KVK Tienen - SK Pepingen-Halle: 2 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen moest na een weekje pauze de zure nederlaag op het veld van Wijgmaal wegvoetballen met een overwinning tegen SK Pepingen-Halle. Daan Matterne was geelgeschorst. Daimy Deflem verving hem als linksachter. De bezoekers moeten aan de bak in de strijd om het behoud in de tweede amateurklasse.
 
Het was lang wachten op uitgesproken doelgevaar in een eerste helft waarin KVK Tienen veldoverwicht claimde tegen een defensief ingesteld Pepingen-Halle dat loerde op de omschakeling. Een pegel van Ventôse op de onderkant van de lat werd afgevlagd wegens buitenspel. Convents raakte niet voorbij zijn belager toen hij aan de tweede paal mocht uithalen op aangeven van Weeghmans. Op het half uur was Convents er nog een stuk dichter bij de opener, maar Van Belle keerde zijn schot van de doellijn.
 
Op slag van rusten stak Vanwelkenhuysen het balletje in de kleine rechthoek door tot bij Bogaerts die van dichtbij doelman Deweerdt voor voldongen feiten zette. KVK Tienen mocht met een voorsprong de pauze in.
 
De Suikerjongens gingen ondanks de tegenwind verder op dat elan in de tweede helft. Vanwelkenhuysen kende geen geluk met zijn schot op aangeven van Deflem en Ventôse kwam centimeters te kort om een voorzet van Vanwelkenhuysen te benutten. De vrijstaande Tiense spits kende enkele minuten later een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Deweerdt stond pal. 
 
Pepingen-Halle kwam ondertussen wat meer opzetten, maar Sarkic besloot naast vanuit de tweede lijn. Aan de overkant nam Convents doelman Deweerdt andermaal op de proef, maar die bokste zijn afstandsschot uit zijn doel. 
 
Singh stuurde even later Vanwelkenhuysen in het straatje. De Tiense spits omspeelde de buitenspelval en trapte vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal. De gevolgde Claes kon de rebound niet benutten. Ook een snelle omschakeling via Claes kenden geen succes: Vanwelkenhuysen kon niet profiteren toen doelman Deweerdt de bal niet meteen onder controle kreeg. Ook Claes (kopbal) en Convents (naast) konden de score niet verdubbelen.
 
Aan de overzijde kreeg Pepingen-Halle ondertussen dé kans op de gelijkmaker. De vrijstaande Baras omspeelde doelman Hannes en poeierde van dichtbij op de paal. De Tiense doelman hield Baras meteen daarna opnieuw van een doelpunt.
 
Na 80 minuten was de tweede Tiense treffer dan toch een feit. Vanwelkenhuysen miste niet op aangeven van Deflem. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en bleven zoeken naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via Baras na 87 minuten voetballen. Ondanks de vele kansen was het dus toch nog even opletten voor de Suikerjongens, maar de stand wijzigde niet meer.
 
KVK Tienen speelde niet de beste eerste helft, maar creëerde na de pauze voldoende kansen om een comfortabele voorsprong uit te bouwen. Die kwam er echter niet, zodat het onnodig bibberen bleef tot in blessuretijd. 
 
De vreugde na afloop was er echter niet minder om. Achtervolgers Bocholt (2-2 in eigen huis tegen KSK Hasselt) en Diegem (3-1 op het veld van Diegem) morsten met de punten, waardoor KVK Tienen een mooie zaak doet in de rangschikking. 
 
Volgend weekend wacht echter opnieuw een stevige klus met een verplaatsing richting R. Cappellen FC. De Antwerpenaars staan op een vierde stek in de rangschikking.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (65’ Kempeneers), Weeghmans, Deflem, Singh, Claes, Bogaerts, Convents (73’ Grancea), Vanwelkenhuysen (82’ Acke).
SK Pepingen-Halle: Deweerdt, Sarkic, Bourgeois, Houssane, Baras, Ngadrira, Dailly (82’ Lo Giudice), Neef (68’ Franck), Vandenbrande, Van Belle, Diakhité.
Doelpunten: 45’ Bogaerts (1-0), 80’ Vanwelkenhuysen (2-0), 87’ Baras (2-1)
Scheidsrechter: Arno Schepers
 
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd via www.football-weekends.com en onze Facebook-pagina!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RAS Jodoigne
KVK Tienen
oefenwedstrijd
zo. 24 juli om 16 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen, zonder aanwinsten Bentayeb en Bergiers wegens vakantie, verloor de oefenpartij tegen 1B-club Lierse met 2-4. De thuisploeg begon prima aan de partij. Naudts verzilverde een mooie pass na enkele minuten voetballen. Gillekens maakte op het half uur gelijk met een kopbal onder de lat. Net voor rusten trapte opnieuw Naudts een prima acterend KVK knap op voorsprong. Na de pauze liet trainer Hias heel wat beloftevolle spelers opdraven. Van Acker tekende kort na de pauze voor de 2-2 met een afstandsschot. De Schryver legde enkele minuten later de 2-3 binnen. Bracké was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn elfmeter gepareerd. Van Acker zette de 2-4 eindstand op het scorebord. Een boeiende partij, met een KVK dat vooral voor de pauze een degelijke beurt maakte. Ook trainer Hias zag een wedstrijd met twee gezichten. 'Jammer dat de taken na die degelijke eerste periode in de tweede helft niet werden uitgevoerd zoals afgesproken', aldus de Tiense trainer.

25/06/2022
Het was bakken en braden op en rond het veld voor de oefenpartij tegen STVV. De bezoekers begonnen snedig, maar de Tiense defensie stond meteen pal ondanks de schaarse trainingen die al waren afgewerkt. Bij een mooie counter trapte Bentayeb KVK op voorsprong. Tien minuten later stond het al 2-0: Andries Claes plaatste de bal mooi naast de STVV goalie. Na de pauze drukte STVV Tienen wat meer in het defensief zonder echt grote kansen af te dwingen. Kaya tekende in de slotminuten voor de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het 2-2, maar doelman op proef Wim Vanmarsenille haalde fraai een elftmeter van Brühls van tussen de palen. Een counterende Vanweerts zette op aangeven van nieuwkomer Saïdi de 3-1 eindstand op het scorebord.  
19/06/2022

Op zaterdag 25 juni oefent KVK Tienen tegen 1B-club Lierse. De wedstrijd in het Bergéstadion wordt afgetrapt om 11 uur in de voormiddag. Ontdek het volledige zomerprogramma van KVK!

15/06/2022

Verdediger Alexander Vos stroomde in 2015 vanuit de beloften door naar het eerste elftal en was er zeven seizoenen lang een vaste waarde. Met zijn vista, secure spelstijl en vastberadenheid was hij tot op heden een sterkhouder in de defensie. Volgend seizoen vinden we hem niet meer terug tussen de lijnen. Recent nam hij de beslissing om te stoppen met voetballen. ‘Een minder evidente maar doordachte keuze’, vertelt Alexander. ‘De combinatie van het voetbal met mijn professionele loopbaan is te veeleisend geworden. Ik blijf KVK Tienen wel van dichtbij volgen en ben volgend seizoen zeker op de tribunes terug te vinden om te supporteren voor mijn ploegmakkers’. Alexander, bedankt voor je inzet voor KVK Tienen en tot in het Bergéstadion!

11/06/2022

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Ontdek onze partnerbrochure