Transfers seizoen 2023-2024 Printervriendelijke versie

Inkomende transfers: Tibe Vanhaeren (aanvaller, U23 OH Leuven), Vincent De Vos (middenvelder, U23 STVV), Gil Vandamme (middenvelder, U23 Lommel SK), Aladin Bizimana (doelman, RFC Warnant), Senne Ceulemans (middenvelder, KV Mechelen), Joachim Ngongo (aanvaller, FCV Dender EH), Salomon Nirisarike (verdediger, zonder club), Ayoub El Harrak (middenvelder, URSL Visé), Ilias Moutha-Sebtaoui (doelman, Beerschot)

Blijven of verlengden hun overeenkomst: Matisse Bergiers, Lucas Chantrain, Pieter Jochmans, Ferre Maho, Daan Matterne, Hannes Meeus, Amardeep Singh, Andries Claes, Adrien Marchal, Arne Naudts, Jordy Vanweerts, Yvan Yagan, Viktor Sterckx.

Verlaten de club: Jonas Bogaerts (SC Out.-Hoegaarden), Tibo Herbots (KVV Thes Sport), Sofiane Bouzian (Rupel Boom), Liam Coenen (SC Out.-Hoegaarden), Paolo Arrivas (?), Pieter Kempeneers (?), Simon Bracké (stopt), Robert-Jan Vanwesemael (terug naar STVV), Kyell Lénaers (Tempo Overijse), Nassim Saidi (RRC Stockay-Warfusée)

We stellen de nieuwkomers graag aan je voor: 

Ilias Moutha-Sebtaoui (24, doelman):

Deze week kwam KVK Tienen tot een overeenkomst met de 24-jarige doelman Ilias Moutha-Sebtaoui (°1/4/1999, 1,88m). Hij komt over van Challenger Pro League-club Beerschot waar hij reservedoelman was. De Brusselaar begon zijn voetbalcarrière bij Sint-Agatha-Berchem. Via RWDM en Standard Luik kwam hij als beloftevol talent bij het grote Manchester United terecht. Hij behoorde als jeugdspeler tot een van de beste Belgische doelmannen van zijn generatie. Na twee seizoenen in Engeland speelde hij voor RSC Anderlecht en Sporting Charleroi. Daarna volgde een uitje bij het Luxemburgse Dudelange en een passage bij Union Sint-Gillis om zo bij Beerschot terecht te komen. Nu mag hij zijn kunnen tonen onder de vleugels van keeperstrainer Gilles Kempeneers.

Ayoub El Harrak (24, middenvelder):

Ayoub El Harrak (°28/1/1999, 1,74m) verdedigt volgend seizoen de Tiense kleuren. De 24-jarige verdedigende middenvelder die ook een positie hoger kan worden uitgespeeld komt over van reeksgenoot URSL Visé waar hij de voorbije drie seizoenen aan de slag was en afgelopen seizoen tot de vaste waarden op het wedstrijdblad behoorde. Daarvoor voetbalde hij bij AS Eupen waar hij even mocht proeven van het grote werk in de play-offs van de Jupiler Pro League. Als beginnende voetballer speelde hij voor Chaudfontaine. El Harrak was al van de partij in de oefenwedstrijden tegen OH Leuven en KRC Genk en heeft uiteraard nog wel wat werk voor de boeg om helemaal top te zijn. Met zijn techniek en spelinzicht is hij binnenkort een extra optie voor trainer Hias op het Tiense middenveld. Hij onderschreef een overeenkomst voor één seizoen.

Salomon Nirisarike (30, verdediger):

KVK Tienen kwam tot een overeenkomst met de 30-jarige Solomon Nirisarike (°23/03/1993, 1,86m). De Rwandese centrale verdediger die met zijn gezin in Hoeleden woont was al enkele weken op proef bij de club. Nirisarike zat het voorbije seizoen wat op een sportief zijspoor, maar heeft al een knap palmares bij mekaar gevoetbald. In 2012 kwam hij vanuit Rwanda bij toenmalig tweedeklasser R. Antwerp FC terecht waar hij zich tot een vaste waarde in de defensie ontpopte. Daarna volgden twee seizoenen STVV waarvan eentje in de Jupiler Pro League. Opnieuw in tweede nationale voetbalde hij drie seizoenen lang bij AFC Tubize, opnieuw als een vaste pion in de basiself. Daarna volgde vanaf 2019 een avontuur in Armenië bij Pyunik Erewan en FC Urartu. Ondertussen is Nirisarike ook meer dan 30 keer geselecteerd voor het Rwandese nationale elftal. KVK Tienen biedt Nirisarike de kans om zijn beste vorm terug te vinden. Met zijn kwaliteiten en ruime ervaring in de toenmalige tweede en eerste nationale is hij zeker een meerwaarde voor de groep. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen.

Joachim Ngongo (23, aanvaller):

KVK Tienen verwelkomt na middenvelder Senne Ceulemans eerder deze week ook Assenaar Joachim Ngongo. De 23-jarige winger (°6/7/2000, 1,83) komt over van Challenger Pro League-club FCV Dender EH. Ngongo, Belg met Congolese roots, begon met voetballen bij Asse-Zellik en RSC Anderlecht, maar is vooral een jeugdproduct van Dender waar hij sinds zijn 15de speelde. Hij schopte het als de meest beloftevolle jeugdspeler op jonge leeftijd tot in de A-kern en speelde er nog aan de zijde van KVK-trainer Wouter Hias. De voorbije seizoenen bleef hij een belangrijke pion op het Denderse wedstrijdblad. Na enkele seizoenen in eerste nationale promoveerde hij in 2022 mee naar de Challenger Pro League waar hij opnieuw speelminuten vergaarde. We zijn dan ook trots dat Joachim na gunstige gesprekken met sportief manager Johan Froment en de sportieve staf volgend seizoen in het Tiense shirt voetbalt. Met zijn technische kwaliteiten, wendbaarheid en ervaring hopen we dat hij het team veel kan bijbrengen. De flankaanvaller onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen.

Senne Ceulemans (21, middenvelder):

De 21-jarige centrale middenvelder Senne Ceulemans (°13/3/2002, 1,77m) uit Schilde voetbalt volgend seizoen in de Tiense kleuren. Ceulemans komt over van KV Mechelen dat hem de voorbije twee seizoenen uitleende aan reeksgenoten Thes Sport en R. Knokke FC. Als jeugdspeler deed Ceulemans heel wat internationale ervaring op. Hij verhuisde na zijn eerste voetbalstapjes bij Schilde en Beerschot op jonge leeftijd met zijn ouders naar Spanje en speelde er onder meer drie jaar bij het grote Villareal. Daarna volgden de jeugdopleidingen van Engelse clubs Southampton en Chelsea. Via de U21 van AA Gent en Beerschot kwam hij bij KV Mechelen terecht.  Dat leende hem dus uit aan Knokke en Thes. Het voorbije halve seizoen speelde hij voor Jong KV Mechelen in tweede amateurklasse. Nu onderschrijft de jonge middenvelder met vista en een gave traptechniek een overeenkomst van één seizoen bij KVK Tienen. 

Aladin Bizimana (23, doelman):

Hij komt over van RFC Warnant dat het afgelopen seizoen de titel pakte in de Waalse reeks van de tweede amateurklasse voor achtervolger Union Namur. De ploeg vroeg echter geen licentie aan voor eerste nationale.  Bizimana ontbolsterde de voorbije twee seizoenen bij het Luikse Warnant, nadat hij zijn opleiding kreeg bij RFC Seraing en daarna ook bij derde amateurklasser Herstal keepte. Al snel kreeg hij wegens zijn behendigheid de bijnaam 'de kat'. Ondertussen trainde hij ook bij de U21 van Standard. Dit najaar pakte hij ook zijn eerste selectie bij het nationale team van Burundi nadat hij eerder al voor het beloftenelftal uitkwam. Met tal van knappe prestaties kon hij op heel wat wat belangstelling rekenen. We zijn dan ook blij aan te kondigen dat Bizimana volgend seizoen de Tiense kleuren verdedigt.

Gil Vandamme (21, middenvelder): 

De 21-jarige middenvelder Gil Vandamme kreeg zijn opleiding bij Zulte-Waregem en voetbalde de voorbij twee seizoenen bij de U21 van Challenger Pro League-club Lommel SK. Volgend seizoen kan hij zijn offensieve kwaliteiten tonen bij KVK Tienen in eerste nationale. 

Tibe Vanhaeren (19, aanvaller): 

De 19-jarige aanvaller Tibe Vanhaeren uit Halen komt over van de U23 van OH Leuven waar hij ook het grootste deel van zijn jeugdopleiding genoot. Hij voetbalde vorig seizoen dus ook in eerste nationale. 

Vincent De Vos (20, middenvelder):

Vicnent De Vos komt over van de beloften van STVV en trainde er ook mee met de A-ploeg. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij KVC Westerlo en vooral STVV.

Ferre Maho en Adrien Marchal maken de overstap van de beloften naar het eerste elftal.

 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure