KVK Tienen - URSL Visé : 2 -1 Printervriendelijke versie

Na de mooie overwinning tegen leider KFC Dessel Sport wilde Tienen bevestigen tegen Visé, het nummer zes in de rangschikking. In de heenronde sprokkelde Tienen al de volle buit op verplaatsing, de bedoeling was dit in het eigen Bergéstadion nog eens over te doen. Naast Bogaerts en Yagan, waren ook Alexander Vos en Jonas Laureys nog onbeschikbaar wegens blessures.
 
KVK ging prima van start en drukte Visé meteen weg op de eigen speelhelft. Andries Claes bediende Osei-Berkoe die zijn schot niet voorbij Cremer kreeg. Ook Mputu kon in de herneming niet scoren. Na tien minuten besloot Claes nipt voorlangs. Ook Spaenhoven zocht naar de verdiende opener. Na een mooie actie van Osei-Berkoe en voorzet van Mputu trapte hij van dichtbij op de paal. Kort voor de pauze kwam ook Visé opzetten: Bouzian pareerde het schot van Brrou.
 
Ook na de pauze bleef Tienen op zoek naar het doelpunt. Claes besloot na een mooie actie vanuit de korte hoek op doelman Cremer. Na een uur voetballen lukte het wel voor de Tiense middenvelder. Op aangeven van Mputu omspeelde hij de bezoekende doelman na een mooie rush om de bal beheerst tegen de touwen te trappen: 1-0. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord, want bij een enkele kans voor Visé trapte Thuys de bal op aangeven van Wilmots laag voorbij Bouzian.
 
KVK bleef zoeken naar de winning-goal. Osei-Berkoe testte de vuisten van Cremer met een fraai afstandsschot. Enkele hoekschoppen brachten geen groot doelgevaar. Tot in de 89ste minuut een voorzet van Singh bij Spaenhoven terechtkwam. Doelman Cremer pareerde aan de eerste paal, maar in de herneming was het Claes die het schot van Osei-Berkoe in doel devieerde. De Tiense supporters veerden recht! Eindstand 2-1!
 
Wouter Hias start zijn prille carrière als hoofdcoach met een tweede driepunter: ‘Zo’n overwinning binnenhalen in de slotminuten van een wedstrijd is toch steeds memorabel. Dit Visé is technisch en individueel één van de sterkste ploegen van de reeks, zeker op kunstgras. De groep heeft daar een grote discipline maar ook eigen kwaliteit tegenover gesteld. De jongens pikken heel snel op wat we in de week meegeven. We speelden opnieuw met een hoge intensiteit. Iets waar we verder aan blijven bouwen.’ 
 
De jonge coach predikt realisme en bescheidenheid: ‘We hebben nog heel wat werk voor de boeg om de redding te verzekeren. Deze overwinningen zijn mooi, maar zeggen nog niets over de komende acht wedstrijden. We gaan zaterdag naar Charleroi met dezelfde ingesteldheid. Ook op verplaatsing moeten we de komende weken punten kunnen pakken.’ 
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Mputu (76’ Vanweerts), Singh, Claes, Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (90’ Lénaers), Kempeneers.
URSL Visé: Cremer, Wilmots, Thuys (75’ Gueye), Cascio (68’ Musset Quintais), Brrou, Reciputi (68’ Legaer), Manfredi (68’ Perseo), Gerits, Bonemme, Wilmots, Déquaire.
Doelpunten: 59’ Claes (1-0), 64’ Thuys (1-1), 89’ Claes (2-1)
Geel: Déquaire, Chantrain 
Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen
 

Andries Claes op weg naar zijn openingsgoal!
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

U23 OH Leuven
KVK Tienen
zondag 26 maart - Den Dreef
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022

Ontdek onze partnerbrochure