KVK Tienen - U23 OH Leuven 4 - 1 Printervriendelijke versie

Toegegeven, een echte klasieker tussen KVK Tienen en Leuven was in het verleden nog een ander paar mouwen, maar deze ‘mini-derby’ tegen de beloften van OH Leuven gaf toch wat extra pigment aan dit seizoen in eerste nationale. Na de mooie overwinning in Visé, was KVK nu ook in het eigen Bergéstadion een maatje te groot voor de jonge Leuvense talenten.
 
KVK, zonder de geelgeschorste Matterne en geblesseerde Kempeneers, ging van bij de aftrap op zoek naar de openingsgoal. Het was echter een kwartier wachten op het eerste gevaar. Het schot van Yagan was te zwak. Na een knappe Tiense combinatie kreeg OHL-doelman een schot van Bogaerts niet onder controle. Yagan kon in de herneming niet afwerken. Na een half uur voetballen was het wel raak: de snelle Arrivas bracht de bal voor doel waar Naudts afgemeten afwerkte: 1-0. Toch kon Tienen niet met een voorsprong de rust in. Nadat Breugelmans zich doorzette en het leder achteruit legde, trapte Smet de bal droog voorbij Bouzian. Een wel heel efficiënt Leuven dat uit de eerste kans ook meteen een doelpunt puurde. En bijna was het 1-2, maar Acquah tipte zijn schot nipt naast.
 
KVK liet niet begaan en kwam ook scherp uit de kleedkamer. Vanwesemael kon aanleggen en zette Tienen via het been van een OHL-speler opnieuw op voorsprong. Die was dan ook niet onverdiend na het overwicht in de eerste wedstrijdhelft. De thuisploeg bleef nu drukken. Doelman Jochmans was bij de pinken en moest zich tonen op een knappe pegel van Claes. Na een knappe actie van Arrivas kwam de bal via Vanwesemael bij Yagan terecht. Die aarzelde niet en poeierde de 3-1 op het scorebord. Tienen met nog twintig minuten te voetballen nu helemaal op rozen. 
 
De bezoekers maakten weinig klaar tegen een KVK dat defensief de rangen mooi gesloten hield. Vanwesemael maakte in de slotminuten nog de 4-1. Dit Tienen won verdiend na een knappe prestatie tegen de Leuvense beloften en mag dus met een mooie 7 op 9 de winterstop in. Daarna wachten twee verplaatsingen. Eerst naar KFC Dessel Sport, dan naar de U23 van AA Gent.
 
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Naudts (76’ Bentayeb), Yagan, Bracké, Claes (87’ Singh), Jochmans (87’ Marchal), Bogaerts, Arrivas (76’ Chartrain). 
U23 OH Leuven: Jochmans, Mindombe (81’ Vanhaeren), Ramos, Breugelmans, Juste (64’ Tahara), Zimmerman, Smet, Acquah (81’ Assante), George, Shkurti, Vancamp.
Doelpunten: 30’ Naudts (1-0), 38’ Smet (1-1), 46’ Vanwesemael (2-1), 71’ Yagan (3-1), 88’ Vanwesemael (4-1)
Geel: Mindombe, Jochmans
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure