U23 OH Leuven - KVK Tienen: 0 - 2 Printervriendelijke versie

Met de overwinning tegen Olympic Charleroi op zak ging KVK op zoek naar een 6 op 6 in de miniderby tegen de beloften van OH Leuven. Trainer Verheyen kon aan 'Den Dreef' geen beroep doen op de geelgeschorste Ceulemans. Bizimana stond opnieuw onder de lat. KVK won de heenwedstrijd met 2-0. Opmerkelijk: regionale zender ROBtv zond de wedstrijd integraal rechtstreeks uit, daarbij bijgestaan door studenten van het RITCS in het kader van hun opleiding.
 
Na een korte studieronde stak de thuisploeg als eerste de neus aan het venster. Doelman Bizimana ging goed plat op het schot van Idumbo richting de korte hoek. Aan de overkant toonde ook thuisgoalie Ravet zich attent op een poging van de schuin voor doel opgerukte El Harrak.
 
Na een Tiense steal op het middenveld bediende Naudts op aangeven van Claes de aanstormende Yagan. Met een knappe pegel in de winkelhaak trapte de aanvallende middenvelder KVK Tienen na 18 minuten op voorsprong. De thuisploeg had ondertussen moeite om openingen te vinden in het prima georganiseerde Tiense blok. Vanop 30 meter trapte Yagan de bal ei zo na over Ravet in de gapende doelmond na slecht inspelen bij de thuisploeg. Zijn poging spatte echter uiteen op de dwarsligger.
 
Na de pauze pakte OH Leuven uit met twee wissels om het tij te keren. KVK kwam echter zelden in de problemen en zocht naar een tweede treffer. Een hakje van Naudts kon Ravet niet in verlegenheid brengen. Aan de overkant voorkwam Bizimana de gelijkmaker met een knappe parade na een deviatie op voorzet van Sturbaut. 
 
Tienen bleef dreigen en zocht de snelle omschakeling. Jochmans kopte op het uur een hoekschop van Chantrain door aan de tweede paal waar Yagan de score verdubbelde. De bezoekers speelden de partij volwassen uit. Gilis besloot nog op Bizimana. Tienen kwam dicht bij de 0-3 maar de poging van Bergiers viel via de onderkant van de lat op de doellijn. Meeus trapte de herneming over. 
 
Na 90 minuten kon het feestje van de bezoekers beginnen. Een terechte overwinning na een knappe partij tegen een OH Leuven dat zich volgens trainer Vanhamel niet op de afspraak had getoond. KVK Tienen pakt een 6 op 6 en maakt zich nu op voor twee opeenvolgende thuiswedstrijden tegen KVV Thes Sport en de beloften van R. Antwerp FC. 
 
U23 OH Leuven: Ravet, Sadzoute (46’ Hassouan), Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti, Souanga (74’ Eugene), Smet (46’ Sturbaut), Idumbo, Mboko (74’ Agyapong), Van De Ven (74’ Lausberg).
KVK Tienen: Bizimana, De Vos, Bergiers, Meeus, Chantrain (89’ Marchal), Naudts (90’ Aoragh), Yagan (90’ Vandamme), Singh, Claes, Jochmans (78’ Matterne), El Harrak (78’ Jacobs).
Doelpunten: 18’ en 65’ (0-1 en 0-2)
Geel: Chantrain, Hassouan, Meeus.
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, AllĂ©e du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure