R. Francs Borains - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Na de knappe overwinning tegen RAAL La Louvière wachtte Tienen de uitdagende verplaatsing naar leider R. Francs Borains. Trainer Hias pakte uit met dezelfde elf als een week eerder, met uitzondering van Jonas Bogaerts die zijn neus brak. Jochmans zat na zijn kaakbeenbreuk voor het eerste opnieuw op de bank. Vanweerts en Bentayeb timmeren nog aan hun terugkeer. 
 
KVK Tienen liet zich in de eerste helft allerminst wegzetten in de Borinage en ving de leidersploeg op een volwassen manier op. Pogingen van Vanwesemael en Saidi verdwenen nipt voorlangs en Naudts kon een diepe bal net niet voorbij thuisdoelman Saussez duwen. De thuisploeg dreigde onder andere via Grisez die zijn schot eveneens nipt naast de Tiense kooi mikte. Kort voor de pauze moest Claes geblesseerd het veld verlaten. Yvan Yagan kwam hem vervangen.
 
KVK kon aanvankelijk geen vervolg breien aan de mooie eerste helft. Francs Borains duwde Tienen terug op de eigen speelhelft en dwong ook enkele foutjes af. Een vrije trap van Chevalier werd eerst nog weggewerkt, maar tussen het bos Tiense verdedigers vond Mpati al dan niet vanuit buitenspelpositie alsnog een gaatje om de bal voorbij Herbots te duwen. 1-0 voor de thuisploeg vijf minuten na de herneming. 
 
Tienen probeerde er iets tegenover te zetten, maar raakte aanvankelijk niet aan de overkant. Onder andere Chaabi en Souza kregen hun vizier niet scherp om de voorsprong te vergroten. Chevalier, ex-KV Kortrijk en Moeskroen, kende meer succes toen hij op aangeven van Laurent KVK-goalie Herbots omspeelde en de score verdubbelde. 
 
KVK tankte echter opnieuw wat meer vertrouwen toen Yagan vrijwel meteen na dat doelpunt een rebound van de ingevallen Bracké hoog tegen de netten trapte. Het signaal voor Tienen om opnieuw wat meer te dreigen, gesteund door wat frisse krachten in het elftal. Met nog vijf minuten te voetballen trapte Kempeneers met een volley hard op de rug van een thuisverdediger. Er zat meer in, maar veel blessuretijd was Tienen evenmin gegund. Ondanks de prima eerste helft moest Tienen zonder punten huiswaarts.
 
Volgend weekend start KVK Tienen aan de eerste van twee thuiswedstrijden. Dan wacht Winkel Sport in het Bergéstadion.
 
R. Francs Borains: Saussez, Boulenger, Itrak, Chevalier, Chaabi (87’ Fuakala), Mpati, Deschryver, Grisez, Mohamed, Lauwrensens (65’ Laurent), Pinto (65’ Lavie).
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (75’ Lénaers), Saidi (75’ Bracké), Naudts, Singh, Claes (37’ Yagan), Matterne (80’ Jochmans), Kempeneers.
Doelpunten: 55’ Mpati (1-0),  80’  Chevalier (2-0), 82’ Yagan (2-1)
Geel: Chantrain
Scheidsrechter: Lucas Loockx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure