KVK Tienen - RFC Luik: 0 - 3 Printervriendelijke versie

De ambitieuze Luikenaars onder leiding van trainer Englebert werden in een zonovergoten Bergéstadion gesteund door een grote supportersschare. KVK Tienen, zonder de geschorste Spaenhoven, wil snel punten pakken om het behoud te verzekeren.
 
KVK wilde zich allerminst laten wegzetten in deze partij, maar verder dan enkele schuchtere pogingen via Matterne en Claes kwam men niet in de eerste helft. Aan de overzijde trapte Perbet over het doel van Bouzian nadat Singh onder de bal door ging. De scherpe voorzetten van Prudhomme vonden geven afwerker. Bouzian had de grootste redding in huis toen prijsschutter Perbet voor hem opdook. 
 
Tienen hield stand, maar voelde meer bezoekende druk na de pauze. Bouzian hield zijn netten schoon met de hulp van Kempeneers die mee pogingen van Lallemand en Bruggeman wegkeerde. Het begin van een half uur waarin Bouzian een glansrol opeiste met reddingen op pogingen van Perbet en Rôdes. Matterne moest geblesseerd naar de kant.
 
In het slotkwartier brak de Tiense veer, mede door enkele sterke wissels bij de bezoekers. Luik, dat richting eigen supporters voetbalde, kwam om voorsprong via Lallemand die een bal met het hoofd in doel verlengde. Tienen nam risico’s en gaf dus ook meer ruimte weg. Mouchamps maakte er eveneens met het hoofd 0-2 van. De counterende Perbet trapte na 82 minuten zelfs de 0-3 tegen de netten. Vanweerts zag zijn eerredder nog op de lat belanden.
 
Trainer Hias: ‘Tot in de 73ste minuut stonden we goed, maar als je dan toch achter komt dan weet je dat je achteraan ruimte gaat weggeven. Dan gaat het snel tegen de ploeg met de meeste kwaliteiten in deze reeks. De invallers van Luik maakten mee het verschil. We gaan tot de laatste wedstrijd moeten vechten voor het behoud. We moeten in de komende twee partijen punten pakken, zo simpel is het.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Mputu (75’ Laureys), Singh, Swerten, Claes, Jochmans, Matterne (65’ Vos), Osei-Berkoe (75’ Vanweerts), Kempeneers.
RFC Luik: Debaty, Bustin, Van Den Ackerveke, Reuten, Rôdes, Lallemand, Mouhli (58’ Bruggeman), Prudhomme (64' Mouchamps), Lambot, Perbet, D’Ostillo.
Doelpunten: 72’ Lallemand (0-1), 79’ Mouchamps (0-2), 82’ Perbet (0-3)
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure