KVK Tienen - RFC Luik: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Prachtig lenteweer en heel veel volk in het Bergéstadion voor de wedstrijd tegen RFC Luik. De bezoekers hadden aan een puntje genoeg om de promotie richting 1B af te dwingen. Ze kregen dan ook de steun van meer dan 1000 meegereisde fans. KVK wilde na de deugddoende prestatie in Knokke ook voor eigen volk een mooie prestatie neerzetten. Trainer Hias kon een beroep doen op de volledige spelersgroep. Voor de aftrap begroetten fans van Tienen en Luik broederlijk de aanwezige supporters als teken van respect en sportiviteit.
 
De bezoekers begonnen logischerwijs met veel druk naar voren. Bij een vrije trap van Mouhli kon D’Ostillo richting doel koppen, maar Meeus werkte vlot weg. Veel uitgespeelde kansen konden we ondanks de bezoekende aanvalslust niet noteren. Herbots duwde een scherp inzenden van Bruggeman voor de rust in hoekschop. Een prima georganiseerd KVK gaf weinig weg, maar zette daar offensief ook niet veel tegenover.
 
Na de pauze schudde Chantrain de bezoekende doelman wel wakker met een knappe pegel. Debaty stond pal. Ook Arrivas ging zijn kans. Aan de overkant kwam Nyssen met een gelukje bij de bal. Het daaropvolgende schot streelde de dwarsligger. 
 
Tienen tekende voor een tweede kans toen Claes de vrijstaande Yagan bediende. Die besloot wat overhaast op doel waardoor Debaty de bal centraal kon pareren. Het Tiense doelkader bracht in het slot nog een tweede keer redding. Merlen zag zijn knap schot op de paal belanden. De ingevallen Prudhomme kopte voorlangs. 
 
Bergiers had ondertussen het veld moeten verlaten met een hoofdwonde en ook Chantrain moest met krampen naar de kant. In de slotminuten lag de partij alsmaar meer stil. De vele stilstaande fasen brachten geen gevaar meer. 
 
De 0-0 was het teken voor RFC Luik om het promotiefeestje in te zetten. Tienen mag terugblikken op een degelijke prestatie. Luik claimde vooral voor de pauze meer balbezit, maar kon de thuisploeg niet in verlegenheid brengen. Met het puntje verzekert Tienen zich ook mathematisch van het behoud in eerste nationale met nog drie wedstrijden te spelen. Zaterdag gaat het richting Hoogstraten VV dat de voorbije weken een 10 op 15 liet optekenen.
 
KVK Tienen: Herbots, Arrivas (83’ Matterne), Vanwesemael, Chantrain (74’ Bogaerts), Meeus, Bergiers (68 Bracké), Singh, Jochmans, Yagan (83’ Marchal), Naudts, Claes
RFC Luik: Debaty, D'Ostilio, Bustin, Lambot (84’ Van Den Ackerveken), Nyssen, Merlen, Mouhli (67’ Prudhomme), Loemba, Bruggeman, Mouchamps (77’ Cavelier), Perbet (77’ Panepinto)
Geel: Singh, Mouhli, Nyssen, Bustin
Scheidsrechter: Niels Bossuyt
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure