KVK Tienen - URSL Visé : 2 -1 Printervriendelijke versie

Na de mooie overwinning tegen leider KFC Dessel Sport wilde Tienen bevestigen tegen Visé, het nummer zes in de rangschikking. In de heenronde sprokkelde Tienen al de volle buit op verplaatsing, de bedoeling was dit in het eigen Bergéstadion nog eens over te doen. Naast Bogaerts en Yagan, waren ook Alexander Vos en Jonas Laureys nog onbeschikbaar wegens blessures.
 
KVK ging prima van start en drukte Visé meteen weg op de eigen speelhelft. Andries Claes bediende Osei-Berkoe die zijn schot niet voorbij Cremer kreeg. Ook Mputu kon in de herneming niet scoren. Na tien minuten besloot Claes nipt voorlangs. Ook Spaenhoven zocht naar de verdiende opener. Na een mooie actie van Osei-Berkoe en voorzet van Mputu trapte hij van dichtbij op de paal. Kort voor de pauze kwam ook Visé opzetten: Bouzian pareerde het schot van Brrou.
 
Ook na de pauze bleef Tienen op zoek naar het doelpunt. Claes besloot na een mooie actie vanuit de korte hoek op doelman Cremer. Na een uur voetballen lukte het wel voor de Tiense middenvelder. Op aangeven van Mputu omspeelde hij de bezoekende doelman na een mooie rush om de bal beheerst tegen de touwen te trappen: 1-0. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord, want bij een enkele kans voor Visé trapte Thuys de bal op aangeven van Wilmots laag voorbij Bouzian.
 
KVK bleef zoeken naar de winning-goal. Osei-Berkoe testte de vuisten van Cremer met een fraai afstandsschot. Enkele hoekschoppen brachten geen groot doelgevaar. Tot in de 89ste minuut een voorzet van Singh bij Spaenhoven terechtkwam. Doelman Cremer pareerde aan de eerste paal, maar in de herneming was het Claes die het schot van Osei-Berkoe in doel devieerde. De Tiense supporters veerden recht! Eindstand 2-1!
 
Wouter Hias start zijn prille carrière als hoofdcoach met een tweede driepunter: ‘Zo’n overwinning binnenhalen in de slotminuten van een wedstrijd is toch steeds memorabel. Dit Visé is technisch en individueel één van de sterkste ploegen van de reeks, zeker op kunstgras. De groep heeft daar een grote discipline maar ook eigen kwaliteit tegenover gesteld. De jongens pikken heel snel op wat we in de week meegeven. We speelden opnieuw met een hoge intensiteit. Iets waar we verder aan blijven bouwen.’ 
 
De jonge coach predikt realisme en bescheidenheid: ‘We hebben nog heel wat werk voor de boeg om de redding te verzekeren. Deze overwinningen zijn mooi, maar zeggen nog niets over de komende acht wedstrijden. We gaan zaterdag naar Charleroi met dezelfde ingesteldheid. Ook op verplaatsing moeten we de komende weken punten kunnen pakken.’ 
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Mputu (76’ Vanweerts), Singh, Claes, Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (90’ Lénaers), Kempeneers.
URSL Visé: Cremer, Wilmots, Thuys (75’ Gueye), Cascio (68’ Musset Quintais), Brrou, Reciputi (68’ Legaer), Manfredi (68’ Perseo), Gerits, Bonemme, Wilmots, Déquaire.
Doelpunten: 59’ Claes (1-0), 64’ Thuys (1-1), 89’ Claes (2-1)
Geel: Déquaire, Chantrain 
Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen
 

Andries Claes op weg naar zijn openingsgoal!
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Zèbres Elites
KVK Tienen
wo. 17 augustus om 20 uur
stadion Olympic Charleroi


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk tegen de beloften van KV Mechelen die dit seizoen in tweede amateurklasse uitkomen. Na twintig minuten zette Andries Claes een strafschop om na een overtreding op Singh. Een terechte voorsprong voor KVK dat het meest kon dreigen. Arne Naudts kreeg enkele prima kansen om de score uit te diepen, maar zocht nog naar scherpte. Antonio Bill scoorde na een weggever kort na de pauze de 1-1. Mede door de vele wissels was het Mechelen dat met enkele testers in het team in het laatste half uur de wedstrijd wat meer in evenwicht bracht. Wanneer nodig stond doelman Herbots pal. Pieter Jochmans raakte in een duel geblesseerd. Er wordt gevreesd voor een oogkasbreuk. Trainer Hias kon nog geen beroep doen op Kempeneers, Bouzian, Vanweerts, Yagan en Bentayeb.

29/07/2022

KVK Tienen won de oefenpartij op het veld van eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 0-1. Belofte  Monamay maakte op aangeven van Vanwesemael het enige doelpunt van de partij na 25 minuten voetballen. Tienen nam 90 minuten lang het voortouw, maar kon dat overwicht niet in doelpunt omzetten tegen een vernieuwd Hoegaarden. Onder andere Naudts was in de tweede helft dicht bij een tweede Tiense goal. Trainer Hias liet opnieuw heel wat spelers opdraven. Bentayeb, Bracké, Vanweerts, Kempeneers en Bouzian waren onbeschikbaar. Aanwinst Yagan sluit later aan bij de groep.

27/07/2022
KVK Tienen verloor de oefenpartij op het veld van derde amateurklasser RAS Jodoigne met 2-0. Na een gelijkopgaande eerste helft voetbalde KVK in de tweede helft enkele prima kansen bij mekaar, maar was het de thuisploeg die scoorde via een afstandsschot. Op het uur volgden heel wat wissels, maar werd het ook 2-0. Tienen kreeg nog enkele kansen, maar het ontbrak de jongens van trainer Hias aan efficiëntie tegen een vaardige thuisploeg.
24/07/2022

KVK Tienen begint aan de bekercompetitie op zondag 14 augustus met een thuiswedstrijd in de derde ronde. Mogelijke tegenstanders zijn Perwez, Montignies B, Ciney en Messancy. Bij plaatsing volgt een week later een verplaatsing naar opnieuw een Waalse club. Tegenstanders zijn dan mogelijk Rebecq, Francorchamps, Frelangoise, Meux, Brainois of Beloeil. Bij plaatsing voor de vijfde ronde speelt KVK opnieuw in eigen huis. Mogelijke tegenstanders zijn dan o.a. Sporting Hasselt, Waremme, Gullegem en Witgoor Dessel.

07/07/2022

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022

Ontdek onze partnerbrochure