R. Francs Borains - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

De kloof tussen de subtop en de kelder van de rangschikking is bijzonder klein in eerste nationale. KVK zit in de middenmoot en wil zoals vele clubs snel punten pakken om uit de gevarenzone weg te blijven. Na de verlengde winterstop hervatten de jongens van trainer Laeveren op het veld van R. Francs Borains. De thuisploeg telde in de rangschikking een puntje meer dan KVK Tienen, dat op het zware veld opnieuw met Hannes Meeus in de aanval begon. De 17-jarige belofte Lucas Chantrain begon bij onbeschikbaarheid van Spaenhoven in de verdediging en stond meteen zijn mannetje.
 
In een erg gesloten eerste helft bleven beide teams aan mekaar gewaagd. Er vielen dan ook weinig kansen te noteren in een wedstrijd die niet op tempo raakte. Na een half uur voetballen tekende Yagan voor de grootste kans. Zijn knappe vrije trap vanop 20 meter werd door thuisdoelman Saussez uit de haak gehaald. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op. Aan de overkant stond doelman Bouzian pal op een afstandsschot en kende hij weinig moeite met pogingen van Chaabi. 
 
Bij het begin van de tweede helft gaf ref Massaki geen krimp toen eerst Vos in de eigen zestien werd aangetrapt en even later Laureys een strafschop claimde toen hij werd gehinderd nadat zijn belager de bal verspeelde. Na 57 minuten voetballen opende de thuisploeg de score. Bouzian verhinderde dat Lai een hoekschop kon binnenkoppen, maar de bal kwam bij RWDM-huurling Goncalves Pereira terecht die de bal wel over de doellijn knikte. 
 
Tienen liet zich niet zomaar wegzetten, maar zag het doelpunt van Hannes Meeus afgekeurd wegens vermeend handspel. Blijven achtervolgen dus. Het tempo stokte steeds meer en vlotte combinaties waren te schaars. Ook het inbrengen van enkele frisse krachten kon niet baten. Invaller Renquin probeerde gebruik te maken van de vrijgekomen ruimte in de rug van de Tiense defensie, maar doelman Bouzian zorgde er met twee reddingen voor dat het spannend bleef tot in blessuretijd. KVK Tienen moest echter zonder punten aan de lange busrit richting Tienen beginnen.
 
Trainer Dave Laeveren: ‘Deze partij verdiende geen schoonheidsprijs. Het was knokken voor elke bal op een zwaar veld en hopen dat de details wat mee zouden zitten. Ik denk dan onder andere aan het afgekeurde doelpunt van Meeus. Hannes geeft aan dat de bal op zijn schouder terechtkwam. Als de ref dat doelpunt goedkeurt krijg je toch een andere partij.’
 
‘Defensief zat de organisatie snor en we gaven weinig weg, maar de laatste bal kwam er vooraan te weinig uit waardoor er niet genoeg diepgang in ons spel zat. Kansen waren dan ook te schaars. Een werkpunt waar we de komende dagen aandacht aan besteden. Volgende week wacht ons opnieuw een verplaatsing richting Mandel. We hopen dat het kunstgras daar onze kwaliteiten meer tot z’n recht laat komen om snel de nodige punten te pakken.’ 
 
R. Frans Borains: Saussez, D. Chaabi, Lai, H. Chaabi, Crolet (57’ Renquin), Goncalves Pereira (76’ Caufriez), Alouache, Deschryver, Durieux (87’ Ninankou), Abderrahmane, Lauwrensens.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (79’ Struys), Vos, Meeus, Yagan (86’ M putu), Singh (68’ Kempeneers), Claes (86’ Farin), Jochmans, Bogaerts, Laureys (68’ Vanweerts), Matterne. 
Doelpunt: 57’ Goncalves Pereira (1-0)
Geel: Singh, Crolet, Chantrain, Durieux, Jochmans.
Scheidsrechter: Michael Massaki
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure