KVK Tienen - Sporting Hasselt: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Door het stoppen van KFC Duffel was KVK de drie punten armer en moest het opnieuw Bocholt naast zich dulden. Voor de bezoekers uit Hasselt was een overwinning een noodzaak om zich te blijven mengen in de titeldebatten. KVK kon nog geen beroep doen op de geblesseerde Alexander Vos. Jonas Bogaerts verving hem centraal achteraan. Vooraan verscheen William Acke aan de aftrap.
 
KVK opende de score na 12 minuten. Convents devieerde een lage vrije trap van Meeus laag voorbij doelman Ghijsens. Lang stond de voorsprong niet op het scorebord. Aan de overzijde trapte Deville een bal vanuit een scherpe hoek buiten het bereik van Hannes tegen de Tiense netten.
 
Hasselt, gesteund door een stevige rugwind, liet zich niet wegzetten en dreigde enkele keren, onder meer via een kopbal van Odutayo die kort voor de pauze geblesseerd het veld moest verlaten. Aan de overzijde voorkwam Ofori dat Deflem kon afdrukken in de kleine rechthoek. Hasselt bracht de laatste dreiging voor de pauze: Deville trapte een vrije trap nipt over de Tiense dwarsligger.
 
Tienen wilde het verschil maken in de tweede helft en dat scheen aanvankelijk ook te zullen lukken. Convents legde het balletje breed tot bij Acke, maar deze verzaakte af te drukken. Deflem miste daarna een opgelegde kans en stak het leder een half metertje naast de Hasseltse kooi. Het wilde maar niet lukken voor Tienen: Deflem kopte een voorzet van Convents naast en ook Claes liet een opgelegde doelkans via Kempeneers onbenut.
 
Met nog een kwartier op de klok stak de verder prima acterende kapitein Meeus een handje toe met een laterale bal die door Bounou werd onderschept. De technisch vaardige aanvaller trapte de bal mooi in de winkelhaak. Een voorsprong die Hasselt niet meer zou prijsgeven. Een Tiense slofoffensief bracht de bezoekers niet meer van de wijs. Meeus knalde nog nipt over.
 
Trainer Jo Claes kon enkel vaststellen dat zijn team op enkele dagen tijd een voorsprong van twee punten moest prijsgeven en nu zelf drie punten achterstand op Bocholt telt. De Limburgers wonnen dit weekend andermaal in blessuretijd, maar ook dat is een verdienste. Bij Tienen kregen de aanvallers het vizier niet scherp.
 
‘Er was vandaag iets te veel afval in ons spel om ons beste niveau te halen’, wist de Tiense trainer. ‘Maar op basis van de kansen hadden we deze partij toch vlot moeten winnen. In de tweede helft krijgen we zelf vier prima mogelijkheden om te scoren, vooraleer de tegenstander bij ons doel komt. Maar we pakken dat moment niet en krijgen dan het deksel op de neus. De tegenstander toonde zich efficiënter met twee mooie goals.’
 
‘We begonnen vandaag met Acke omdat hij een goed niveau haalt en we met hem meer kopduels konden winnnen in deze partij. Dat gebeurde ook, maar met die ballen hebben we te weinig gedaan. Het is op dit moment een vaststelling dat we te veel kansen laten liggen. De 1-2 geven we te makkelijk weg, maar op dat moment hadden we al ruim op voorsprong kunnen staan.’
 
Op zaterdagavond trekt KVK naar kersvers periodekampioen SK Londerzeel, de ploeg van drievoudig ex-KVK-trainer Jean-Pierre Vande Velde. Aftrap om 20 uur. 
 
KVK Tienen: Hannes, Meeus, Weeghmans, Acke, Deflem (64’ Ventôse), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (77’ Vanwelkenhuysen) , Kempeneers (77’ Grancea).
Sporting Hasselt: Ghijsens, Verbeeck, Bounou (82’ Haenen), Deville, Bracké, Jaspers, Ofori (46’ Turan), Odutayo (44’ Reck), Etien, Wijnen, Claes.
Doelpunten: 12’ Convents (1-0), 17’ Deville (1-1), 75’ Bounou (2-1)
Geel: Claes, Etien, Bracké, Acke
Scheidsrechter: Sam Silvrants
 
 
>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekend.com
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure