KVV Vosselaar - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Eén puntje verschil. Dat was tot 14.30 uur de afstand tussen KVK Tienen en Vosselaar in de rangschikking. De wedstrijd in de schaduw van de Konijnenberg mochten we dan ook als weliswaar onverwachte, maar echte topper bestempelen. Vosselaar leidt de dans in de tweede periode, scoorde 13 keer in de laatste vijf wedstrijden en pakte daarin slechts twee tegengoals. Bij KVK Tienen was het zoeken naar meer efficiëntie om zich te belonen voor het getoonde spel. Ventôse begon met Vanwelkenhuysen in de aanvalslinie.
 
KVK begon prima, want na minder dan tien minuten voetballen werkte Vanwelkenshuysen een afgeweerde bal met een lage knal voorbij doelman Delarbre. Wat een droomstart voor KVK! Logischerwijs ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Hannes haalde een poging van Segers zonder problemen uit de hoek en Van de Vreede mikte zijn afstandsschot naast het Tiense doel.
 
De bezoekers, aangevuurd door de talrijk meegereisde supporters uit Tienen, mikten op een snelle omschakeling om de score uit te diepen. Doelman Delarbre stond pal op een afstandsschot van Ventôse. Toch was de thuisploeg het gevaarlijkst. Vaes trapte na samenspel met Van de Vrede na iets meer dan een half uur voetballen de gelijkmaker tegen de netten. De beste kansen bleven voor de thuisploeg, met een mooie poging van Meynendonckx en een rebound van Vaes die achter het Tiense doel verdween.
 
Tijdens de pauze bleef verdediger Alexander Vos in de kleedkamer met een hamstringletsel. Bourguignon kwam in het elftal. Tienen voetbalde een stuk scherper dan in de eerste wedstrijdhelft. Singh kwam centimeters te kort om een voorzet te benutten en Claes trapte vanuit de tweede lijn over.
 
En dan was het moment van invaller William Acke aangebroken. Een minuut nadat hij Ventôse was komen vervangen verlengde hij een voorzet van Matterne in doel: 1-2! En dat was nog niet alles want luttele minuten later deed hij er met een overhoekse plaatsbal nog eentje bij na een misverstand tussen Engelen en doelman Delarbre. Met een 1-3-stand mocht de zege KVK Tienen niet meer onglippen.
 
De thuisploeg bleef gedreven naar de aansluitingstreffer zoeken, maar Tienen voetbalde matuur en had de wedstrijd stevig in handen waardoor de 1-4 enkele keren om de hoek loerde. Die kwam er niet meer, maar dat kon KVK allerminst deren.
 
Trainer Jo Claes was erg tevreden en vierde de overwinning met spelers en fans: ‘In Vosselaar 1-3 komen winnen is niet veel ploegen gegeven. We wisten vooraf dat dit een lastige wedstrijd zou worden, zeker op een zwaar veld waar net nog een jeugdwedstrijd was op gespeeld. We anticipeerden op de omstandigheden en pasten ons plannetje deze week een beetje aan om wat daadkrachtiger te zijn. We kwamen op voorsprong via een ingestudeerd nummertje en dat is steeds prettig om vast te stellen. De tegengoal kwam er volgens mij te makkelijk. Na de pauze zijn we hoger druk gaan zetten en volgden meer kansen. Ik ben heel blij voor William Acke die prima invalt na een wat lastige periode en die doet wat hij kan: goals maken. Andermaal toonde onze bank dat ze beslissend kan zijn. Deze overwinning is belangrijk, maar het gaat om drie punten. Dit beslist geen seizoen, maar dit geeft wél wat meer rust richting de thuiswedstrijd tegen Berchem. Vorige week verdienden we twee punten meer, vandaag volgden die punten wel. Het team heeft getoond dat het er staat.' 
 
Over de ernst van de blessure van Alexander Vos is nog geen duidelijkheid. Hij ondergaat verdere onderzoeken. KVK maakt zich nu op voor twee thuiswedstrijden. Eerst tegen K. Berchem Sport en dan tegen Sporting Hasselt.  
 
KVV Vosselaar: Delarbre, Meynendonckx. (85’ Machielsen), Engelen (72’ Engelen), Segers (85’ Paulino Rosario), Van De Vel, Van De Vrede, Vaes, Hannes, Julien, Havermans, Verheyen.
KVK Tienen: Hannes, Vos (46’ Bourguignon), Meeus, Ventôse (66’ Acke), Weeghmans, Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (84’ Deflem).
Doelpunten: 8’ Vanwelkenhuysen (0-1), 32’ Vaes (1-1), 66’ Acke (1-2), 69’ Acke (1-3)
Geel: Vanwelkenhuysen, Havermans, Singh, Matterne
Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure