R. Knokke FC - KVK Tienen: 2 - 2 Printervriendelijke versie

Na de stevige thuisnederlaag tegen de beloften van Sporting Charleroi mikte KVK Tienen op eerherstel op het veld van R. Knokke FC, het nummer zeven in de stand. Dat moest zonder de geschorsten Bergiers en Meeus, wiens kapiteinsband rond de arm van Singh terechtkwam. Bogaerts en Naudts (terug uit blessure) begonnen op de bank. Youngster Marchal stond in de basis en zou een uur lang opdraven. Voor KVK is het zaak om nog wat punten te sprokkelen om het behoud in eerste nationale veilig te stellen. De nodige licentie is ondertussen wel al op zak.
 
Vrijwel meteen opschudding, want na drie minuten bracht de dwarsligger redding op een Knokse poging. Tienen liet zich echter niet uit het lood slaan in een evenwichtige eerste helft. De beste kansen waren zelfs voor de bezoekers. Een Tiense doelpunt werd na 20 minuten afgekeurd nadat de bal de achterlijn had overschreden. Yagan ontdeed zich enkele minuten later van zijn belager, maar kwam niet tot afdrukken. Singh kopte nog naast en ook Jochmans ging zijn kans vanuit de tweede lijn. Zijn schot verdween nipt over. 
 
Na de pauze kwam de thuisploeg aanvankelijk wat scherper voor de dag. Dat resulteerde na iets meer dan een uur voetballen ook in voorsprong, al deed ook de wind een duit in het zakje. Ghequiere zag hoe zijn afstandsschot vanop 25 meter via de binnenkant van de paal achter Herbots in doel verdween. Tienen vocht terug: tien minuten na de openingsgoal was het Yagan die een voorzet laag tegen de netten voorbij doelman Dhoest kaatste.
 
In een geanimeerd laatste kwartier was het opnieuw Knokke kon scoren. Lemoine trapte een voorzet voorbij Herbots in het Tiense doel. Een strijdvaardig Tienen vocht echter terug. Twee minuten later kopte Singh een voorzet vanop rechts over de thuisdoelman tegen de netten. De ingevallen Naudts was misschien zelfs op weg naar de driepunter, maar werd gelukkig voor de thuisaanhang alsnog teruggevlagd omwille van buitenspel. Naudts had zich overigens ook eerder al enkele keren offensief laten opmerken.
 
Een punt op verplaatsing is nooit een slecht resultaat, zeker nu het team de rug moest rechten na enkele mindere prestaties voor eigen publiek. Met de gecreëerde kansen zat er voor Tienen misschien zelfs wat meer in bij Knokke. Onderaan de rangschikking blijft het rekenen. Ondertussen werd duidelijk dat Olympic Charleroi z’n licentie nog niet krijgt, maar met beroepsprocedures in het achterhoofd houden we daar best niet al te veel rekening mee. 
 
Het puntje is alleszins mooi meegenomen voor Tienen dat zich volgende week aan een echte topper mag verwachten in het eigen Bergéstadion. Dan komt RFC Luik op bezoek. Indien zij de drie punten pakken zijn ze zeker van promotie naar 1B en een feestje. Maar KVK Tienen laat dat liever niet gebeuren in het Bergéstadion. We rekenen dan ook op de steun van onze fans!
 
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelgem, Ghesquiere, Pierre, Lemoine (82’ Jalon), Mariën (59’ Van Den Bossche), Mfumu, Buysse, Vervaque, Bailly, Sula.
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Vanwesemael, Yagan (87’ Bogaerts), Singh, Bracké, Claes, Jochmans, Marchal (63’ Saidi), Matterne, Arrivas (63’ Naudts).
Doelpunten: 65’ Ghesquiere (1-0), 76’ Yagan (1-1), 82’ Lemoine (2-1), 84’ Singh (2-2)
Geel: Sula, Jochmans, Yagan
Scheidsrechter: Lauren Cools
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure