Olympic Charleroi - KVK Tienen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde de mooie prestaties op eigen terrein onder leiding van trainer Hias ook bevestigen op verplaatsing. Charleroi voetbalt met vertrouwen als ploeg in de top vijf die de voorbije twee uitwedstrijden had gewonnen. 
 
In de eerste helft waren kansen bijzonder schaars. KVK kwam wel het dichtste bij de openingsgoal met een bal op de paal na hoekschop van Jochmans. Na de pauze was er meer gevaar. Doelman Moriconi moest zich reppen op een schot van Spaenhoven. Aan de overkant moest Bouzian aan het werk op pogingen van Ito en Khaida.
 
Een puntendeling was op komst, maar daar besliste Ito met nog vijf minuten te spelen anders over. Bij een hoekschop en het daaropvolgende geharrewar in de zestien trapte hij de bal hoog in de netten voorbij Bouzian.
 
Trainer Wouter Hias: ‘Deze partij verdiende eigenlijk geen winnaar. Dat was ook de mening van de trainer van Charleroi na de wedstrijd. Het terrein maakte mooi voetbal niet mogelijk, maar dat waren de omstandigheden die we moesten aanvaarden. Kansen waren voor beide ploegen schaars in een wedstrijd die geen schoonheidsprijs verdiende. Maar dan valt die bal slecht in de slotminuten en moet je toch zonder punten naar huis. Ik kan de ploeg niets verwijten tegen een Charleroi dat toch een goed seizoen kent.
 
De wedstrijd tegen Rupel Boom zondag is natuurlijk een belangrijke. Dat weet de spelergroep ook. Maar elke wedstrijd is drie punten waard. Ook die erna. Ik blijf het herhalen: we moeten er elke week opnieuw staan tot we mathematisch zeker zijn van het behoud.'
 
Olympic Charleroi: Moriconi, Felix, Corneillie, Ghesquière, Delbergue, Lioka, Marquis (59’ Sahan), Cottet, Ito, Ressa (59’ Vanderbecq), Khaida (75’ Dahmane)
KVK Tienen: Bouzian, Meeus, Farin, Mputu, Singh, Swerten (88’ Monamay), Claes, Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (81’ Vanweerts)
Doelpunt: 84’ Ito (1-0)
Geel: Kaida, Osei-Berkoe, Delbergue, Spaenhoven.
Scheidsrechter: M. Patris.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure