RAAL La Louvière - KVK Tienen: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Geen Yagan en Jochmans op het veld van het ambitieuze RAAL La Louvière. Bij de thuisploeg begon ex-KVK’er Bangoura op de bank. De wedstrijd werd omwille van een sanctie na ongeregeldheden met supporters achter gesloten deuren op het oefencomplex van de ‘Wolven’ afgewerkt. 
 
Een georganiseerd voetballend KVK Tienen hield de thuisploeg in het openingsbegin van de partij weg van het Tiense doel en loerde op de tegenaanval vanuit de eigen stellingen. Pau bracht voor La Louvière het eerste gevaar, maar trapte van in de zestien naast. Na 25 minuten voetballen liet doelman Herbots zich verschalken na een overhoeks afstandsschot vanop de flank. Badibanga was de doelpuntenmaker. Tienen liet niet betijen. Claes zette met een fraaie dieptepass Arrivas alleen op weg naar doel.  Die aarzelde niet en trapte de gelijkmaker voorbij de thuisdoelman. Andries Claes kwam ei zo na in een nieuwe scoringspositie, maar kreeg de voorzet niet onder controle.
 
Tienen kwam in de tweede helft niet scherp genoeg uit de kleedkamers. In twee minuten legde de thuisploeg de partij in de plooi. Soumaré devieerde een bal van Pau verrassend voorbij Matterne en Herbots bij een snelle combinatie. Na de herneming was Soumaré er opnieuw als de pinken bij om een diepe bal over de Tiense doelman te lepelen. Twee doelpunten die er veel te snel kwamen.
 
Het begin van een tweede helft waarin Tienen zich geen weg naar voren kon voetballen tegen een sterker La Louvière. De beste mogelijkheid was nog voor de thuisploeg, maar Herbots pareerde de kopbal van Pau.
 
RAAL La Louvière: Herman, Corneille, Pau, Soumaré, Vanzo, Franco (63’ Liongola), Angiulli, Francotte, Guelette (63’ Lambo), Badibanga, Calant.
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (58’ Vanwesemael), Naudts (83’ Vanweerts), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Arrivas (83’ Lénaers).
Doelpunten: 23’ Badibanga (1-0), 27’ Arrivas (1-1), 48’ Soumaré (2-1), 50’ Soumaré (3-1)
Geel: Badibanga, Chantrain, Claes, Marchal
Scheidsrechter: Antoine Delaye
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure