KVK Tienen - U23 OH Leuven: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Onder een stralende herfstzon ontving KVK Tienen de beloften van OH Leuven in het Bergéstadion. Ook voor de bezoekers was het een beetje een thuiswedstrijd omdat zij het Bergéstadion ook hun thuishaven mogen noemen. Trainer Hias posteerde Marchal opnieuw in de basis. Vanhaeren mocht vooraan op zoek naar doelpunten tegen zijn ex-club.
 
In de openingsfase van de partij viel er weinig noemenswaardig te noteren. Een verkenningsronde zo je wil, waarin beide ploegen mekaar mooi in evenwicht hielden. Na 25 minuten brak Tienen de ban na een mooie rush van Vanhaeren en breed leggen van Yagan. Marchal pikte het balletje op en knalde vanuit een scherpe hoek op de paal. Ngongo trapte de rebound knap overhoeks in de haak. OH Leuven reageerde aan de overkant via Agyapong. Doelman Bizimana keerde de poging met de voet. Ondertussen kookten de potjes bij momenten wat over. Ref Cools zwaaide even kwistig met kaarten tot de rust ook dat gebied de nodige rust bracht.
 
Meteen na de herneming was het opnieuw Tienen dat kon dreigen via Ngongo en El Harrak die hoog over de kooi van Ravet besloot. Aan de overkant toonde Ngawa zich gevaarlijk met een kopbal richting Bizimana en de herneming die naast de Tiense kooi belandde. 
 
Toen de Leuvense defensie na 55 minuten bij een hoekschop Hannes Meeus aan de tweede paal uit het oog verloor was de 2-0 een feit. De Tiense kapitein kon het leder eenvoudig tegen de netten deviëren. OHL probeerde daarna een vuist te maken, maar voor echte kansen was het wachten tot de slotminuten. Ngongo voorkwam dat Ngawa kon afdrukken. Met een knappe parade hield Bizimana OH Leuven nog van de aansluitingstreffer in blessuretijd.
 
De eerste driepunter voor KVK Tienen is een eindelijk een feit. KVK voetbalde georganiseerd en kon ook twee keer scoren. De ploeg tankt zo het nodige vertrouwen voor de wedstrijd op het veld van Thes Sport zaterdagavond.
 
KVK Tienen: Bizimana, Meeus, Chantrain, Marchal (84’ Matterne), Yagan (89' Bergiers), Ngongo, Ceulemans, Claes (89' De Vos), Jochmans, El Harrak, Vanhaeren (69’ Naudts).
U23 OH Leuven: Ravet, Ngawa, Van De Ven (56’ Hassouan), Acquah, Breugelmans, Gilis, Van Bost, Shkurti (78’ De Wolf), Sturbaut, Idumbo, Agyapong (64’ Kam).
Doelpunten: 25’ Ngongo (1-0), 55’ Meeus (2-0)
Geel: Vanhaeren, Marchal, Claes, Sturbaut, Yagan, Hassouan, Jochmans
Scheidsrechter: Lauren Cools
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure