KVK Tienen - Winkel Sport : 0 - 1 Printervriendelijke versie

Winkel Sport telde in de rangschikking een puntje minder dan KVK Tienen. De West-Vlamingen gaven al  te kennen dat ze volgend seizoen niet langer in eerste nationale aantreden. Toch geeft de ploeg, met prijsschutter Jéremy Perbet in de rangen, zich niet zomaar gewonnen. KVK ging op zoek naar de drie punten zonder de geschorste El Harrak en de geblesseerde Claes. Marchal kwam in het team.
 
KVK begon met de juiste intenties aan de partij. Vanhaeren kon niet profieren toen doelman Kudimbana een voorzet niet onder controle kreeg. Het schot van Yagan op aangeven van De Vos was echter te zwak. Wat volgende was een eerste helft met veel middenveldspel en heel weinig kansen. Winkel loerde op de omschakeling vanuit een stevige organisatie. Sula testte een enkele keer de paraatheid van Moutha-Sebtaoui, maar daarmee was zowat alles verteld. 
 
Kort na de herneming in de tweede helft kreeg Winkel een vrije trap toegekend. De Tiense doelman kreeg de trap van Verhooghe niet onder controle. De gevolgde Clyncke was er als de pinken bij om de bezoekers op voorsprong te trappen.
 
Tienen was op achtervolgen aangewezen, maar kon offensief geen vuist maken. Pas in de slotfase kwamen er enkele kansen. Invaller Ngongo trapte voorlangs en ook Singh kreeg zijn poging niet binnen het kader. Perbet zag zijn afgeweken schot over het Tiense doel belanden. In de slotminuten hield Moutha-Sebtaoui KVK nog in de partij door een elfmeter van Debouver te pareren, maar aan de overkant was het zo'n dag dat het allemaal net niet lukte. Een te voortvarende Jochmans pakte op de middenstip nog een tweede geel karton. KVK Tienen verliest zo een partij die het in eigen huis best kon winnen.
 
Door de nederlaag staat Tienen opnieuw op een voorlaatste plaats in de rangschikking. Anderzijds is het verschil met het nummer negen maar 3 punten. Mits puntengewin de komende weken kan KVK zich dus opnieuw in de middenmoot vestigen. Het moet dan wel uitpakken met straffe resultaten, want de komende twee speeldagen wachten met Lokeren en La Louvière respectievelijk het nummer 1 en 2 uit de rangschikking. Met de nodige inzet en vastberadenheid is in voetbal echter alles mogelijk! 
 
KVK Tienen: Moutha-Sebtaoui, De Vos, Meeus, Marchal (59’ Ngongo), Naudts (74’ Vandamme), Yagan, Singh, Ceulemans, Jochmans, Vanhaeren, Matterne.
Winkel Sport: Kudimbana, Dujardin, Verhooghe, Voskanian, Debouver (90’ Dauchy), Van Marcke, Beyens, Clyncke, Perbet (87’ Bendianishvili), Sula (84’ De Schilder), De Schepper.
Doelpunten: 47’ Clyncke (0-1)
Rood: Jochmans (2x geel)
Scheidsrechter: Cis Bellon
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure