KVK Tienen - URSL Visé: 1 - 1 Printervriendelijke versie

De wedstrijden tegen de beloften van AA Gent, op het veld van leider Patro en tegen ploeg in vorm Heist brachten ondanks mooie prestaties slechts een bescheiden 1 op 9 op. Met Visé kwam opnieuw een ploeg op bezoek die sinds de nederlaag tegen KVK Tienen in december niet meer had verloren. Bij KVK zat Pieter Jochmans na zijn blessure opnieuw op de bank. Herbots nam plaats onder de lat. 
 
In een aangename eerste helft toonde Visé zich in het openingskwartier het gevaarlijkste met pogingen van Perseo (voorlangs) en Legaer (kopbal over). Claes kon aan de overkant de aanstormende Naudts net niet bereiken. Tienen scoorde na een half uur. Na een steal van Vanwesemael nam Claes de bal knap mee. Doelman Thomé had geen verhaal tegen zijn schot.
 
Trainer Riga was niet tevreden over de prestatie van zijn team en haalde bij de pauze drie jongens naar de kant. Dat rendeerde want Visé drukte Tienen nu iets meer in het defensief. Bovendien moest Bracké geblesseerd naar de kant. Jochmans kwam hem vervangen. 
 
Na een uur voetballen rendeerde aanvalslust van de bezoekers. Invaller Rherras verlengde een voorzet voorbij Herbots in doel. In het laatste half uur zochten beide teams naar de gegeerde winning-goal. De Tiense rushes via onder andere een bedrijvige Arrivas kon bezoekend doelman Thomé te weinig verontrusten.
 
Visé was er nog het dichtste bij met een overhoeks schot van andere invaller Gilon op de paal. Na mistasten van Meeus voorkwam Herbots in de slotminuten dat Visé de volle buit mee naar huis nam. 
 
Andermaal toonde KVK Tienen zich op de afspraak met veel inzet en bij momenten fraaie combinaties. Toch beloont het team zich met een 2 op 12 te karig voor de inspanningen. Zaterdagavond wacht de verplaatsing richting Thes Sport.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (88’ Matterne), Naudts, Yagan, Singh, Bracké (50’ Jochmans), Claes, Bogaerts, Arrivas. 
URSL Visé: Thomé, Reno Wilmots, Essikal (76’ Cavagnera), Perseo (46’ Marten Wilmots) , Cascio, Gerits (46’ Rherras), Hendrickx, Bonemme, Legaer (82’ Gilon), Déquiaire (46’ El Harrak), Omolo.
Doelpunten: 26’ Claes (1-0), 61’ Rherras (1-1)
Geel: Bracké, Omolo, Meeus
Scheidsrechter: Ermaild Mataj
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

U23 OH Leuven
KVK Tienen
zondag 26 maart - Den Dreef
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022

Ontdek onze partnerbrochure