R. Knokke FC - KVK Tienen: 2 - 2 Printervriendelijke versie

Na de stevige thuisnederlaag tegen de beloften van Sporting Charleroi mikte KVK Tienen op eerherstel op het veld van R. Knokke FC, het nummer zeven in de stand. Dat moest zonder de geschorsten Bergiers en Meeus, wiens kapiteinsband rond de arm van Singh terechtkwam. Bogaerts en Naudts (terug uit blessure) begonnen op de bank. Youngster Marchal stond in de basis en zou een uur lang opdraven. Voor KVK is het zaak om nog wat punten te sprokkelen om het behoud in eerste nationale veilig te stellen. De nodige licentie is ondertussen wel al op zak.
 
Vrijwel meteen opschudding, want na drie minuten bracht de dwarsligger redding op een Knokse poging. Tienen liet zich echter niet uit het lood slaan in een evenwichtige eerste helft. De beste kansen waren zelfs voor de bezoekers. Een Tiense doelpunt werd na 20 minuten afgekeurd nadat de bal de achterlijn had overschreden. Yagan ontdeed zich enkele minuten later van zijn belager, maar kwam niet tot afdrukken. Singh kopte nog naast en ook Jochmans ging zijn kans vanuit de tweede lijn. Zijn schot verdween nipt over. 
 
Na de pauze kwam de thuisploeg aanvankelijk wat scherper voor de dag. Dat resulteerde na iets meer dan een uur voetballen ook in voorsprong, al deed ook de wind een duit in het zakje. Ghequiere zag hoe zijn afstandsschot vanop 25 meter via de binnenkant van de paal achter Herbots in doel verdween. Tienen vocht terug: tien minuten na de openingsgoal was het Yagan die een voorzet laag tegen de netten voorbij doelman Dhoest kaatste.
 
In een geanimeerd laatste kwartier was het opnieuw Knokke kon scoren. Lemoine trapte een voorzet voorbij Herbots in het Tiense doel. Een strijdvaardig Tienen vocht echter terug. Twee minuten later kopte Singh een voorzet vanop rechts over de thuisdoelman tegen de netten. De ingevallen Naudts was misschien zelfs op weg naar de driepunter, maar werd gelukkig voor de thuisaanhang alsnog teruggevlagd omwille van buitenspel. Naudts had zich overigens ook eerder al enkele keren offensief laten opmerken.
 
Een punt op verplaatsing is nooit een slecht resultaat, zeker nu het team de rug moest rechten na enkele mindere prestaties voor eigen publiek. Met de gecreëerde kansen zat er voor Tienen misschien zelfs wat meer in bij Knokke. Onderaan de rangschikking blijft het rekenen. Ondertussen werd duidelijk dat Olympic Charleroi z’n licentie nog niet krijgt, maar met beroepsprocedures in het achterhoofd houden we daar best niet al te veel rekening mee. 
 
Het puntje is alleszins mooi meegenomen voor Tienen dat zich volgende week aan een echte topper mag verwachten in het eigen Bergéstadion. Dan komt RFC Luik op bezoek. Indien zij de drie punten pakken zijn ze zeker van promotie naar 1B en een feestje. Maar KVK Tienen laat dat liever niet gebeuren in het Bergéstadion. We rekenen dan ook op de steun van onze fans!
 
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelgem, Ghesquiere, Pierre, Lemoine (82’ Jalon), Mariën (59’ Van Den Bossche), Mfumu, Buysse, Vervaque, Bailly, Sula.
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Vanwesemael, Yagan (87’ Bogaerts), Singh, Bracké, Claes, Jochmans, Marchal (63’ Saidi), Matterne, Arrivas (63’ Naudts).
Doelpunten: 65’ Ghesquiere (1-0), 76’ Yagan (1-1), 82’ Lemoine (2-1), 84’ Singh (2-2)
Geel: Sula, Jochmans, Yagan
Scheidsrechter: Lauren Cools
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure