Urbain Spaenhoven nieuwe trainer KVK Tienen Printervriendelijke versie

KVK Tienen kondigt een wissel aan in de Tiense trainersstaf. Urbain Spaenhoven is de nieuwe T1 en vervangt Bart Vanhoudt in die rol. ‘Ik blijf me ten volle inzetten voor de club als sportief en technisch manager’, vertelt Vanhoudt. ‘Maar door familiale omstandigheden is er te weinig ruimte om deze functie voldoende flexibel te blijven combineren met die van T1.’ 
 
De sportief en technisch manager is blij met de keuze voor Spaenhoven:‘Ook vorig seizoen was hij al in beeld als hoofdtrainer maar door het ontbreken van de nodige trainerslicentie kon het niet tot een samenwerking komen. Daar is ondertussen een oplossing voor. Met Spaenhoven haalt de club een heel ervaren en gedreven trainer binnen die zowel de reeks als spelers kent. Het is iemand voor wie ik als trainer ook steeds veel respect heb gehad. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we tot een prima samenwerking zullen komen.’
 
Met zijn dertig jaar ervaring mag je de 63-jarige Spaenhoven gerust een succescoach noemen. De Wilrijkenaar was vooral actief bij de traditieclubs in de provincie Antwerpen. Zo coachte hij o.a. Berchem, Rupel Boom, Beerschot, KV Mechelen als assistent van Marc Brys en Lierse Kempenzonen. Iedereen kent hem vooral als de trainer die het ‘nieuwe’ Beerschot van eerste provinciale naar derde klasse bracht. In al die jaren trainerschap zou hij tien keer promoveren. Gezien zijn palmares is hij een graag geziene gast op clinics en demonstratietrainingen. KVK-verdediger Nick Spaenhoven is overigens de neef van de nieuwe trainer.
 
‘Ik ben vanzelfsprekend heel blij met deze nieuwe uitdaging’, aldus de kersverse Tiense coach. ‘De gesprekken die ik voerde met het bestuur en Bart gaven me meteen een goed gevoel. Ik ervaar een groot wederzijds respect en een gedeelde vastberadenheid om met deze club iets moois neer te zetten. Ook al kent Tienen op dit moment niet de meest makkelijke situatie na de overstromingen’.
 
‘De spelersgroep is niet nieuw voor me. Bij Beerschot en Rupel Boom werkte ik ook al samen met Hannes Meeus, Fred Farin, Jonas Laureys en Nick Spaenhoven. Ik meen dan ook dat er muziek zit in deze groep. Het is nu aan mij om de komende weken de juiste accenten te leggen en spelprincipes over te brengen. Daarbij ga ik uit van offensief voetbal met de wil om elke match te winnen. Met respect voor het werk van Bart Vanhoudt en de staf, want de voorbije maanden is er ook veel werk verricht waar ik graag op verder bouw.’
 
De komende dagen wordt verder besproken wie zaterdag de rol van coach opneemt voor de wedstrijd tegen R. Knokke FC. 
 
We bedanken Bart voor het werk van de voorbije maanden en wensen de nieuwe coach alvast veel succes toe!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure