (85’ Gilon), Essikal, Perseo, Bangoura (85’ Legaer), Mboyo, El Harrak (67’ Musset), Englebert, Rherras, gerits, Wilmots.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Yagan (75’ Bentayeb), Bracké, Claes, Bogaerts, Matterne (75’ Arrivas), Kempeneers (87’ Jochmans).
Doelpunten: 76’ Claes (0-1)
Geel: Matterne, Bangoura, Yagan, Wilmots, Gilon
Scheidsrechter: Leandrio Ledda
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
URSL Visé
zondag 12 februari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022
Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

Ontdek onze partnerbrochure