KVV Thes Sport - KVK Tienen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Punten pakken om het behoud te verzekeren. Nog meer dan anders was dit de boodschap voor KVK op het veld van Thes dat zelf een mooie 12 op 12 liet optekenen en zich uit de gevarenzone voetbalde. Trainer Hias kon geen beroep doen op de geschorste Andries Claes. Vanweerts versterkte de aanvalslinie met Osei-Berkoe en Mputu. 
 
Man in vorm Bertaccini toonde zich meteen in de openingsminuten. Doelman Bouzian toonde zich echter meteen attent en pareerde het schot. KVK was niet onder de indruk en ving de thuisploeg op met een goede organisatie. Nadat Brugmans na 23 minuten Vanweerts onderuit schoffelde in de zestien trapte Meeus Tienen vanop de stip op voorsprong. De thuisploeg zette daar weinig tegenover. 
 
Thes greep in tijdens de pauze. Trainer Witters bracht met Stefani en Beau Schodts twee nieuwe pionnen in stelling. Toch tekenden de bezoekers aanvankelijk nog steeds voor de beste mogelijkheden met pogingen van Vanweerts (naast) en Mputu (zijnet). De Limburgers kwamen echter steeds meer opzetten en KVK liet na de bal vast te houden en de geboden ruimte in de rug van de defensie te benutten waardoor het spannend bleef.
 
Met een 0-1 stand had Tienen dan ook nog het vertrouwen de mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in eerste nationale tot prijsschutter Bettaccini na 85 minuten voetballen een voorzet van Stefani binnenkopte. Tot overmaat van ramp sijpelde het nieuws binnen dat Rupel Boom in de slotminuut had gestunt en 2-1 won tegen Dessel Sport. In enkele minuten was een prima uitgangspositie helemaal verdwenen.
 
De uitgelatenheid waarmee de thuisploeg na afloop enkele spelers uitzwaaide contrasteerde met de bedrukte sfeer in het Tiense kamp. Hoe was men na een sterke eerste helft in deze situatie verzeild geraakt? ‘We kregen het moeilijker na de dubbele wissel bij Thes tijdens de pauze’, stelde trainer Hias. ‘Toch heb je de wedstrijd op dat moment nog onder controle en moet je de omschakeling proberen te benutten. Maar zo’n match win of verlies je met het hele team. Dit is een mentale opdoffer, maar we laten ons niet wegzetten. We moeten er gewoon volgende week vol tegen aan met steun van het eigen publiek.’
 
KVK Tienen moet volgende week minstens een punt behalen tegen Patro Eisden dat bovenaan nog meedoet en een plaats in de play-offs ambieert en dit weekend won met 3-2 van RFC Luik. We mogen immers aannemen dat achtervolger Rupel Boom op bezoek bij het veroordeelde La Louvière geen misstap zet. Indien dat niet lukt wachten de barrages met de tweede amateurklassers, tenzij er door de de licentieperikelen van Moeskroen een daler minder is en de club alsnog ontsnapt. Maar niemand bij KVK Tienen die daar nu wil op rekenen.
 
Supporters, zaterdag allen op post voor de match tegen Patro! Kom onze jongens steunen voor deze belangrijke partij!
 
Thes Sport: Valkenaers, Vermijl, Bammens, Coomans, Brugmans (46' Beau Schodts), Battista, Hulsmans, Braeken, Ponet (46' Stefani), Jeunen, Bertaccini.
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Vanweerts (59' Laureys), Meeus, Sing, Matterne (90' Spaenhoven), Osei-Beki (90' Monamay), Kempeneers, Mputu (72' Tashima), Swerten, Jochmans.
Doelpunten: 23' Meeus (0-1, pen.), 84' Bertaccini (1-1)
Geel: Meeus.
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure