RFC Mandel United – KVK Tienen: 1 – 0 Printervriendelijke versie

Hekkensluiter RFC Mandel United met thuisbasis in Izegem heeft gesteund door Franse investeerders grote ambities en wil dus snel weg uit de kelder van de rangschikking. Vergeleken met de partij uit de heenronde stonden er maar liefst negen nieuwe spelers in de basis tegen KVK Tienen dat opnieuw met Hannes Meeus in de spits en youngster Lucas Chantrain in de defensie aantrad. Andries Claes begon op de bank.
 
Na tien minuten voetballen stond het al 1-0. Na een snelle omschakeling gaf Kumbi de Tiense defensie het nakijken met een knal in de korte hoek. KVK probeerde weerwerk te bieden, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het grootste gevaar kwam nog uit enkele vrije trappen, maar thuisdoelman Goblet moest zich voor de pauze nooit onderscheiden.
 
KVK bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar vlot samenspel tussen de offensieve pionnen was te zeldzaam. Bovendien was het uitkijken voor de snelle omschakeling bij de thuisploeg. Bouzian kende echter weinig problemen om Tienen in de partij te houden. De bezoekers dreigden af en toe wel aan de overzijde, maar zonder echt grote kansen af te dwingen. Opnieuw was het vooraan dat het Tiense schoentje wringt.
 
Een Tiens doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook het inbrengen van enkele frisse krachten waaronder aanvaller Mputu in de slotfase kon niet baten. KVK verliest de wedstrijd bij het ‘nieuwe’ RFC Mandel United met het kleinste verschil. Meteen de eerste thuiszege voor de West-Vlamingen dit seizoen tegen een KVK dat buitenhuis slechts vijf puntjes wist te sprokkelen.  
 
Volgens weekend mag Tienen eindelijk aan de bak in het eigen Bergéstadion. Tegenstander is dan FCV Dender EH. Van de twaalf te spelen competitiewedstrijden zijn er nog acht voor eigen volk.
 
Trainer Laeveren kon vanzelfsprekend niet tevreden zijn met het getoonde spel: ‘Er zijn in deze reeks geen zwakke ploegen. Iedereen is aan mekaar gewaagd, dus het verschil zit ‘m vaak in details. En die beslissen we te weinig in ons eigen voordeel. We komen snel achter en je voelt dan te snel die twijfel in de rangen sluipen. Dat kan niet. We laten op zo’n momenten de bal te weinig het werk doen en maken het onszelf vaak lastig door niet voor eenvoudige oplossingen te kiezen. Vooraan brachten we eenvoudigweg te weinig vandaag. Het is nu aan het team om op te staan en te tonen wat de ambities zijn. De harde trainingsarbeid willen we gesteund door het thuispubliek zondag omzetten in een overwinning’.
 
RFC Mandel United: Goblet, Mayele, Mangan, Kimpala, Dhondt, Kamy, Hervieu, Tamsin (89’ Ferber), Tsague (89’ Van Marcke), Kumbi (63’ Attal), Libbrecht.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vos, Meeus, Yagan, Singh (77’ Laureys), Swerten (77’ Spaenhoven), Jochmans, Bogaerts, Laureys (83’ Mputu), Kempeneers (60’ Claes).
Doelpunt: 11’ Kumbi (1-0)
Geel: Singh, Dhondt, Laureys, Chayebi, Tamsin
Scheidsrechter: Christophe Windels
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure