Urbain Spaenhoven nieuwe trainer KVK Tienen Printervriendelijke versie

KVK Tienen kondigt een wissel aan in de Tiense trainersstaf. Urbain Spaenhoven is de nieuwe T1 en vervangt Bart Vanhoudt in die rol. ‘Ik blijf me ten volle inzetten voor de club als sportief en technisch manager’, vertelt Vanhoudt. ‘Maar door familiale omstandigheden is er te weinig ruimte om deze functie voldoende flexibel te blijven combineren met die van T1.’ 
 
De sportief en technisch manager is blij met de keuze voor Spaenhoven:‘Ook vorig seizoen was hij al in beeld als hoofdtrainer maar door het ontbreken van de nodige trainerslicentie kon het niet tot een samenwerking komen. Daar is ondertussen een oplossing voor. Met Spaenhoven haalt de club een heel ervaren en gedreven trainer binnen die zowel de reeks als spelers kent. Het is iemand voor wie ik als trainer ook steeds veel respect heb gehad. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we tot een prima samenwerking zullen komen.’
 
Met zijn dertig jaar ervaring mag je de 63-jarige Spaenhoven gerust een succescoach noemen. De Wilrijkenaar was vooral actief bij de traditieclubs in de provincie Antwerpen. Zo coachte hij o.a. Berchem, Rupel Boom, Beerschot, KV Mechelen als assistent van Marc Brys en Lierse Kempenzonen. Iedereen kent hem vooral als de trainer die het ‘nieuwe’ Beerschot van eerste provinciale naar derde klasse bracht. In al die jaren trainerschap zou hij tien keer promoveren. Gezien zijn palmares is hij een graag geziene gast op clinics en demonstratietrainingen. KVK-verdediger Nick Spaenhoven is overigens de neef van de nieuwe trainer.
 
‘Ik ben vanzelfsprekend heel blij met deze nieuwe uitdaging’, aldus de kersverse Tiense coach. ‘De gesprekken die ik voerde met het bestuur en Bart gaven me meteen een goed gevoel. Ik ervaar een groot wederzijds respect en een gedeelde vastberadenheid om met deze club iets moois neer te zetten. Ook al kent Tienen op dit moment niet de meest makkelijke situatie na de overstromingen’.
 
‘De spelersgroep is niet nieuw voor me. Bij Beerschot en Rupel Boom werkte ik ook al samen met Hannes Meeus, Fred Farin, Jonas Laureys en Nick Spaenhoven. Ik meen dan ook dat er muziek zit in deze groep. Het is nu aan mij om de komende weken de juiste accenten te leggen en spelprincipes over te brengen. Daarbij ga ik uit van offensief voetbal met de wil om elke match te winnen. Met respect voor het werk van Bart Vanhoudt en de staf, want de voorbije maanden is er ook veel werk verricht waar ik graag op verder bouw.’
 
De komende dagen wordt verder besproken wie zaterdag de rol van coach opneemt voor de wedstrijd tegen R. Knokke FC. 
 
We bedanken Bart voor het werk van de voorbije maanden en wensen de nieuwe coach alvast veel succes toe!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure