KVK Tienen - U23 R. Antwerp FC: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Na de thuisoverwinningen tegen Mandel en Knokke wilde KVK opnieuw oogsten. De beloften van Antwerp telden een puntje meer in de rangschikking, maar zoals steeds bij deze beloftenploeg was het afwachten hoe ze voor de dag zouden komen. KVK kon voor de partij geen beroep doen op de geelgeschorste Andries Claes. Bentayeb startte in de basis. 
 
Het belangrijkste wapenfeit in een matchbegin was het uitvallen van aanvaller Arne Naudts met een spierblessure. Hij werd vervangen door Amardeep Singh. Een stevig Antwerp en KVK hielden mekaar in bedwang. Kansen waren dan ook best schaars. Degallaix schudde het stadion wakker met een pegel die op de lat belandde. 
 
Aan de overkant zocht Yagan naar de verrassing. Ook Matterne kreeg het vizier niet scherp met een schot dat voorlangs verdween. Bentayeb zocht alle hoeken van het veld op, maar zijn pogingen misten het kader. De grootste kans van de eerste helft was voor Tienen. Davis redde een rebound van Bogaerts na een eerste poging van Kempeneers van de lijn. 
 
Na de pauze bleef het opnieuw lang wachten op mogelijkheden onder de loden hemel boven het Bergéstadion. Beide ploegen streden vol inzet voor elke bal, maar de partij bleef erg gesloten. Bij een mooie Tiense combinatie op het uur en prima voorbereidend werk van Matterne, kon Bentayeb de voorzet van Kempeneers aan de tweede paal niet verzilveren. Aan de overkant verlengde Lausberg met nog enkele minuten te voetballen een voorzet tot bij Vanhees die de bal al dan niet vanuit buitenspelpositie wel tegen de netten werkte. Met slechts enkele minuten te voetballen kreeg KVK erg weinig tijd om nog een vuist te maken. Antwerp-doelman Devalckeneer toonde zich nog op een vrije trap van Yagan om de zege veilig te stellen.
 
Trainer Hias: ‘Het is vooraf lastig om de beloftenteams in te schatten omdat zij uit een heel brede spelerskern putten om hun wedstrijden te spelen. Op basis van het verloop van de partij denk ik dat 0-0 een correct resultaat was geweest. Er was offensief niet zoveel animo aan beide zijden. We konden op voorsprong komen via Jonas in de eerste helft, maar dat gebeurt niet en blijft alles weliswaar onder controle. En dan valt in de slotfase toch dat doelpunt nadat een afgeweken voorzet wordt verlengd in de voeten van een speler. Dan probeer je nog, maar al bij al verdient deze match geen winnaar. In balbezit was het bij ons niet goed genoeg. We hadden wat problemen om onder de druk van de tegenstander vooruit te voetballen. Een verantwoordelijkheid van de spelers in alle linies. We hebben bovendien ook nog eens pech dat Naudts zo snel uitvalt. Door de vroege wissel van Naudts waren de opties om in zo’n gesloten wedstrijd in te grijpen beperkter.’
 
Zaterdag trekt KVK Tienen naar nieuwkomer KVK Ninove. Aftrap om 20 uur.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (65’ Arrivas), Bergiers, Meeus, Naudts (7’ Singh), Yagan, Bracké (65’ Vanwesemael), Bogaerts, Matterne (77’ Lénaers), Betayeb, Kempeneers.
R. Antwerp FC U23: Devalckeneer, Nsimba (79’ Aziz), Avila, Davis, Van Den Bosch, Corbanie (47’ Lausberg), Shala, Degallaix (78’ Vanhees), Murataj (71’ Smits), Da Silva, Vilsaint (35’ Soussi).
Doelpunten: 87’ Vanhees (0-1)
Geel: Corbanie, Avila, Chantrain, Bracké, Vanhees, Biset
Scheidsrechter: Florian Stove
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure