La Louvière Centre - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Geen eenvoudige partij op Tivoli. Na een eerste helft waarin beide ploegen wat kansjes lieten optekenen, toonde KVK zich vooral na de pauze gretiger en werd er weinig weggegeven. Na 84 minuten voetballen trapte Hannes Meeus de drie punten richting Tienen na een handsbal. 
 
‘We reageerden goed op de omstandigheden in La Louvière’, vindt trainer Wouter Hias. ‘Het veld lag er niet ideaal bij en de tegenstander hanteerde vaak de lange bal. Het was dan ook een wedstrijd met vele duels die geen schoonheidsprijs verdiende. Net als in Charleroi was het team op de afspraak, met als extra dat we er nu ook in slaagden om de punten mee te pakken.’
 
‘Dit La Louvière mag je ook niet onderschatten’, aldus Hias nog. ‘De ploeg staat onderaan, maar mede omdat ze onderweg wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler heel wat punten verloren. Anders zouden ze zeker nog meedoen voor het behoud. Het is dus een vertekend beeld dat je daar zomaar even punten gaat rapen’. 
 
‘Dit is andermaal een overwinning van het collectief: ook van de jonge spelers die ontbolsteren, de invallers, de spelers die de club verlaten. Iedereen geeft zich voor 100% en dat is de manier waarop we het elke ploeg lastig kunnen maken. Dat is ook nodig in een reeks waar elke ploeg aan mekaar gewaagd is. Het is elke week hard werken om punten te pakken tot we zeker zijn van het behoud.’
 
Singh was geelgeschorst voor deze partij. Andries Claes verzwikte zijn enkel in de openingsminuten en moest twintig minuten later toch naar de kant. Ook Dries Matterne speelde de wedstrijd niet uit met een enkelblessure na een duel. Voor hen is het afwachten of ze klaar zijn voor de volgende thuiswedstrijd tegen KSK Heist zaterdag. Thuisspelers Pina kreeg rood nadat hij na zijn wissel een plastic flesje naar het publiek trapte.
 
La Louvière Centre: Fuakuingi, Fonkeu, Luhaka, Salem, Bentayeb, Sakhi, Nkou, Pina (73’ Van Der Goten), Aydouni, Kasri, Ba.
KVK Tienen: Bouzian, Spaenhoven, Chantrain, Meeus, Matterne (80’ Swerten), Kempeneers (90’ Lenaers), Jochmans, Claes (27’ Laureys), Vos, Osel, Mputu (90’ Farin).
Doelpunt: 84’ Meeus (0-1, pen.)
Geel: Fuakuingi, Jochmans, Kasri, Mputu
Rood: 73’ Pina
Scheidsrechter: M. Ledda
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure