KVK Tienen - U23 Sporting Charleroi: 1 - 4 Printervriendelijke versie

De geblesseerden Arrivas en Naudts keken vanuit de tribunes toe voor de partij tegen de beloften van Sporting Charleroi. Chantrain was geelgeschorst. Singh begon na ziekte op de bank. De wedstrijd begon met een moment van stilte voor oud-Racing spelers Marcel Wygaerts en André Moreau.
 
Vrijwel meteen opschudding bij het begin van de partij, want reeds in de eerste minuut kon Bongiovanni profiteren van geharrewar voor het Tiense doel. De thuisploeg riep om een overtreding op Hannes Meeus, maar het arbitrale trio gaf geen krimp. Na twintig minuten voetballen stond de stand weer gelijk. Een laterale voorzet van Vanwesemael werd knap door Claes doorgelaten tot bij Jonas Bogaerts die er vanop de rand van de zestien overhoeks 1-1 van maakte.
 
Tienen moest andermaal achtervolgen na mistasten in de verdediging. Ntelo legde de bal mooi klaar voor Stulic die de bal eenvoudig mocht binnenduwen. Kort voor de pauze werd duidelijk dat het geen eenvoudige klus zou worden voor KVK. Nadat een vrije trap was ontzet verraste een diepe bal richting voorlinie de Tiense defensie. Stulic, Servisch international en dit seizoen al zeven keer in actie in de Jupiler Pro League, mocht het leder vrij aannemen en de 1-3 binnenschieten. 
 
Bij Tienen bleef Bracké in de kleedkamers voor Marchal. De ploeg zette druk naar voren, maar het wilde maar niet lukken. Hannes Meeus trapte de bal op de arm van Lutte in de zestien, maar een penalty kwam er niet. Jonas Bogaerts moest zich in een identieke situatie tegen Rupel Boom enkele weken eerder minder gelukkig prijzen. 
 
Ondertussen bleef het ook opletten aan de overkant. Stulic trapte vanuit een scherpe hoek, maar kon Herbots niet verschalken. De Tiense doelman voorkwam met een mooie redding ook dat Benaets scoorde. 
 
Met nog twaalf minuten te voetballen kwam de 1-4 er alsnog. Nadat Matterne eerst nog een inzenden voor de lijn wegwerkte, was Bongiovanni er als de kippen bij om de stevige cijfers op het scorebord te trappen. Tienen bleef aandringen richting de zestien van het jonge Charleroi, maar kon doelman Delavallee niet op de korrel nemen.
 
Opnieuw een stevige thuisnederlaag voor KVK na enkele doelpunten die te makkelijk werden weggegeven. Beloftenteams en KVK Tienen, een geslaagd huwelijk is het vooralsnog niet. Ook onderaan de rangschikking wordt er gewonnen zodat de Tiense schaapjes nog niet op het droge zijn. Volgend weekend staat de verplaatsing naar R. Knokke FC op het programma.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Saidi (75’ Vanweerts), Yagan, Bracké (46’ Marchal), Claes, Jochmans, Bogaerts, Matterne (46’ Lénaers). 
U23 Sporting Charleroi: Delavallee, Ozornwafor, Hoedaert, Benaets, Lokembo, Stulic (88’ Rousseau), Ntelo (71’ Monkoy), Lutte, Bongiovanni (84’ Delperdange), Monticelli, Mbeng (46’ Denuit)
Doelpunten: 2’ Bongiovanni (0-1), 20’ Bogaerts (1-1), 29’ Stulic (1-2), 45’ Stulic (1-3), 78’ Bongiovanni (1-4)
Geel: Mbeng, Claes, Meeus, Denuit, Bergiers, Lokaso, Monkoy
Scheidsrechter: Hannes De Couvreur
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure