KVK Tienen - U23 Sporting Charleroi: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Met de U23 van Sporting Charleroi kwam het nummer vier uit de rangschikking op bezoek in het Bergéstadion. Trainer Ewen Verheyden ging met z’n team op zoek naar de nodige driepunter om op te klimmen richting de middenmoot. Dat moest zonder de geschorste Bergiers en geblesseerde Claes. Gewezen international Nirisarike zat voor het eerst dit seizoen in de selectie.
 
Afgelopen seizoen toonde Charleroi dat het over een kwalitatieve beloftenploeg beschikt. Een beeld dat werd bevestigd in het openingshalfuur. De bezoekers zetten hoog druk en toonden zich een heel stevig voetballend geheel. Dat betekende echter allerminst dat KVK zich liet wegzetten. Integendeel, van bij aanvang werd er vrank en vrij gevoetbald met veel inzet en de wil om te winnen. Verder dan enkele schoten uit de tweede lijn kwam Tienen aanvankelijk niet. Aan de overkant viel het doelpunt letterlijk uit de lucht. Na 12 minuten lepelde Benbouali de bal verrassend vanop 20 meter over doelman Moutha tegen de Tiense netten.
 
De thuisploeg reageerde allerminst aangeslagen en ging met mooi voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook na een half uur: Matterne mikte een voorzet op het hoofd van Naudts die mooi binnenkopte. KVK Tienen nam de partij nu helemaal in handen en drukte de bezoekers terug op de eigen speelhelft. Aan de overkant kaatste Dalle naast.
 
Na de pauze ging Tienen door op het elan van de eerste helft. Denuit trapte in de handen van doelman Moutha, maar het was Tienen dat zich het gevaarlijkste toonde. Na 50 minuten was het raak: Naudts duwde het leder bij een hoekschop richting Vanhaeren die van dichtbij kon scoren.
 
KVK bleef dreigen in de rug van de Charleroi dat z’n beste pijlen schijnbaar had verschoten in het begin van de partij. Enkele keren kreeg mooi samenspel niet het gewenste vervolg om echt doelgevaar op te leveren. Yagan had iets moois in gedachten van op de middenlijn, maar zijn poging ging naast. Een mooie slalom van diezelfde Yagan in de zestien leverde een hoekschop op.
 
Na 65 minuten voetballen zetten Ceulemans KVK helemaal op rozen nadat Naudts zijn schot in eerste instantie werd afgeblokt. 3-1 en wedstrijd gespeeld. Wat volgde was een wedstrijdslot waarin Tienen niet meer in de problemen kwam en de 4-1 nabijer was dan de aansluitingstreffer. En die enkele keer wanneer nodig stond Moutha paraat op een schot van Lutte.
 
KVK Tienen pakt een meer dan deugddoende driepunter en tankt zo een stevige portie vertrouwen. Met een vier op zes op zak gaat het zondag richting Hoogstraten. Dat won dit weekend met ruime cijfers de lokale derby tegen Cappellen.
 
KVK Tienen: Moutha-Sebatoui , De Vos, Meeus, Naudts, Yagan (82e Marchal), Singh, Ceulemans, Jochmans, El Harrak (86e Ngongo), Vanhaeren (86e Chantrain), Matterne.
Sporting Charleroi B: Delavallee, Benbouali, Monticelli (46’ Teugels), Lutte, Benaets, Delperdange (59’ Lonreiro), Hoedaert (74’ De Neve), Denuit, Okumu, Dalle Molle, Sylla (59’ Ntelo).
Doelpunten: 10’ Benbouali (0-1), Naudts (1-1), 53’ Vanhaeren (2-1), 65’ Ceulemans (3-1).
Geel: Monticelli, Singh, 
Scheidsrechter: Ermaild Mataj
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure