RE Virton - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen hernam de competitie na de winterstop met de verre verplaatsing naar het ambitieuze Virton. De Luxemburgers staan zelf onderaan de rangschikking en pakten uit met enkele nieuwe gezichten. Bij KVK geen winteraanwinsten. Wel de terugkeer van de geblesseerde Claes op de bank. Hij zou een kwartier volmaken. Ook belofte Aoragh werd geselecteerd door trainer Verheyden. Chantrain (geschorst) en Vanhaeren (niet geselecteerd) ontbraken.
 
KVK Tienen toonde zich de betere ploeg in de eerste helft op het gladde veld van Virton. De gecreëerde kansen bleven echter onbenut. Ceulemans kon te weinig kracht leggen in zijn schot. Een carambole via El Harrak richting Yagan ging van dichtbij naast het doel. Virton stelde daar niet veel tegenover. Mokdad trapte vanuit de tweede lijn naast. Jochmans tekende nog voor de beste kans voor de pauze met een hard schot op doelman Martin.
 
In de tweede helft probeerde Virton voor eigen volk een tandje bij te steken. Ahmed trapte op de vuisten van de Tiense doelman. Echt grote kansen bleven echter uit. Met nog tien minuten op de klok kreeg De Almeida te veel ruimte op de rand van de zestien. Zijn schot verdween net naast de paal tegen de de Tiense netten: 1-0.
 
KVK moest in de slotminuten op zoek naar de gelijkmaker en nam dan ook de nodige risico’s. Gomez besloot bij een counter van Virton nipt naast. Tienen dreigde nog via de op het uur ingevallen Aoragh. Hij trapte op aangeven van Naudts op de thuisdoelman. De uitgekomen Moutha-Sebatoui voorkwam nog dat Gomez een tweede keer kon scoren.
 
Opnieuw een wedstrijd waarin KVK zich allerminst liet wegzetten maar de mogelijkheden onbenut liet. Tienen scoorde 1 keer in 5 wedstrijden en pakt een 0 op 15. Het is duidelijk waar het schoentje wringt. Volgende zaterdag staat opnieuw een verplaatsing op het programma. Dit keer gaat het naar Heist.
 
RE Virton: Martin, Karamoko, Guillaume, Evouna, Genève, Ahmed, Mokdad, Bariki (61’ Gomes), Bentebbal (93’ M’Paly), Ahmed, De Almeida, Diallo (85’ Arib)
KVK Tienen: Moutha-Sebtaoui, De Vos, Meeus, Jochmans, Matterne (89’ Jacobs), Singh, El Harrak (78’ Claes), Ceulemans, Yagan, Naudts, Ngongo (62’ Aoragh)
Doelpunt: 82’ De Almeida (1-0)
Geel: Diallo, Karamoko
Scheidsrechter: Afifi
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure