R. Francs Borains - KVK Tienen: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Na de knappe overwinning tegen RAAL La Louvière wachtte Tienen de uitdagende verplaatsing naar leider R. Francs Borains. Trainer Hias pakte uit met dezelfde elf als een week eerder, met uitzondering van Jonas Bogaerts die zijn neus brak. Jochmans zat na zijn kaakbeenbreuk voor het eerste opnieuw op de bank. Vanweerts en Bentayeb timmeren nog aan hun terugkeer. 
 
KVK Tienen liet zich in de eerste helft allerminst wegzetten in de Borinage en ving de leidersploeg op een volwassen manier op. Pogingen van Vanwesemael en Saidi verdwenen nipt voorlangs en Naudts kon een diepe bal net niet voorbij thuisdoelman Saussez duwen. De thuisploeg dreigde onder andere via Grisez die zijn schot eveneens nipt naast de Tiense kooi mikte. Kort voor de pauze moest Claes geblesseerd het veld verlaten. Yvan Yagan kwam hem vervangen.
 
KVK kon aanvankelijk geen vervolg breien aan de mooie eerste helft. Francs Borains duwde Tienen terug op de eigen speelhelft en dwong ook enkele foutjes af. Een vrije trap van Chevalier werd eerst nog weggewerkt, maar tussen het bos Tiense verdedigers vond Mpati al dan niet vanuit buitenspelpositie alsnog een gaatje om de bal voorbij Herbots te duwen. 1-0 voor de thuisploeg vijf minuten na de herneming. 
 
Tienen probeerde er iets tegenover te zetten, maar raakte aanvankelijk niet aan de overkant. Onder andere Chaabi en Souza kregen hun vizier niet scherp om de voorsprong te vergroten. Chevalier, ex-KV Kortrijk en Moeskroen, kende meer succes toen hij op aangeven van Laurent KVK-goalie Herbots omspeelde en de score verdubbelde. 
 
KVK tankte echter opnieuw wat meer vertrouwen toen Yagan vrijwel meteen na dat doelpunt een rebound van de ingevallen Bracké hoog tegen de netten trapte. Het signaal voor Tienen om opnieuw wat meer te dreigen, gesteund door wat frisse krachten in het elftal. Met nog vijf minuten te voetballen trapte Kempeneers met een volley hard op de rug van een thuisverdediger. Er zat meer in, maar veel blessuretijd was Tienen evenmin gegund. Ondanks de prima eerste helft moest Tienen zonder punten huiswaarts.
 
Volgend weekend start KVK Tienen aan de eerste van twee thuiswedstrijden. Dan wacht Winkel Sport in het Bergéstadion.
 
R. Francs Borains: Saussez, Boulenger, Itrak, Chevalier, Chaabi (87’ Fuakala), Mpati, Deschryver, Grisez, Mohamed, Lauwrensens (65’ Laurent), Pinto (65’ Lavie).
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (75’ Lénaers), Saidi (75’ Bracké), Naudts, Singh, Claes (37’ Yagan), Matterne (80’ Jochmans), Kempeneers.
Doelpunten: 55’ Mpati (1-0),  80’  Chevalier (2-0), 82’ Yagan (2-1)
Geel: Chantrain
Scheidsrechter: Lucas Loockx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure