R. Olympic Charleroi - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Geen tweede opeenvolgende overwinning voor KVK Tienen in de competitie. KVK Tienen verloor in Charleroi met 2-1.
 
In de eerste helft viel er bijzonder weinig te noteren. Een prima georganiseerd KVK gaf geen kansen weg tegen Charleroi, dat op eigen veld net wat meer initiatief toonde. Een enkele keer was er gevaar toen Dahmane ruimte kreeg om een voorzet te controleren, maar de speler-voorzitter van Charleroi deed er verder niets mee. Aan de overzijde plots wel opschudding toen Yvan Yagan vijf minuten voor de pauze verrassend uithaalde vanop de rand van de zestien en met een laag overhoeks schot doelman Moriconi vloerde. KVK mocht met een mooie 0-1-bonus de rust in.
 
Na de herneming ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Tienen loerde logischerwijs op de snelle counter, maar bij een poging om zo’n counter te lanceren ging het mis: de bal werd onderschept door Kouri en die bracht de stand via de paal opnieuw in evenwicht. Geen probleem zou je denken met nog een half uur te voetballen, maar tien minuten later kopte de ingevallen Rivollier een hoekschop van Dahmane tegen de Tiense netten. De bezoekers waren plots op achtervolgen aangewezen na twee tegengoals die niet het resultaat waren van uitgespeelde kansen.
 
Twintig minuten lang zocht KVK naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg tankte vertrouwen en gaf weinig weg, ook niet op één van de vele Tiense hoekschoppen. Enkel Matterne was er nog dicht bij met een pegel die Moriconi over zijn kooi tikte. Dahmane had zich aan de overkant nog één keer gevaarlijk getoond met een knap schot dat weliswaar over de kooi van Bouzian verdween.
 
Geen puntengewin voor KVK dus in een wedstrijd die vooral in het eerste uur weinig of geen kansen liet optekenen. Tienen begint nu voor eigen publiek aan een tweeluik: zondag komt R. Knokke FC op bezoek, een week later de Young Reds van R. Antwerp FC.
 
Olympic Charleroi: Moriconi, Felix, Maisonneuve, Dahmane, Lioka, Hassaini (88’ Bofomua), Massengo, Kouri, Ito, Ouali (75’ Gaye), Guedj.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (58’ Vanwesemael), Bergiers, Meeus, Naudts, Yagan, Bracké, Claes (70’ Bentayeb), Bogaerts, Matterne, Kempeneers (82’ Singh).
Doelpunten: 40’ Yagan (0-1), 58’ Kouri (1-1), 68’ Rivollier (2-1)
Geel: Ito, Guedj, Meeus, Bogaerts, Bentayeb
Scheidsrechter: Leandro Ledda
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure