KVK Tienen - URSL Visé: 1 - 1 Printervriendelijke versie

De wedstrijden tegen de beloften van AA Gent, op het veld van leider Patro en tegen ploeg in vorm Heist brachten ondanks mooie prestaties slechts een bescheiden 1 op 9 op. Met Visé kwam opnieuw een ploeg op bezoek die sinds de nederlaag tegen KVK Tienen in december niet meer had verloren. Bij KVK zat Pieter Jochmans na zijn blessure opnieuw op de bank. Herbots nam plaats onder de lat. 
 
In een aangename eerste helft toonde Visé zich in het openingskwartier het gevaarlijkste met pogingen van Perseo (voorlangs) en Legaer (kopbal over). Claes kon aan de overkant de aanstormende Naudts net niet bereiken. Tienen scoorde na een half uur. Na een steal van Vanwesemael nam Claes de bal knap mee. Doelman Thomé had geen verhaal tegen zijn schot.
 
Trainer Riga was niet tevreden over de prestatie van zijn team en haalde bij de pauze drie jongens naar de kant. Dat rendeerde want Visé drukte Tienen nu iets meer in het defensief. Bovendien moest Bracké geblesseerd naar de kant. Jochmans kwam hem vervangen. 
 
Na een uur voetballen rendeerde aanvalslust van de bezoekers. Invaller Rherras verlengde een voorzet voorbij Herbots in doel. In het laatste half uur zochten beide teams naar de gegeerde winning-goal. De Tiense rushes via onder andere een bedrijvige Arrivas kon bezoekend doelman Thomé te weinig verontrusten.
 
Visé was er nog het dichtste bij met een overhoeks schot van andere invaller Gilon op de paal. Na mistasten van Meeus voorkwam Herbots in de slotminuten dat Visé de volle buit mee naar huis nam. 
 
Andermaal toonde KVK Tienen zich op de afspraak met veel inzet en bij momenten fraaie combinaties. Toch beloont het team zich met een 2 op 12 te karig voor de inspanningen. Zaterdagavond wacht de verplaatsing richting Thes Sport.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (88’ Matterne), Naudts, Yagan, Singh, Bracké (50’ Jochmans), Claes, Bogaerts, Arrivas. 
URSL Visé: Thomé, Reno Wilmots, Essikal (76’ Cavagnera), Perseo (46’ Marten Wilmots) , Cascio, Gerits (46’ Rherras), Hendrickx, Bonemme, Legaer (82’ Gilon), Déquiaire (46’ El Harrak), Omolo.
Doelpunten: 26’ Claes (1-0), 61’ Rherras (1-1)
Geel: Bracké, Omolo, Meeus
Scheidsrechter: Ermaild Mataj
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure