KVK Tienen - RFC Mandel United: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Na het knappe 1-1 gelijkspel op het veld van RFC Luik wilde KVK al te graag bevestigen tegen Mandel United voor het eigen publiek. De West-Vlamingen staan in de onderste regionen van de rangschikking en telden twee punten minder dan Tienen. Bij KVK was Amardeep Singh geschorst. Jochmans en Vanweerts blijven onbeschikbaar. Claes kwam na zijn blessure opnieuw in het elftal.
 
Van bij aanvang waren de offensieve intenties van Tienen duidelijk. Naudts kopte over het doel van Goblet en ook een prima voorzet van Vanwesemael verdiende beter. Aan de overkant was het vooral opletten bij stilstaande fasen, maar Mandel kon Bouzian niet in verlegenheid brengen.
 
Na iets meer dan een half uur voetballen pegelde Yagan een vrije trap op de dwarsligger. Claes mikte zijn schot enkele minuten later niet binnen het kader. Net voor de pauze was het eindelijk raak voor Tienen: na een mooie Tiense aanval legde Yagan de bal afgemeten overhoeks tegen de netten.
 
Meteen na de herneming kreeg de thhuisploeg twee prima mogelijkheden om de score uit de diepen. Telkens vonden de offensieve pionnen mekaar net niet om echt gevaarlijk te zijn. Mandel toonde zich een atletisch sterke ploeg en drukte Tienen toch even weg op de eigen speelhelft, echter zonder echt gevaarlijk te zijn.
 
De thuisploeg zocht de ruimte in de rug van de bezoekende defensie, maar invallers Bentayeb en Saïdi vonden elkaar net niet. Ook Naudts (op de doelman) en Vanwesemael (over) konden de netten niet laten trillen. In de slotminuut was het alsnog Bentayeb die alleen op doelman Goblet af mocht en de verdiende 2-0 eindstand op het scorebord zette. 
 
Een terechte overwinning voor KVK Tienen dus dat opnieuw wat opschuift naar de buik van de rangschikking. Volgende zaterdag voetbalt Tienen op het veld Olympic Charleroi. 
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Vanwesemael, Naudts (89’ Lénaers), Yagan (73’ Bentayeb), Bracké, Claes (59’ Saïdi), Bogaerts, Matterne, Kempeneers (89’ Marchal).
RFC Mandel United: Goblet, Khalil, Fonkeu, Tiboue, Kamara (70’ Lievens), Rucqois, Diakhate (70’ Vandommele), Verhaest, Castagne (82’ Kaddouri), Cisse, Dekuyper.
Doelpunten: 44’ Yagan (1-0), 90’ Bentayeb (2-0)
Geel: Fonkeu, Saïdi
Scheidsrechter: Thomas Vanboven
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure