RFC Luik - KVK Tienen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Het was lang geleden dat we voetbal nog eens konden ervaren als in het stadion van RFC Luik. Volle tribunes, veel sfeer en twee teams die met veel goesting aan de competitie beginnen. Bij Luik vonden we met Perbet en Lambot enkele pionnen in de rangen die hun strepen al in eerste klasse verdienden. Tienen begon met het ondertussen vertrouwde elftal. Arthur Hannes stond onder de lat.
 
Het wat te verwachten scenario voltrok zich op het Luikse kunstgras. De thuisploeg ging meteen in de aanval richting eigen supporters en drukte KVK Tienen weg op de eigen speelhelft. Na enkele halve kansen in het openingskwartier, waren het echter de bezoekers die de eerste echte kans creërden. Na knap samenspel met Mputu trapte Laureys het leder gekruist voorlangs. Een poging die meer had kunnen opbrengen. Na een diepe bal vanuit de verdediging was Mputu enkele minuten later te verrast om af te drukken. 
 
Het moet gezegd dat vooral Luik zich in de rest van de eerste helft toonde. Perbet devieerde een voorzet aan de eerste paal naast. Ook Mouhli kreeg de bal na een vrije trap niet binnen het kader. Nadat Meeus zich misstapte rolde een voorzet van diezelfde Mouhli voorbij alles en iedereen voorlangs. En wanneer de hele Tiense defensie buitenspel claimde was doelman Hannes er al de pinken bij om de doorgebroken Perbet het scoren te beletten. Aan de overzijde kregen Laureys en Mputu nog één prima kans, maar voorkwam doelman Debaty een achterstand voor de thuisploeg.
 
De tweede helft was nog maar net op gang toen ref Sayoud de reeds geboekte Swerten een tweede gele kaart toonde. Een zwaar verdict voor de Limburger die ongewild bleef haken en Mouhli zo onderuit schoffelde. KVK Tienen liet niet begaan en herorganiseerde zich om de Luikse aanvallen aan banden te leggen.
 
De hele ploeg onderscheidde zich met de juiste inzet om minstens een punt naar Tienen te brengen. Wanneer nodig stond ook doelman Hannes pal. Zo haalde hij een volley van D’Ostillo van tussen de palen tikte hij een vrije trap van Prudhomme over het kader. Ook Mouchamps kwam er in de slotfase nog twee keer heel dicht bij, maar raakte niet voorbij de doelman. Toen Hannes ook nog een poging van Nyssen onschadelijk maakte vond ref Sayoud het welletjes en floot hij de 0-0 op de tabellen. KVK Tienen keert met een punt eervol terug naar Tienen.
 
Trainer Vanhoudt: 'Voorbeeldige mentaliteit'
 
Een gouden punt vond trainer Vanhoudt:  ‘Zeker in de wetenschap dat we een halve match met tien man speelden. Swerten bleef met z’n voet in de veters van z’n tegenstander hangen, waardoor hij hem ongewild onderuit haalde. Voor de pauze voetbalden we wat te overhaast en hadden we iets te veel schrik om de bal te krijgen. Toch krijgen we twee prima kansen om op voorsprong te komen. We toonden de hele wedstrijd een voorbeeldige mentaliteit, met af en toe dat tikje geluk en een sterke doelman Hannes. Hij toonde dat hij er staat ondanks zijn drukke job als zelfstandige. Het is ondertussen fijn werken met deze spelersgroep. Iedereen is ondertussen opnieuw wedstrijdfit. Zeker in de omstandigheden zonder eigen veld is dit punt een mooie opsteker. De nul is meteen van de tabellen. Ik denk niet dat er hier in Luik veel teams punten komen sprokkelen’. 
 
RFC Luik: Debaty, Bustin, Lambot, D’Ostilio (87’ Besson), Nyssen, Köse (64’ Prud’homme), Rodes, Mouhli (64’ Lallemand), Mouchamps (84’ Gosselain), Bruggeman, Perbet.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Jochmans (92’ Matterne), Spaenhoven, Swerten, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Mputu (77’ Singh), Laureys (89’ Osei-Berkoe).
Geel: Mputu, Bustin, Köse, Prudhomme, Jochmans 
Rood: Swerten (2x geel)
Scheidsrechter: Mehdi Sayoud
 
Doelman Hannes moest zich meermaals onderscheiden.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Cercle Brugge
KVK Tienen
donderdag 28 oktober 2021
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure