KVK Tienen - U23 R. Antwerp FC: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Na de thuisoverwinningen tegen Mandel en Knokke wilde KVK opnieuw oogsten. De beloften van Antwerp telden een puntje meer in de rangschikking, maar zoals steeds bij deze beloftenploeg was het afwachten hoe ze voor de dag zouden komen. KVK kon voor de partij geen beroep doen op de geelgeschorste Andries Claes. Bentayeb startte in de basis. 
 
Het belangrijkste wapenfeit in een matchbegin was het uitvallen van aanvaller Arne Naudts met een spierblessure. Hij werd vervangen door Amardeep Singh. Een stevig Antwerp en KVK hielden mekaar in bedwang. Kansen waren dan ook best schaars. Degallaix schudde het stadion wakker met een pegel die op de lat belandde. 
 
Aan de overkant zocht Yagan naar de verrassing. Ook Matterne kreeg het vizier niet scherp met een schot dat voorlangs verdween. Bentayeb zocht alle hoeken van het veld op, maar zijn pogingen misten het kader. De grootste kans van de eerste helft was voor Tienen. Davis redde een rebound van Bogaerts na een eerste poging van Kempeneers van de lijn. 
 
Na de pauze bleef het opnieuw lang wachten op mogelijkheden onder de loden hemel boven het Bergéstadion. Beide ploegen streden vol inzet voor elke bal, maar de partij bleef erg gesloten. Bij een mooie Tiense combinatie op het uur en prima voorbereidend werk van Matterne, kon Bentayeb de voorzet van Kempeneers aan de tweede paal niet verzilveren. Aan de overkant verlengde Lausberg met nog enkele minuten te voetballen een voorzet tot bij Vanhees die de bal al dan niet vanuit buitenspelpositie wel tegen de netten werkte. Met slechts enkele minuten te voetballen kreeg KVK erg weinig tijd om nog een vuist te maken. Antwerp-doelman Devalckeneer toonde zich nog op een vrije trap van Yagan om de zege veilig te stellen.
 
Trainer Hias: ‘Het is vooraf lastig om de beloftenteams in te schatten omdat zij uit een heel brede spelerskern putten om hun wedstrijden te spelen. Op basis van het verloop van de partij denk ik dat 0-0 een correct resultaat was geweest. Er was offensief niet zoveel animo aan beide zijden. We konden op voorsprong komen via Jonas in de eerste helft, maar dat gebeurt niet en blijft alles weliswaar onder controle. En dan valt in de slotfase toch dat doelpunt nadat een afgeweken voorzet wordt verlengd in de voeten van een speler. Dan probeer je nog, maar al bij al verdient deze match geen winnaar. In balbezit was het bij ons niet goed genoeg. We hadden wat problemen om onder de druk van de tegenstander vooruit te voetballen. Een verantwoordelijkheid van de spelers in alle linies. We hebben bovendien ook nog eens pech dat Naudts zo snel uitvalt. Door de vroege wissel van Naudts waren de opties om in zo’n gesloten wedstrijd in te grijpen beperkter.’
 
Zaterdag trekt KVK Tienen naar nieuwkomer KVK Ninove. Aftrap om 20 uur.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (65’ Arrivas), Bergiers, Meeus, Naudts (7’ Singh), Yagan, Bracké (65’ Vanwesemael), Bogaerts, Matterne (77’ Lénaers), Betayeb, Kempeneers.
R. Antwerp FC U23: Devalckeneer, Nsimba (79’ Aziz), Avila, Davis, Van Den Bosch, Corbanie (47’ Lausberg), Shala, Degallaix (78’ Vanhees), Murataj (71’ Smits), Da Silva, Vilsaint (35’ Soussi).
Doelpunten: 87’ Vanhees (0-1)
Geel: Corbanie, Avila, Chantrain, Bracké, Vanhees, Biset
Scheidsrechter: Florian Stove
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure