Supporters KVK en Jodoigne samen naar de match Printervriendelijke versie

KVK Tienen bekert verder en ontmoet nu zondag RAS Jodoigne op Stayen. Een onvervalste derby met een aantal bekenden uit het Tiense voetbalverleden, zo kan je de wedstrijd van zondag het best omschrijven.
 
KVK en RAS, op de Chaussée de Tirlemont, liggen exact 11km van elkaar. Al sinds de loting stond deze match aangekruist in beider agenda.
 
Tussen Tienen en Geldenaken (Jodoigne) is er altijd een natuurlijke flow geweest. Vroeger kwam heel Geldenaken naar de winkels in het Tiense. Dat is nu veel minder want Jodoigne is gegroeid tot een fijne stad net over de taalgrens. Maar op één of andere manier blijft er een verbondenheid met onze Waalse vrienden.
 
We zien dat bij KVK onder andere in de jeugd waar er een grote instroom van spelertjes is uit Waals-Brabant. En dan zijn er ook een aantal oude bekenden van het Tiense voetbal die ondertussen RAS hebben uitgebouwd tot een stabiele club. Voorzitter Winnepenninckx van RAS was in een ver verleden in Tienen aan de slag bij o.a. FC Tienen. 
 
Ondertussen is Jodoigne in een paar jaar tijd vanuit het provinciale voetbal opgeklommen tot 3de nationale in Wallonië. In de vorige ronde werd 2de amateurclub Gullegem uitgeschakeld.
 
Beide supportersgroepen kennen elkaar goed en zorgen meteen voor een bekerprimeur.
 
'Tussen de KVK V-side en de supportersclub van Jodoigne is de verstandhouding prima. De meeste gasten kennen elkaar. KVK mensen gaan al eens kijken in Geldenaken en omgekeerd. Voor de bekerwedstrijd gaan we iets doen wat je nergens ziet: we gaan samen de verplaatsing naar Stayen organiseren. Beide supporterskernen spreken af in café Het Hoekske in Tienen om 13u en gaan samen met de trein naar St Truiden', aldus David Degent van de KVK Tienen V-Side.
 
Nog opvallend, de roepnaam van de RAS is toevallig ook de 'kanaries'. En zo komen alle puzzelstukken samen. De wedstrijd wordt zondag gespeeld op het veld van de grote kanaries door KVK tegen de Waalse 'Canaries'.
 
Afspraak om 16 uur. Of zoals onze Waalse collega’s zeggen: 'La magie de la coupe de Belgique, ouvre l’apétit'.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Cercle Brugge
KVK Tienen
donderdag 28 oktober 2021
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure