Trainer Dave Laeveren: 'Fantastische mentaliteit' Printervriendelijke versie

De 44-jarige Dave Laeveren uit Diest debuteerde als hoofdtrainer van KVK Tienen met een mooie overwinning tegen R. Francs Borains. Tot voor kort was hij assistent-trainer en videoanalyst van KVK Tienen. Eerder was hij ook al assistent bij KSK Heist en KFC Dessel Sport. Met veel passie coachte hij het team naar een verdiende driepunter.
 
‘Het is fijn om zo te debuteren als trainer met de steun van de collega’s van de technische staf', aldus de kersverse Tiense coach. 'Ook Ewen Verheyen, Johan Bogaerts en Wouter Hias leveren hiervoor knap werk. Maar vooral de spelers hebben het gedaan. De mentaliteit op het terrein was fantastisch na toch wel een bijzondere week waarin ik één training kon leiden. Iedereen heeft z’n taken uitgevoerd zoals het moest. Als iedereen voor elkaar wil werken kunnen we elk team pijn doen. Die Tiense mentaliteit moet onze sterkte zijn.’
 
‘De efficiëntie blijft een werkpunt. Dat is al zo van het begin van het seizoen. Denk maar aan de partij tegen La Louvière die we ook met ruime cijfers hadden kunnen winnen. Daarop moeten we dus werken. Vandaag toonden we al meer durf in de zestien en waren er heel wat kansen. Nu is het een kwestie van die ook af te werken.’ 
 
‘Ik wil de komende weken realistisch ambitieus zijn en minstens 9 punten pakken. Vandaag hebben we al een eerste overwinning op zak. Qua veldbezetting greep ik terug naar het ons vertrouwde systeem, omdat ik denk dat we daar ook de ploeg voor hebben. Maar uiteindelijk gaat het in elk systeem vooral om de loopacties van de spelers en de mentaliteit. Ik heb wel extra aandacht gegeven aan stilstaande fases omdat we zo de voorbije wedstrijden te makkelijk doelpunten pakten.’
 
‘Ik heb met de leiding van club afgesproken dat ik alvast tot de jaarwisseling hoofdcoach blijf. Dan evalueren we samen de situatie. Ik heb nog geen ervaring als T1 en weet dat men dit als een nadeel kan beschouwen, maar werk al 8 jaar in deze reeks. Ik was eerder al actief als scout, video-analyst en beloftentrainer. Bij KSK Heist was ik ook drie seizoenen lang assistent van Karel Keleman. Hij is iemand die me ook vandaag nog steunt en raad geeft.’
 
De partij op het veld van KSK Heist zaterdag belooft dan ook bijzonder te worden: ‘Ik heb er inderdaad nog veel vrienden en ken er ook spelers die ik er als beloftencoach onder mijn hoede had. Na al die jaren keer ik er nu terug als hoofdtrainer. Dat is dus best wel speciaal voor mij’.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure