Trainer Dave Laeveren: 'Fantastische mentaliteit' Printervriendelijke versie

De 44-jarige Dave Laeveren uit Diest debuteerde als hoofdtrainer van KVK Tienen met een mooie overwinning tegen R. Francs Borains. Tot voor kort was hij assistent-trainer en videoanalyst van KVK Tienen. Eerder was hij ook al assistent bij KSK Heist en KFC Dessel Sport. Met veel passie coachte hij het team naar een verdiende driepunter.
 
‘Het is fijn om zo te debuteren als trainer met de steun van de collega’s van de technische staf', aldus de kersverse Tiense coach. 'Ook Ewen Verheyen, Johan Bogaerts en Wouter Hias leveren hiervoor knap werk. Maar vooral de spelers hebben het gedaan. De mentaliteit op het terrein was fantastisch na toch wel een bijzondere week waarin ik één training kon leiden. Iedereen heeft z’n taken uitgevoerd zoals het moest. Als iedereen voor elkaar wil werken kunnen we elk team pijn doen. Die Tiense mentaliteit moet onze sterkte zijn.’
 
‘De efficiëntie blijft een werkpunt. Dat is al zo van het begin van het seizoen. Denk maar aan de partij tegen La Louvière die we ook met ruime cijfers hadden kunnen winnen. Daarop moeten we dus werken. Vandaag toonden we al meer durf in de zestien en waren er heel wat kansen. Nu is het een kwestie van die ook af te werken.’ 
 
‘Ik wil de komende weken realistisch ambitieus zijn en minstens 9 punten pakken. Vandaag hebben we al een eerste overwinning op zak. Qua veldbezetting greep ik terug naar het ons vertrouwde systeem, omdat ik denk dat we daar ook de ploeg voor hebben. Maar uiteindelijk gaat het in elk systeem vooral om de loopacties van de spelers en de mentaliteit. Ik heb wel extra aandacht gegeven aan stilstaande fases omdat we zo de voorbije wedstrijden te makkelijk doelpunten pakten.’
 
‘Ik heb met de leiding van club afgesproken dat ik alvast tot de jaarwisseling hoofdcoach blijf. Dan evalueren we samen de situatie. Ik heb nog geen ervaring als T1 en weet dat men dit als een nadeel kan beschouwen, maar werk al 8 jaar in deze reeks. Ik was eerder al actief als scout, video-analyst en beloftentrainer. Bij KSK Heist was ik ook drie seizoenen lang assistent van Karel Keleman. Hij is iemand die me ook vandaag nog steunt en raad geeft.’
 
De partij op het veld van KSK Heist zaterdag belooft dan ook bijzonder te worden: ‘Ik heb er inderdaad nog veel vrienden en ken er ook spelers die ik er als beloftencoach onder mijn hoede had. Na al die jaren keer ik er nu terug als hoofdtrainer. Dat is dus best wel speciaal voor mij’.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure