RFC Luik - KVK Tienen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Het was lang geleden dat we voetbal nog eens konden ervaren als in het stadion van RFC Luik. Volle tribunes, veel sfeer en twee teams die met veel goesting aan de competitie beginnen. Bij Luik vonden we met Perbet en Lambot enkele pionnen in de rangen die hun strepen al in eerste klasse verdienden. Tienen begon met het ondertussen vertrouwde elftal. Arthur Hannes stond onder de lat.
 
Het wat te verwachten scenario voltrok zich op het Luikse kunstgras. De thuisploeg ging meteen in de aanval richting eigen supporters en drukte KVK Tienen weg op de eigen speelhelft. Na enkele halve kansen in het openingskwartier, waren het echter de bezoekers die de eerste echte kans creërden. Na knap samenspel met Mputu trapte Laureys het leder gekruist voorlangs. Een poging die meer had kunnen opbrengen. Na een diepe bal vanuit de verdediging was Mputu enkele minuten later te verrast om af te drukken. 
 
Het moet gezegd dat vooral Luik zich in de rest van de eerste helft toonde. Perbet devieerde een voorzet aan de eerste paal naast. Ook Mouhli kreeg de bal na een vrije trap niet binnen het kader. Nadat Meeus zich misstapte rolde een voorzet van diezelfde Mouhli voorbij alles en iedereen voorlangs. En wanneer de hele Tiense defensie buitenspel claimde was doelman Hannes er al de pinken bij om de doorgebroken Perbet het scoren te beletten. Aan de overzijde kregen Laureys en Mputu nog één prima kans, maar voorkwam doelman Debaty een achterstand voor de thuisploeg.
 
De tweede helft was nog maar net op gang toen ref Sayoud de reeds geboekte Swerten een tweede gele kaart toonde. Een zwaar verdict voor de Limburger die ongewild bleef haken en Mouhli zo onderuit schoffelde. KVK Tienen liet niet begaan en herorganiseerde zich om de Luikse aanvallen aan banden te leggen.
 
De hele ploeg onderscheidde zich met de juiste inzet om minstens een punt naar Tienen te brengen. Wanneer nodig stond ook doelman Hannes pal. Zo haalde hij een volley van D’Ostillo van tussen de palen tikte hij een vrije trap van Prudhomme over het kader. Ook Mouchamps kwam er in de slotfase nog twee keer heel dicht bij, maar raakte niet voorbij de doelman. Toen Hannes ook nog een poging van Nyssen onschadelijk maakte vond ref Sayoud het welletjes en floot hij de 0-0 op de tabellen. KVK Tienen keert met een punt eervol terug naar Tienen.
 
Trainer Vanhoudt: 'Voorbeeldige mentaliteit'
 
Een gouden punt vond trainer Vanhoudt:  ‘Zeker in de wetenschap dat we een halve match met tien man speelden. Swerten bleef met z’n voet in de veters van z’n tegenstander hangen, waardoor hij hem ongewild onderuit haalde. Voor de pauze voetbalden we wat te overhaast en hadden we iets te veel schrik om de bal te krijgen. Toch krijgen we twee prima kansen om op voorsprong te komen. We toonden de hele wedstrijd een voorbeeldige mentaliteit, met af en toe dat tikje geluk en een sterke doelman Hannes. Hij toonde dat hij er staat ondanks zijn drukke job als zelfstandige. Het is ondertussen fijn werken met deze spelersgroep. Iedereen is ondertussen opnieuw wedstrijdfit. Zeker in de omstandigheden zonder eigen veld is dit punt een mooie opsteker. De nul is meteen van de tabellen. Ik denk niet dat er hier in Luik veel teams punten komen sprokkelen’. 
 
RFC Luik: Debaty, Bustin, Lambot, D’Ostilio (87’ Besson), Nyssen, Köse (64’ Prud’homme), Rodes, Mouhli (64’ Lallemand), Mouchamps (84’ Gosselain), Bruggeman, Perbet.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Jochmans (92’ Matterne), Spaenhoven, Swerten, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Mputu (77’ Singh), Laureys (89’ Osei-Berkoe).
Geel: Mputu, Bustin, Köse, Prudhomme, Jochmans 
Rood: Swerten (2x geel)
Scheidsrechter: Mehdi Sayoud
 
Doelman Hannes moest zich meermaals onderscheiden.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure