La Louvière Centre - KVK Tienen: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Geen eenvoudige partij op Tivoli. Na een eerste helft waarin beide ploegen wat kansjes lieten optekenen, toonde KVK zich vooral na de pauze gretiger en werd er weinig weggegeven. Na 84 minuten voetballen trapte Hannes Meeus de drie punten richting Tienen na een handsbal. 
 
‘We reageerden goed op de omstandigheden in La Louvière’, vindt trainer Wouter Hias. ‘Het veld lag er niet ideaal bij en de tegenstander hanteerde vaak de lange bal. Het was dan ook een wedstrijd met vele duels die geen schoonheidsprijs verdiende. Net als in Charleroi was het team op de afspraak, met als extra dat we er nu ook in slaagden om de punten mee te pakken.’
 
‘Dit La Louvière mag je ook niet onderschatten’, aldus Hias nog. ‘De ploeg staat onderaan, maar mede omdat ze onderweg wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler heel wat punten verloren. Anders zouden ze zeker nog meedoen voor het behoud. Het is dus een vertekend beeld dat je daar zomaar even punten gaat rapen’. 
 
‘Dit is andermaal een overwinning van het collectief: ook van de jonge spelers die ontbolsteren, de invallers, de spelers die de club verlaten. Iedereen geeft zich voor 100% en dat is de manier waarop we het elke ploeg lastig kunnen maken. Dat is ook nodig in een reeks waar elke ploeg aan mekaar gewaagd is. Het is elke week hard werken om punten te pakken tot we zeker zijn van het behoud.’
 
Singh was geelgeschorst voor deze partij. Andries Claes verzwikte zijn enkel in de openingsminuten en moest twintig minuten later toch naar de kant. Ook Dries Matterne speelde de wedstrijd niet uit met een enkelblessure na een duel. Voor hen is het afwachten of ze klaar zijn voor de volgende thuiswedstrijd tegen KSK Heist zaterdag. Thuisspelers Pina kreeg rood nadat hij na zijn wissel een plastic flesje naar het publiek trapte.
 
La Louvière Centre: Fuakuingi, Fonkeu, Luhaka, Salem, Bentayeb, Sakhi, Nkou, Pina (73’ Van Der Goten), Aydouni, Kasri, Ba.
KVK Tienen: Bouzian, Spaenhoven, Chantrain, Meeus, Matterne (80’ Swerten), Kempeneers (90’ Lenaers), Jochmans, Claes (27’ Laureys), Vos, Osel, Mputu (90’ Farin).
Doelpunt: 84’ Meeus (0-1, pen.)
Geel: Fuakuingi, Jochmans, Kasri, Mputu
Rood: 73’ Pina
Scheidsrechter: M. Ledda
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure