KVK Tienen - RFC Mandel United: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Na het knappe 1-1 gelijkspel op het veld van RFC Luik wilde KVK al te graag bevestigen tegen Mandel United voor het eigen publiek. De West-Vlamingen staan in de onderste regionen van de rangschikking en telden twee punten minder dan Tienen. Bij KVK was Amardeep Singh geschorst. Jochmans en Vanweerts blijven onbeschikbaar. Claes kwam na zijn blessure opnieuw in het elftal.
 
Van bij aanvang waren de offensieve intenties van Tienen duidelijk. Naudts kopte over het doel van Goblet en ook een prima voorzet van Vanwesemael verdiende beter. Aan de overkant was het vooral opletten bij stilstaande fasen, maar Mandel kon Bouzian niet in verlegenheid brengen.
 
Na iets meer dan een half uur voetballen pegelde Yagan een vrije trap op de dwarsligger. Claes mikte zijn schot enkele minuten later niet binnen het kader. Net voor de pauze was het eindelijk raak voor Tienen: na een mooie Tiense aanval legde Yagan de bal afgemeten overhoeks tegen de netten.
 
Meteen na de herneming kreeg de thhuisploeg twee prima mogelijkheden om de score uit de diepen. Telkens vonden de offensieve pionnen mekaar net niet om echt gevaarlijk te zijn. Mandel toonde zich een atletisch sterke ploeg en drukte Tienen toch even weg op de eigen speelhelft, echter zonder echt gevaarlijk te zijn.
 
De thuisploeg zocht de ruimte in de rug van de bezoekende defensie, maar invallers Bentayeb en Saïdi vonden elkaar net niet. Ook Naudts (op de doelman) en Vanwesemael (over) konden de netten niet laten trillen. In de slotminuut was het alsnog Bentayeb die alleen op doelman Goblet af mocht en de verdiende 2-0 eindstand op het scorebord zette. 
 
Een terechte overwinning voor KVK Tienen dus dat opnieuw wat opschuift naar de buik van de rangschikking. Volgende zaterdag voetbalt Tienen op het veld Olympic Charleroi. 
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Vanwesemael, Naudts (89’ Lénaers), Yagan (73’ Bentayeb), Bracké, Claes (59’ Saïdi), Bogaerts, Matterne, Kempeneers (89’ Marchal).
RFC Mandel United: Goblet, Khalil, Fonkeu, Tiboue, Kamara (70’ Lievens), Rucqois, Diakhate (70’ Vandommele), Verhaest, Castagne (82’ Kaddouri), Cisse, Dekuyper.
Doelpunten: 44’ Yagan (1-0), 90’ Bentayeb (2-0)
Geel: Fonkeu, Saïdi
Scheidsrechter: Thomas Vanboven
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure