R. Olympic Charleroi - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Geen tweede opeenvolgende overwinning voor KVK Tienen in de competitie. KVK Tienen verloor in Charleroi met 2-1.
 
In de eerste helft viel er bijzonder weinig te noteren. Een prima georganiseerd KVK gaf geen kansen weg tegen Charleroi, dat op eigen veld net wat meer initiatief toonde. Een enkele keer was er gevaar toen Dahmane ruimte kreeg om een voorzet te controleren, maar de speler-voorzitter van Charleroi deed er verder niets mee. Aan de overzijde plots wel opschudding toen Yvan Yagan vijf minuten voor de pauze verrassend uithaalde vanop de rand van de zestien en met een laag overhoeks schot doelman Moriconi vloerde. KVK mocht met een mooie 0-1-bonus de rust in.
 
Na de herneming ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Tienen loerde logischerwijs op de snelle counter, maar bij een poging om zo’n counter te lanceren ging het mis: de bal werd onderschept door Kouri en die bracht de stand via de paal opnieuw in evenwicht. Geen probleem zou je denken met nog een half uur te voetballen, maar tien minuten later kopte de ingevallen Rivollier een hoekschop van Dahmane tegen de Tiense netten. De bezoekers waren plots op achtervolgen aangewezen na twee tegengoals die niet het resultaat waren van uitgespeelde kansen.
 
Twintig minuten lang zocht KVK naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg tankte vertrouwen en gaf weinig weg, ook niet op één van de vele Tiense hoekschoppen. Enkel Matterne was er nog dicht bij met een pegel die Moriconi over zijn kooi tikte. Dahmane had zich aan de overkant nog één keer gevaarlijk getoond met een knap schot dat weliswaar over de kooi van Bouzian verdween.
 
Geen puntengewin voor KVK dus in een wedstrijd die vooral in het eerste uur weinig of geen kansen liet optekenen. Tienen begint nu voor eigen publiek aan een tweeluik: zondag komt R. Knokke FC op bezoek, een week later de Young Reds van R. Antwerp FC.
 
Olympic Charleroi: Moriconi, Felix, Maisonneuve, Dahmane, Lioka, Hassaini (88’ Bofomua), Massengo, Kouri, Ito, Ouali (75’ Gaye), Guedj.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (58’ Vanwesemael), Bergiers, Meeus, Naudts, Yagan, Bracké, Claes (70’ Bentayeb), Bogaerts, Matterne, Kempeneers (82’ Singh).
Doelpunten: 40’ Yagan (0-1), 58’ Kouri (1-1), 68’ Rivollier (2-1)
Geel: Ito, Guedj, Meeus, Bogaerts, Bentayeb
Scheidsrechter: Leandro Ledda
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure