KVK Tienen - RFC Luik: 0 - 3 Printervriendelijke versie

De ambitieuze Luikenaars onder leiding van trainer Englebert werden in een zonovergoten Bergéstadion gesteund door een grote supportersschare. KVK Tienen, zonder de geschorste Spaenhoven, wil snel punten pakken om het behoud te verzekeren.
 
KVK wilde zich allerminst laten wegzetten in deze partij, maar verder dan enkele schuchtere pogingen via Matterne en Claes kwam men niet in de eerste helft. Aan de overzijde trapte Perbet over het doel van Bouzian nadat Singh onder de bal door ging. De scherpe voorzetten van Prudhomme vonden geven afwerker. Bouzian had de grootste redding in huis toen prijsschutter Perbet voor hem opdook. 
 
Tienen hield stand, maar voelde meer bezoekende druk na de pauze. Bouzian hield zijn netten schoon met de hulp van Kempeneers die mee pogingen van Lallemand en Bruggeman wegkeerde. Het begin van een half uur waarin Bouzian een glansrol opeiste met reddingen op pogingen van Perbet en Rôdes. Matterne moest geblesseerd naar de kant.
 
In het slotkwartier brak de Tiense veer, mede door enkele sterke wissels bij de bezoekers. Luik, dat richting eigen supporters voetbalde, kwam om voorsprong via Lallemand die een bal met het hoofd in doel verlengde. Tienen nam risico’s en gaf dus ook meer ruimte weg. Mouchamps maakte er eveneens met het hoofd 0-2 van. De counterende Perbet trapte na 82 minuten zelfs de 0-3 tegen de netten. Vanweerts zag zijn eerredder nog op de lat belanden.
 
Trainer Hias: ‘Tot in de 73ste minuut stonden we goed, maar als je dan toch achter komt dan weet je dat je achteraan ruimte gaat weggeven. Dan gaat het snel tegen de ploeg met de meeste kwaliteiten in deze reeks. De invallers van Luik maakten mee het verschil. We gaan tot de laatste wedstrijd moeten vechten voor het behoud. We moeten in de komende twee partijen punten pakken, zo simpel is het.’
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain, Meeus, Mputu (75’ Laureys), Singh, Swerten, Claes, Jochmans, Matterne (65’ Vos), Osei-Berkoe (75’ Vanweerts), Kempeneers.
RFC Luik: Debaty, Bustin, Van Den Ackerveke, Reuten, Rôdes, Lallemand, Mouhli (58’ Bruggeman), Prudhomme (64' Mouchamps), Lambot, Perbet, D’Ostillo.
Doelpunten: 72’ Lallemand (0-1), 79’ Mouchamps (0-2), 82’ Perbet (0-3)
Scheidsrechter: Jonas Timmermans
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure