Olympic Charleroi - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde de mooie prestaties op eigen terrein onder leiding van trainer Hias ook bevestigen op verplaatsing. Charleroi voetbalt met vertrouwen als ploeg in de top vijf die de voorbije twee uitwedstrijden had gewonnen. 
 
In de eerste helft waren kansen bijzonder schaars. KVK kwam wel het dichtste bij de openingsgoal met een bal op de paal na hoekschop van Jochmans. Na de pauze was er meer gevaar. Doelman Moriconi moest zich reppen op een schot van Spaenhoven. Aan de overkant moest Bouzian aan het werk op pogingen van Ito en Khaida.
 
Een puntendeling was op komst, maar daar besliste Ito met nog vijf minuten te spelen anders over. Bij een hoekschop en het daaropvolgende geharrewar in de zestien trapte hij de bal hoog in de netten voorbij Bouzian.
 
Trainer Wouter Hias: ‘Deze partij verdiende eigenlijk geen winnaar. Dat was ook de mening van de trainer van Charleroi na de wedstrijd. Het terrein maakte mooi voetbal niet mogelijk, maar dat waren de omstandigheden die we moesten aanvaarden. Kansen waren voor beide ploegen schaars in een wedstrijd die geen schoonheidsprijs verdiende. Maar dan valt die bal slecht in de slotminuten en moet je toch zonder punten naar huis. Ik kan de ploeg niets verwijten tegen een Charleroi dat toch een goed seizoen kent.
 
De wedstrijd tegen Rupel Boom zondag is natuurlijk een belangrijke. Dat weet de spelergroep ook. Maar elke wedstrijd is drie punten waard. Ook die erna. Ik blijf het herhalen: we moeten er elke week opnieuw staan tot we mathematisch zeker zijn van het behoud.'
 
Olympic Charleroi: Moriconi, Felix, Corneillie, Ghesquière, Delbergue, Lioka, Marquis (59’ Sahan), Cottet, Ito, Ressa (59’ Vanderbecq), Khaida (75’ Dahmane)
KVK Tienen: Bouzian, Meeus, Farin, Mputu, Singh, Swerten (88’ Monamay), Claes, Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (81’ Vanweerts)
Doelpunt: 84’ Ito (1-0)
Geel: Kaida, Osei-Berkoe, Delbergue, Spaenhoven.
Scheidsrechter: M. Patris.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure