KVV Thes Sport - KVK Tienen: 3 - 3 Printervriendelijke versie

KVK Tienen trad in Thes aan zonder de geschorsten Meeus en Vanwesemael. Matterne en Chantrain kregen opnieuw een stek in de basis. Arrivas schoof een rijtje naar voren. Thes telde in de rangschikking vijf punten meer dan Tienen.
 
De toeschouwers kregen ondanks de best stevige wind een aangename partij voorgeschoteld die aanvankelijk gelijkopgaand begon. Na enkele kleine kansjes was het Kerckhofs die na dik 20 minuten voetballen de score opende met een verrassend schot vanuit de tweede lijn: via de paal kaatste de bal voorbij Herbots in doel. Tien minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Chantrain lanceerde de diep gelopen Naudts die beheerst afwerkte. Op slag van rusten moest Claes met een hamstringblessure naar de kant bij KVK Tienen. Kempeneers kwam hem vervangen.
 
Tienen kwam scherp uit de kleedkamers. De bij momenten knappe Tiense rushes rendeerden. Na knap slalomwerk van Arrivas kwam de bal bij Matterne terecht die vanuit de tweede lijn uithaalde en de bal onhoudbaar in de winkelhaak pegelde. Een mooie voorsprong voor KVK dat het gas nog verder indrukte: nadat de bedrijvige Naudts de bal mooi afschermde en doortikte tot bij Yagan, aarzelde deze laatste niet om de 1-3 na 58 minuten voetballen voorbij doelman Valkenaers te leggen.
 
Logischerswijs ging Thes met nog meer verbetenheid op zoek naar de aansluitingstreffer. Met nog een half uur te spelen hield Tienen aanvankelijk goed stand, al kwam invaller Jeunen er enkele keren dicht bij. Een attent keepende Herbots deed wat hij moest doen. 
 
Op het moment dat Yagan verzorgd werd aan de zijlijn profiteerde invaller Vermijl na 75 minuten om een bal richting tweede paal overhoeks tegen de Tiense netten te trappen. De aansluitingstreffer was een feit. Tienen probeerde druk te zetten vanuit de omschakeling, maar in de slotminuut van de partij gebeurde dan toch wat absoluut vermeden moest worden. Na eerst nog een mooie parade uit de handschoenen geschud te hebben, moest Herbots zich bij een scherp inzenden gewonnen geven op een kopbal van Vanaken. De 3-3 eindstand lag vast. 
 
Een punt op het veld van Thes is geenszins een slecht resultaat, maar de overwinning in de slotminuut weggeven na een 1-3 voorsprong blijft zuur voor Tienen dat zich andermaal niet beloont na een mooie prestatie. Zondag is er alweer een nieuwe gelegenheid om de drie punten te pakken in het eigen Bergéstadion tegen Olympic Charleroi. Het begin van een drukke voetbalweek met de midweekwedstrijd in eigen huis tegen Francs Borains op woensdag en daarna de verplaatsing naar Winkel Sport op zondag. 
 
KVV Thes Sport: Valkenaers, Spruyt (65’ Jeunet), Kerckhofs, Voca, Swinnen (65’ Vermijl), Bertacinni, Hulsmans, Troonbeeckx, Mbuyi-Mbayo, Vanaken, Coomans.
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Bergiers, Naudts, Yagan, Singh, Bracké (75’ Jochmans), Claes (41’ Kempeneers), Bogaerts, Matterne (89’ Vanweerts), Arrivas.
Doelpunten: 22’ Kerckhofs (1-0), 32’ Naudts (1-1), 50’ Matterne (1-2), 58’ Yagan (1-3), 74’ Vermijl (2-3), 90’ Vanaken (3-3)
Geel: Troonbeeckx, Hulsmans, Singh
Scheidsrechter: Massimiliano Ledda
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

U23 OH Leuven
KVK Tienen
zondag 26 maart - Den Dreef
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022

Ontdek onze partnerbrochure