Spouwen-Mopertingen - KVK Tienen: 1 - 4 Printervriendelijke versie

Na de stevig 1-5 pandoering op het eigen veld van Hoogstraten, wilden de manschappen van trainer Jo Claes snel orde op zaken stellen op het veld van Spouwen-Mopertingen. Dat moest zonder de geschorste Dries Ventôse en de om beroepsredenen afwezige William Acke. De thuisploeg, met ex-KVK’er Jeroen Michiels in de rangen, kent geen al te best seizoen en staat helemaal onderaan de rangschikking na een 0 op 18. 
 
KVK, met een stevige bries in de rug, begon prima aan de wedstrijd op het Limburgse kunstgras. Doelman Grootaers moest vrijwel meteen tussenkomen op pogingen van Vanwelkenhuysen en Bogaerts. Na iets meer dan tien minuten voetballen opende Singh de score met een geplaatst schot op aangeven van Convents. Diezelfde Convents verdubbelde de voorsprong tien minuten later met een mooie overhoekse plaatsbal.
 
De thuisploeg maakte offensief niet echt veel klaar. Doelman Hannes moest kort voor de pauze wel plat op een laag schot richting de hoek van Ernens. Yavuz kreeg zijn schot eerder niet binnen de Tiense palen.
 
Tijdens de pauze bleef de door een duel aan de onderrug geblesseerde Bogaerts noodgedwongen in de kleedkamer voor Grancea. De thuisploeg, nu gesteund door de wind, ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Doelman Hannes haalde een vrije trap van Yavuz uit de winkelhaak. Proesmans schoot een metertje over.
 
Aan de overkant moest Grootaers ingrijpen op een poging van Andries Claes. Toen de bedrijvige Convents het leder voor doel gooide, stond Vanwelkenhuysen aan de tweede paal op de juiste plaats om de 0-3 te scoren. Bahtiri milderde nog in de slotminuten met een streep onder de dwarsligger, maar de ingevallen Deflem deed er ook voor Tienen nog eentje bij. Met een schot uit een scherpe hoek legde hij de 1-4 eindstand vast.
 
Door de nederlaag van Bocholt op het veld van Eendracht Aalst prijkt KVK Tienen opnieuw aan de leiding met twee punten voorsprong op de Limburgers. Voor het tweede seizoen op rij troont KVK zich dus herfstkampioen na alle wedstrijden van de heenronde. Iets om trots op te zijn.
 
Toch waren er na de partij ook zorgen voor de geblesseerde Jonas Bogaerts. Hij moest naar het ziekenhuis en is mogelijk lange tijd onbeschikbaar. We wensen onze ‘Jones’ nu al een snel herstel toe!
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen naar Diegem Sport, ploeg in vorm. Steevast een uitdagende verplaatsing voor de Suikerploeg. 
 
Spouwen-Mopertingen: Grootaers, Vardic, Michiels, Ernens, Boiten, La Mantia, Diallo (78’ Stassen), Proesmans, Haenen, Body (21’ Bouhriss, 81’ Bahtiri), Yavuz.
KVK Tienen: Hannes, Matterne, Vos, Meeus, Weeghmans, Bogaerts (46’ Grancea), Singh, Convents (76’ Deflem), Vanwelkenhuysen (83’ Bourguignon), Claes, Kempeneers.
Doelpunten: 8’ Singh (0-1), 18’ Convents (0-2), 62’ Vanwelkenhuysen (0-3), 88’ Bahtiri (1-3), 90’ Deflem (1-4)
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure