RFC Mandel United – KVK Tienen: 1 – 0 Printervriendelijke versie

Hekkensluiter RFC Mandel United met thuisbasis in Izegem heeft gesteund door Franse investeerders grote ambities en wil dus snel weg uit de kelder van de rangschikking. Vergeleken met de partij uit de heenronde stonden er maar liefst negen nieuwe spelers in de basis tegen KVK Tienen dat opnieuw met Hannes Meeus in de spits en youngster Lucas Chantrain in de defensie aantrad. Andries Claes begon op de bank.
 
Na tien minuten voetballen stond het al 1-0. Na een snelle omschakeling gaf Kumbi de Tiense defensie het nakijken met een knal in de korte hoek. KVK probeerde weerwerk te bieden, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het grootste gevaar kwam nog uit enkele vrije trappen, maar thuisdoelman Goblet moest zich voor de pauze nooit onderscheiden.
 
KVK bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar vlot samenspel tussen de offensieve pionnen was te zeldzaam. Bovendien was het uitkijken voor de snelle omschakeling bij de thuisploeg. Bouzian kende echter weinig problemen om Tienen in de partij te houden. De bezoekers dreigden af en toe wel aan de overzijde, maar zonder echt grote kansen af te dwingen. Opnieuw was het vooraan dat het Tiense schoentje wringt.
 
Een Tiens doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook het inbrengen van enkele frisse krachten waaronder aanvaller Mputu in de slotfase kon niet baten. KVK verliest de wedstrijd bij het ‘nieuwe’ RFC Mandel United met het kleinste verschil. Meteen de eerste thuiszege voor de West-Vlamingen dit seizoen tegen een KVK dat buitenhuis slechts vijf puntjes wist te sprokkelen.  
 
Volgens weekend mag Tienen eindelijk aan de bak in het eigen Bergéstadion. Tegenstander is dan FCV Dender EH. Van de twaalf te spelen competitiewedstrijden zijn er nog acht voor eigen volk.
 
Trainer Laeveren kon vanzelfsprekend niet tevreden zijn met het getoonde spel: ‘Er zijn in deze reeks geen zwakke ploegen. Iedereen is aan mekaar gewaagd, dus het verschil zit ‘m vaak in details. En die beslissen we te weinig in ons eigen voordeel. We komen snel achter en je voelt dan te snel die twijfel in de rangen sluipen. Dat kan niet. We laten op zo’n momenten de bal te weinig het werk doen en maken het onszelf vaak lastig door niet voor eenvoudige oplossingen te kiezen. Vooraan brachten we eenvoudigweg te weinig vandaag. Het is nu aan het team om op te staan en te tonen wat de ambities zijn. De harde trainingsarbeid willen we gesteund door het thuispubliek zondag omzetten in een overwinning’.
 
RFC Mandel United: Goblet, Mayele, Mangan, Kimpala, Dhondt, Kamy, Hervieu, Tamsin (89’ Ferber), Tsague (89’ Van Marcke), Kumbi (63’ Attal), Libbrecht.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vos, Meeus, Yagan, Singh (77’ Laureys), Swerten (77’ Spaenhoven), Jochmans, Bogaerts, Laureys (83’ Mputu), Kempeneers (60’ Claes).
Doelpunt: 11’ Kumbi (1-0)
Geel: Singh, Dhondt, Laureys, Chayebi, Tamsin
Scheidsrechter: Christophe Windels
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure