KVK Tienen - URSL Visé : 2 -1 Printervriendelijke versie

Na de mooie overwinning tegen leider KFC Dessel Sport wilde Tienen bevestigen tegen Visé, het nummer zes in de rangschikking. In de heenronde sprokkelde Tienen al de volle buit op verplaatsing, de bedoeling was dit in het eigen Bergéstadion nog eens over te doen. Naast Bogaerts en Yagan, waren ook Alexander Vos en Jonas Laureys nog onbeschikbaar wegens blessures.
 
KVK ging prima van start en drukte Visé meteen weg op de eigen speelhelft. Andries Claes bediende Osei-Berkoe die zijn schot niet voorbij Cremer kreeg. Ook Mputu kon in de herneming niet scoren. Na tien minuten besloot Claes nipt voorlangs. Ook Spaenhoven zocht naar de verdiende opener. Na een mooie actie van Osei-Berkoe en voorzet van Mputu trapte hij van dichtbij op de paal. Kort voor de pauze kwam ook Visé opzetten: Bouzian pareerde het schot van Brrou.
 
Ook na de pauze bleef Tienen op zoek naar het doelpunt. Claes besloot na een mooie actie vanuit de korte hoek op doelman Cremer. Na een uur voetballen lukte het wel voor de Tiense middenvelder. Op aangeven van Mputu omspeelde hij de bezoekende doelman na een mooie rush om de bal beheerst tegen de touwen te trappen: 1-0. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord, want bij een enkele kans voor Visé trapte Thuys de bal op aangeven van Wilmots laag voorbij Bouzian.
 
KVK bleef zoeken naar de winning-goal. Osei-Berkoe testte de vuisten van Cremer met een fraai afstandsschot. Enkele hoekschoppen brachten geen groot doelgevaar. Tot in de 89ste minuut een voorzet van Singh bij Spaenhoven terechtkwam. Doelman Cremer pareerde aan de eerste paal, maar in de herneming was het Claes die het schot van Osei-Berkoe in doel devieerde. De Tiense supporters veerden recht! Eindstand 2-1!
 
Wouter Hias start zijn prille carrière als hoofdcoach met een tweede driepunter: ‘Zo’n overwinning binnenhalen in de slotminuten van een wedstrijd is toch steeds memorabel. Dit Visé is technisch en individueel één van de sterkste ploegen van de reeks, zeker op kunstgras. De groep heeft daar een grote discipline maar ook eigen kwaliteit tegenover gesteld. De jongens pikken heel snel op wat we in de week meegeven. We speelden opnieuw met een hoge intensiteit. Iets waar we verder aan blijven bouwen.’ 
 
De jonge coach predikt realisme en bescheidenheid: ‘We hebben nog heel wat werk voor de boeg om de redding te verzekeren. Deze overwinningen zijn mooi, maar zeggen nog niets over de komende acht wedstrijden. We gaan zaterdag naar Charleroi met dezelfde ingesteldheid. Ook op verplaatsing moeten we de komende weken punten kunnen pakken.’ 
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Mputu (76’ Vanweerts), Singh, Claes, Jochmans, Spaenhoven, Matterne, Osei-Berkoe (90’ Lénaers), Kempeneers.
URSL Visé: Cremer, Wilmots, Thuys (75’ Gueye), Cascio (68’ Musset Quintais), Brrou, Reciputi (68’ Legaer), Manfredi (68’ Perseo), Gerits, Bonemme, Wilmots, Déquaire.
Doelpunten: 59’ Claes (1-0), 64’ Thuys (1-1), 89’ Claes (2-1)
Geel: Déquaire, Chantrain 
Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen
 

Andries Claes op weg naar zijn openingsgoal!
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure