Supporters KVK en Jodoigne samen naar de match Printervriendelijke versie

KVK Tienen bekert verder en ontmoet nu zondag RAS Jodoigne op Stayen. Een onvervalste derby met een aantal bekenden uit het Tiense voetbalverleden, zo kan je de wedstrijd van zondag het best omschrijven.
 
KVK en RAS, op de Chaussée de Tirlemont, liggen exact 11km van elkaar. Al sinds de loting stond deze match aangekruist in beider agenda.
 
Tussen Tienen en Geldenaken (Jodoigne) is er altijd een natuurlijke flow geweest. Vroeger kwam heel Geldenaken naar de winkels in het Tiense. Dat is nu veel minder want Jodoigne is gegroeid tot een fijne stad net over de taalgrens. Maar op één of andere manier blijft er een verbondenheid met onze Waalse vrienden.
 
We zien dat bij KVK onder andere in de jeugd waar er een grote instroom van spelertjes is uit Waals-Brabant. En dan zijn er ook een aantal oude bekenden van het Tiense voetbal die ondertussen RAS hebben uitgebouwd tot een stabiele club. Voorzitter Winnepenninckx van RAS was in een ver verleden in Tienen aan de slag bij o.a. FC Tienen. 
 
Ondertussen is Jodoigne in een paar jaar tijd vanuit het provinciale voetbal opgeklommen tot 3de nationale in Wallonië. In de vorige ronde werd 2de amateurclub Gullegem uitgeschakeld.
 
Beide supportersgroepen kennen elkaar goed en zorgen meteen voor een bekerprimeur.
 
'Tussen de KVK V-side en de supportersclub van Jodoigne is de verstandhouding prima. De meeste gasten kennen elkaar. KVK mensen gaan al eens kijken in Geldenaken en omgekeerd. Voor de bekerwedstrijd gaan we iets doen wat je nergens ziet: we gaan samen de verplaatsing naar Stayen organiseren. Beide supporterskernen spreken af in café Het Hoekske in Tienen om 13u en gaan samen met de trein naar St Truiden', aldus David Degent van de KVK Tienen V-Side.
 
Nog opvallend, de roepnaam van de RAS is toevallig ook de 'kanaries'. En zo komen alle puzzelstukken samen. De wedstrijd wordt zondag gespeeld op het veld van de grote kanaries door KVK tegen de Waalse 'Canaries'.
 
Afspraak om 16 uur. Of zoals onze Waalse collega’s zeggen: 'La magie de la coupe de Belgique, ouvre l’apétit'.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure