KVK Tienen - RFC Mandel United: 2 - 1 Printervriendelijke versie

Tegenstander Mandel United staat onderaan de rangschikking en stelde eerder deze week nog een nieuwe Franse coach aan. KVK Tienen wilde zo snel als kan de nodige punten pakken om op te schuiven naar de linkerkolom. Voor deze wedstrijd was Spaenhoven geelgeschorst. Terry Osei-Berkoe en Axel Swerten begonnen in de basiself.
 
De wedstrijd begon met twee prima kansen voor de bezoekers, al werden die wel te genereus aangeboden door KVK. Een vrijstaande Jalloh mocht aanleggen maar besloot op de lat. Diezelfde Jalloh mocht enkele minuten later alleen op doelman Bouzian af, maar die ging bijzonder fraai in de voeten. 
 
Het was dan de beurt aan Mandel om geschenken uit te delen, want bij een slechte terugspeelbal haalde doelman Laleman aanvaller Laureys onderuit. De bal ging op de stip en Claes faalde niet. Een aanval via Laureys na een mooie dieptepass van Osei-Berkoe verdiende meer. Yagan kreeg zijn schot niet binnen het kader. Aan de overkant was Bouzian opnieuw bij de pinken toen Ferber plots voor hem opdook en uithaalde. 
 
KVK Tienen mocht rusten met het kleinste verschil, maar dat veranderde al snel na de herneming. Een hoekschop van Swerten werd door Meeus tot bij Farin gekopt en die aarzelde niet om de voorsprong te verdubbelen. Tienen controleerde daarna de partij. Claes besloot op aangeven van Yagan een metertje naast en ook Laureys kon de geboden ruimte bij een counter niet benutten. 
 
De thuisploeg kwam in de slotminuten wat meer opzetten en dreigde via Ferber. Bouzian liet zich echter niet verslaan. Toen hij even later een afstandsschot van Dhondt niet onder controle kon houden, was Mézine er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te scoren. Het was nog heel even bibberen voor KVK, maar de verdiende zege kwam niet meer in gevaar.
 
‘We waren goed voorbereid, maar hadden in het begin last met de lopende spelers van de tegenstander,’ stelde trainer Laeveren na afloop. ‘Er was dan ook iets te weinig beweging om die op vangen. Daarop hebben we bijgestuurd. Zeker in de tweede helft hebben we een volwassen wedstrijd gespeeld. Als we het enkele keren goed uitspelen, kunnen we de score verder uitdiepen. Dat deden we niet waardoor het toch nog spannend werd.’
 
‘We hebben nu zes van de verhoopte negen punten voor de winterstop. We moeten nu proberen te bevestigen op verplaatsing omdat we nog geen enkele keer twee zeges op rij konden pakken. Dat maakt een groot verschil. Boom mogen we allerminst onderschatten. Ze hebben een nieuwe trainer en doen het de voorbije weken niet slecht. Voor Laureys, Spaenhoven en Farin is het een ontmoeting met hun vorige ploeg. ’
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin, Yagan, Swerten, Claes, Jochmans, Bogaerts, Laureys (77’ Mputu), Osei-Berkoe (55’ Struys). 
FC Mandel United Izegem-Ingelmunster: Laleman, Devos (74’ Mézine), Van Hyfte, Verhaest (83’ Van den Broucke), Ferber, Dhondt, Van Marcke (60’ Nkaba), Raes, Jalloh, Libbrecht, Ritière.
Doelpunten: 34’ Claes (1-0, pen.), 46’ Farin (2-0), 86’ Mézine (2-1) 
Geel: Van Marcke, Jochmans, Laleman, Van Hyfte, Raes, Bouzian
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure