KVK Tienen - RAAL La Louvière: 1 - 0 Printervriendelijke versie

In een zonovergoten Bergéstadion gaf KVK Tienen het ambitieuze La Louvière partij. De promovendus uit tweede amateur pakte een 9 op 9 en wil zo snel als kan stijgen naar 1B. Het trok daarvoor ook spelers die hun strepen al verdienden als sterkhouders bij andere clubs. KVK wilde na een weekje gedwongen rust na de stopgezette partij in Boom graag met een eerste overwinning voor eigen publiek uitpakken. De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging wegens een probleem met het materiaal van het arbitrale trio. 
 
KVK Tienen pakte uit met een degelijke eerste helft waarin heel wat mooie kansen werden afgedwongen. In de eerste minuut zag Saidi zijn poging na een lange rush op de flank op de paal belanden. Een door Bergiers voor doel afgezonderde Claes zag hoe doelman Libertiaux zijn lob met de hand onschadelijk kon maken. Na een mooie actie besloot de bedrijvige Saidi andermaal op de bezoekende doelman. En ook Singh was er erg dicht bij. Zijn inzenden na een hoekschop werd op de lijn weggekeerd. La Louvière stelde daar offensief niet veel tegenover: bij een enkele uitbraak van Soumaré was Bergiers bij de pinken. Met nog vijf minuten op de klok werd aanvaller Naudts in de tang genomen door Angiulli. Ref Boogaerts wees resoluut naar de stip. Andries Claes zette KVK afgemeten op voorsprong. Een belangrijk doelpunt zo net voor de pauze. Domper op de feestvreugde was wel de blessure van Jonas Bogaerts. Hij brak zijn neus en werd na acht minuten vervangen door Lucas Chantrain.
 
Hoewel KVK na de herneming als eerste kon dreigen, waren het de bezoekers die logischerwijs wat meer kwamen opzetten. Lambo werd in het straatje gestuurd, maar Herbots toonde zich meteen paraat. Een oprukkende Vanzo trapte hard over de Tiense kooi. Soumaré kopte naast na een vrije trap. Tienen loerde op de snelle omschakeling, maar kwam er net wat te weinig uit om de wedstrijd echt in een definitieve plooi te leggen. Het bleef dan ook opletten tot in de slotminuten. De knap ingevallen Francotte zag zijn voorzet na een knappe loopactie voorlangs verdwijnen. In de slotminuut had de ingevallen Yagan nog een nummertje in gedachten. Bij een vrije trap lepelde hij de bal onverwacht rechtstreeks op doel richting de kruising. Doelman Libertieux was maar net op tijd terug om de bal in hoekschop te duwen. 
 
Eindstand 1-0 en dus een knappe zege voor KVK. Trainer Hias was blij met wat zijn jongens hadden getoond: ‘Bij de rust hadden we al 3-0 op voorsprong moeten staan. Zonder overdrijven hebben we toch vijf prima kansen bij mekaar gevoetbald. Een hele prestatie tegen die La Louvière dat ik als de beste ploeg van de reeks beschouw. Ze hebben heel wat spelers gehaald om het verschil te maken in deze reeks. De centrale verdediger voetbalde vorige jaar nog bij Seraing in de Jupiler Pro League, een andere verdediger was de absolute sterkhouder bij Olympic Charleroi en ga zo maar door. In de tweede helft krijgen we meer druk, maar houden we mooi stand. Ik vroeg de jongens ook om er extra voor te gaan voor Jonas Bogaerts, die ondanks het harde werk na een revalidatie nu een nieuwe tegenslag krijgt. Het harde werk rendeert. We toonden dat dit team tot mooie dingen in staat is ondanks de twijfels die her en der zijn geuit na de wedstrijd tegen de beloften van AA Gent. Zij spelen dit weekend bijvoorbeeld gelijk, maar dan moet je wel meegeven dat hun drie sterkhouders die tegen Tienen het verschil maakten er nu niet bij waren. Ook dat is deel van het verhaal van deze reeks. De wedstrijddata van onze spelers tonen bovendien aan dat er wel degelijk met veel inzet wordt gespeeld. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Francs Borains. Zij pakten een 12 op 12 en hebben hun team in vergelijking met vorig seizoen stevig versterkt. We moeten de prestatie van vanmiddag nu ook op verplaatsing een vervolg geven.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Saidi, Naudts, Singh (71’ Bracké), Claes (59’ Yagan), Bogaerts (8’ Chantrain), Matterne (72’ Lénaers), Kempeneers
RAAL La Louvière: Libertiaux, Faye, Corneille, Gobitaka (75’ Baininwa), Vahecke, Soumaré, Vanzo, Lambo, Hamzaoui (54’ Francotte), Franco, Angiulli (54’ Calant)
Doelpunten: 40’Claes (1-0, pen.)
Geel: Angiulli, Claes, Gobitaka, Soumaré, Kempeneers, Bergiers
Scheidsrechter: Yenthe Boogaerts
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Patro Eisden
zo. 2 oktober
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

KVK Tienen opent de bekercompetitie tegen eersteprovincialer RFC Perwez. De club won met 2-0 van derde amateurklasser Ciney. De wedstrijd wordt afgewerkt op zaterdag 13 augustus om 20.30 uur. Dus niet op zondag zoals eerst gepland om de aangekondigde hitte te vermijden. In 2020 oefende KVK nog op het veld van Perwez in de voorbereiding. De afstand tussen Perwez en Tienen bedraagt immers maar 25 km. Bij eventuele winst wacht een week later Rebecq of Meux op verplaatsing. 

08/08/2022

Een jong KVK Tienen won de oefenwedstrijd van derde amateurklasser KFC Diest met 1-0. Jordy Vanweerts maakte het enige doelpunt met een afstandsschot na iets meer dan een uur voetballen, tegen een een Diest dat zich zeker niet zomaar liet wegzetten en ook enkele prima mogelijkheden kon afdwingen. Vanweerts moet geblesseerd naar de kant, maar zijn paraatheid zou niet in gevaar komen.

03/08/2022

Er is een extra oefenwedstrijd aan het voorbereidingsprogramma toegevoegd. Op zaterdag 6 augustus voetbalt KVK Tienen thuis tegen derde amateurklasser KFC Eppegem. Aftrap om 19 uur. Ontdek het volledige oefenprogramma.

01/08/2022

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel tijdens de oefenpartij tegen de beloften van KV Mechelen geblesseerd aan het aangezicht. Hij brak daarbij zijn oogkas op meerdere plaatsen. Er wacht hem een operatie en een herstelperiode. Een heel snel herstel toegewenst Pieter!

31/07/2022

Ontdek onze partnerbrochure