KVK Tienen - U23 OH Leuven 4 - 1 Printervriendelijke versie

Toegegeven, een echte klasieker tussen KVK Tienen en Leuven was in het verleden nog een ander paar mouwen, maar deze ‘mini-derby’ tegen de beloften van OH Leuven gaf toch wat extra pigment aan dit seizoen in eerste nationale. Na de mooie overwinning in Visé, was KVK nu ook in het eigen Bergéstadion een maatje te groot voor de jonge Leuvense talenten.
 
KVK, zonder de geelgeschorste Matterne en geblesseerde Kempeneers, ging van bij de aftrap op zoek naar de openingsgoal. Het was echter een kwartier wachten op het eerste gevaar. Het schot van Yagan was te zwak. Na een knappe Tiense combinatie kreeg OHL-doelman een schot van Bogaerts niet onder controle. Yagan kon in de herneming niet afwerken. Na een half uur voetballen was het wel raak: de snelle Arrivas bracht de bal voor doel waar Naudts afgemeten afwerkte: 1-0. Toch kon Tienen niet met een voorsprong de rust in. Nadat Breugelmans zich doorzette en het leder achteruit legde, trapte Smet de bal droog voorbij Bouzian. Een wel heel efficiënt Leuven dat uit de eerste kans ook meteen een doelpunt puurde. En bijna was het 1-2, maar Acquah tipte zijn schot nipt naast.
 
KVK liet niet begaan en kwam ook scherp uit de kleedkamer. Vanwesemael kon aanleggen en zette Tienen via het been van een OHL-speler opnieuw op voorsprong. Die was dan ook niet onverdiend na het overwicht in de eerste wedstrijdhelft. De thuisploeg bleef nu drukken. Doelman Jochmans was bij de pinken en moest zich tonen op een knappe pegel van Claes. Na een knappe actie van Arrivas kwam de bal via Vanwesemael bij Yagan terecht. Die aarzelde niet en poeierde de 3-1 op het scorebord. Tienen met nog twintig minuten te voetballen nu helemaal op rozen. 
 
De bezoekers maakten weinig klaar tegen een KVK dat defensief de rangen mooi gesloten hield. Vanwesemael maakte in de slotminuten nog de 4-1. Dit Tienen won verdiend na een knappe prestatie tegen de Leuvense beloften en mag dus met een mooie 7 op 9 de winterstop in. Daarna wachten twee verplaatsingen. Eerst naar KFC Dessel Sport, dan naar de U23 van AA Gent.
 
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts (76’ Bentayeb), Yagan, Bracké, Claes (87’ Singh), Jochmans (87’ Marchal), Bogaerts, Arrivas (76’ Chartrain). 
U23 OH Leuven: Jochmans, Mindombe (81’ Vanhaeren), Ramos, Breugelmans, Juste (64’ Tahara), Zimmerman, Smet, Acquah (81’ Assante), George, Shkurti, Vancamp.
Doelpunten: 30’ Naudts (1-0), 38’ Smet (1-1), 46’ Vanwesemael (2-1), 71’ Yagan (3-1), 88’ Vanwesemael (4-1)
Geel: Mindombe, Jochmans
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
URSL Visé
zondag 12 februari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022
Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

Ontdek onze partnerbrochure