KVV Thes Sport - KVK Tienen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Punten pakken om het behoud te verzekeren. Nog meer dan anders was dit de boodschap voor KVK op het veld van Thes dat zelf een mooie 12 op 12 liet optekenen en zich uit de gevarenzone voetbalde. Trainer Hias kon geen beroep doen op de geschorste Andries Claes. Vanweerts versterkte de aanvalslinie met Osei-Berkoe en Mputu. 
 
Man in vorm Bertaccini toonde zich meteen in de openingsminuten. Doelman Bouzian toonde zich echter meteen attent en pareerde het schot. KVK was niet onder de indruk en ving de thuisploeg op met een goede organisatie. Nadat Brugmans na 23 minuten Vanweerts onderuit schoffelde in de zestien trapte Meeus Tienen vanop de stip op voorsprong. De thuisploeg zette daar weinig tegenover. 
 
Thes greep in tijdens de pauze. Trainer Witters bracht met Stefani en Beau Schodts twee nieuwe pionnen in stelling. Toch tekenden de bezoekers aanvankelijk nog steeds voor de beste mogelijkheden met pogingen van Vanweerts (naast) en Mputu (zijnet). De Limburgers kwamen echter steeds meer opzetten en KVK liet na de bal vast te houden en de geboden ruimte in de rug van de defensie te benutten waardoor het spannend bleef.
 
Met een 0-1 stand had Tienen dan ook nog het vertrouwen de mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in eerste nationale tot prijsschutter Bettaccini na 85 minuten voetballen een voorzet van Stefani binnenkopte. Tot overmaat van ramp sijpelde het nieuws binnen dat Rupel Boom in de slotminuut had gestunt en 2-1 won tegen Dessel Sport. In enkele minuten was een prima uitgangspositie helemaal verdwenen.
 
De uitgelatenheid waarmee de thuisploeg na afloop enkele spelers uitzwaaide contrasteerde met de bedrukte sfeer in het Tiense kamp. Hoe was men na een sterke eerste helft in deze situatie verzeild geraakt? ‘We kregen het moeilijker na de dubbele wissel bij Thes tijdens de pauze’, stelde trainer Hias. ‘Toch heb je de wedstrijd op dat moment nog onder controle en moet je de omschakeling proberen te benutten. Maar zo’n match win of verlies je met het hele team. Dit is een mentale opdoffer, maar we laten ons niet wegzetten. We moeten er gewoon volgende week vol tegen aan met steun van het eigen publiek.’
 
KVK Tienen moet volgende week minstens een punt behalen tegen Patro Eisden dat bovenaan nog meedoet en een plaats in de play-offs ambieert en dit weekend won met 3-2 van RFC Luik. We mogen immers aannemen dat achtervolger Rupel Boom op bezoek bij het veroordeelde La Louvière geen misstap zet. Indien dat niet lukt wachten de barrages met de tweede amateurklassers, tenzij er door de de licentieperikelen van Moeskroen een daler minder is en de club alsnog ontsnapt. Maar niemand bij KVK Tienen die daar nu wil op rekenen.
 
Supporters, zaterdag allen op post voor de match tegen Patro! Kom onze jongens steunen voor deze belangrijke partij!
 
Thes Sport: Valkenaers, Vermijl, Bammens, Coomans, Brugmans (46' Beau Schodts), Battista, Hulsmans, Braeken, Ponet (46' Stefani), Jeunen, Bertaccini.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vanweerts (59' Laureys), Meeus, Sing, Matterne (90' Spaenhoven), Osei-Beki (90' Monamay), Kempeneers, Mputu (72' Tashima), Swerten, Jochmans.
Doelpunten: 23' Meeus (0-1, pen.), 84' Bertaccini (1-1)
Geel: Meeus.
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Zèbres Elites
KVK Tienen
wo. 17 augustus om 20 uur
stadion Olympic Charleroi


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk tegen de beloften van KV Mechelen die dit seizoen in tweede amateurklasse uitkomen. Na twintig minuten zette Andries Claes een strafschop om na een overtreding op Singh. Een terechte voorsprong voor KVK dat het meest kon dreigen. Arne Naudts kreeg enkele prima kansen om de score uit te diepen, maar zocht nog naar scherpte. Antonio Bill scoorde na een weggever kort na de pauze de 1-1. Mede door de vele wissels was het Mechelen dat met enkele testers in het team in het laatste half uur de wedstrijd wat meer in evenwicht bracht. Wanneer nodig stond doelman Herbots pal. Pieter Jochmans raakte in een duel geblesseerd. Er wordt gevreesd voor een oogkasbreuk. Trainer Hias kon nog geen beroep doen op Kempeneers, Bouzian, Vanweerts, Yagan en Bentayeb.

29/07/2022

KVK Tienen won de oefenpartij op het veld van eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 0-1. Belofte  Monamay maakte op aangeven van Vanwesemael het enige doelpunt van de partij na 25 minuten voetballen. Tienen nam 90 minuten lang het voortouw, maar kon dat overwicht niet in doelpunt omzetten tegen een vernieuwd Hoegaarden. Onder andere Naudts was in de tweede helft dicht bij een tweede Tiense goal. Trainer Hias liet opnieuw heel wat spelers opdraven. Bentayeb, Bracké, Vanweerts, Kempeneers en Bouzian waren onbeschikbaar. Aanwinst Yagan sluit later aan bij de groep.

27/07/2022
KVK Tienen verloor de oefenpartij op het veld van derde amateurklasser RAS Jodoigne met 2-0. Na een gelijkopgaande eerste helft voetbalde KVK in de tweede helft enkele prima kansen bij mekaar, maar was het de thuisploeg die scoorde via een afstandsschot. Op het uur volgden heel wat wissels, maar werd het ook 2-0. Tienen kreeg nog enkele kansen, maar het ontbrak de jongens van trainer Hias aan efficiëntie tegen een vaardige thuisploeg.
24/07/2022

KVK Tienen begint aan de bekercompetitie op zondag 14 augustus met een thuiswedstrijd in de derde ronde. Mogelijke tegenstanders zijn Perwez, Montignies B, Ciney en Messancy. Bij plaatsing volgt een week later een verplaatsing naar opnieuw een Waalse club. Tegenstanders zijn dan mogelijk Rebecq, Francorchamps, Frelangoise, Meux, Brainois of Beloeil. Bij plaatsing voor de vijfde ronde speelt KVK opnieuw in eigen huis. Mogelijke tegenstanders zijn dan o.a. Sporting Hasselt, Waremme, Gullegem en Witgoor Dessel.

07/07/2022

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022

Ontdek onze partnerbrochure