La Louvière Centre - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Geen eenvoudige partij op Tivoli. Na een eerste helft waarin beide ploegen wat kansjes lieten optekenen, toonde KVK zich vooral na de pauze gretiger en werd er weinig weggegeven. Na 84 minuten voetballen trapte Hannes Meeus de drie punten richting Tienen na een handsbal. 
 
‘We reageerden goed op de omstandigheden in La Louvière’, vindt trainer Wouter Hias. ‘Het veld lag er niet ideaal bij en de tegenstander hanteerde vaak de lange bal. Het was dan ook een wedstrijd met vele duels die geen schoonheidsprijs verdiende. Net als in Charleroi was het team op de afspraak, met als extra dat we er nu ook in slaagden om de punten mee te pakken.’
 
‘Dit La Louvière mag je ook niet onderschatten’, aldus Hias nog. ‘De ploeg staat onderaan, maar mede omdat ze onderweg wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler heel wat punten verloren. Anders zouden ze zeker nog meedoen voor het behoud. Het is dus een vertekend beeld dat je daar zomaar even punten gaat rapen’. 
 
‘Dit is andermaal een overwinning van het collectief: ook van de jonge spelers die ontbolsteren, de invallers, de spelers die de club verlaten. Iedereen geeft zich voor 100% en dat is de manier waarop we het elke ploeg lastig kunnen maken. Dat is ook nodig in een reeks waar elke ploeg aan mekaar gewaagd is. Het is elke week hard werken om punten te pakken tot we zeker zijn van het behoud.’
 
Singh was geelgeschorst voor deze partij. Andries Claes verzwikte zijn enkel in de openingsminuten en moest twintig minuten later toch naar de kant. Ook Dries Matterne speelde de wedstrijd niet uit met een enkelblessure na een duel. Voor hen is het afwachten of ze klaar zijn voor de volgende thuiswedstrijd tegen KSK Heist zaterdag. Thuisspelers Pina kreeg rood nadat hij na zijn wissel een plastic flesje naar het publiek trapte.
 
La Louvière Centre: Fuakuingi, Fonkeu, Luhaka, Salem, Bentayeb, Sakhi, Nkou, Pina (73’ Van Der Goten), Aydouni, Kasri, Ba.
KVK Tienen: Bouzian, Spaenhoven, Chantrain, Meeus, Matterne (80’ Swerten), Kempeneers (90’ Lenaers), Jochmans, Claes (27’ Laureys), Vos, Osel, Mputu (90’ Farin).
Doelpunt: 84’ Meeus (0-1, pen.)
Geel: Fuakuingi, Jochmans, Kasri, Mputu
Rood: 73’ Pina
Scheidsrechter: M. Ledda
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure