KVK Tienen - RAAL La Louvière: 1 - 0 Printervriendelijke versie

In een zonovergoten Bergéstadion gaf KVK Tienen het ambitieuze La Louvière partij. De promovendus uit tweede amateur pakte een 9 op 9 en wil zo snel als kan stijgen naar 1B. Het trok daarvoor ook spelers die hun strepen al verdienden als sterkhouders bij andere clubs. KVK wilde na een weekje gedwongen rust na de stopgezette partij in Boom graag met een eerste overwinning voor eigen publiek uitpakken. De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging wegens een probleem met het materiaal van het arbitrale trio. 
 
KVK Tienen pakte uit met een degelijke eerste helft waarin heel wat mooie kansen werden afgedwongen. In de eerste minuut zag Saidi zijn poging na een lange rush op de flank op de paal belanden. Een door Bergiers voor doel afgezonderde Claes zag hoe doelman Libertiaux zijn lob met de hand onschadelijk kon maken. Na een mooie actie besloot de bedrijvige Saidi andermaal op de bezoekende doelman. En ook Singh was er erg dicht bij. Zijn inzenden na een hoekschop werd op de lijn weggekeerd. La Louvière stelde daar offensief niet veel tegenover: bij een enkele uitbraak van Soumaré was Bergiers bij de pinken. Met nog vijf minuten op de klok werd aanvaller Naudts in de tang genomen door Angiulli. Ref Boogaerts wees resoluut naar de stip. Andries Claes zette KVK afgemeten op voorsprong. Een belangrijk doelpunt zo net voor de pauze. Domper op de feestvreugde was wel de blessure van Jonas Bogaerts. Hij brak zijn neus en werd na acht minuten vervangen door Lucas Chantrain.
 
Hoewel KVK na de herneming als eerste kon dreigen, waren het de bezoekers die logischerwijs wat meer kwamen opzetten. Lambo werd in het straatje gestuurd, maar Herbots toonde zich meteen paraat. Een oprukkende Vanzo trapte hard over de Tiense kooi. Soumaré kopte naast na een vrije trap. Tienen loerde op de snelle omschakeling, maar kwam er net wat te weinig uit om de wedstrijd echt in een definitieve plooi te leggen. Het bleef dan ook opletten tot in de slotminuten. De knap ingevallen Francotte zag zijn voorzet na een knappe loopactie voorlangs verdwijnen. In de slotminuut had de ingevallen Yagan nog een nummertje in gedachten. Bij een vrije trap lepelde hij de bal onverwacht rechtstreeks op doel richting de kruising. Doelman Libertieux was maar net op tijd terug om de bal in hoekschop te duwen. 
 
Eindstand 1-0 en dus een knappe zege voor KVK. Trainer Hias was blij met wat zijn jongens hadden getoond: ‘Bij de rust hadden we al 3-0 op voorsprong moeten staan. Zonder overdrijven hebben we toch vijf prima kansen bij mekaar gevoetbald. Een hele prestatie tegen die La Louvière dat ik als de beste ploeg van de reeks beschouw. Ze hebben heel wat spelers gehaald om het verschil te maken in deze reeks. De centrale verdediger voetbalde vorige jaar nog bij Seraing in de Jupiler Pro League, een andere verdediger was de absolute sterkhouder bij Olympic Charleroi en ga zo maar door. In de tweede helft krijgen we meer druk, maar houden we mooi stand. Ik vroeg de jongens ook om er extra voor te gaan voor Jonas Bogaerts, die ondanks het harde werk na een revalidatie nu een nieuwe tegenslag krijgt. Het harde werk rendeert. We toonden dat dit team tot mooie dingen in staat is ondanks de twijfels die her en der zijn geuit na de wedstrijd tegen de beloften van AA Gent. Zij spelen dit weekend bijvoorbeeld gelijk, maar dan moet je wel meegeven dat hun drie sterkhouders die tegen Tienen het verschil maakten er nu niet bij waren. Ook dat is deel van het verhaal van deze reeks. De wedstrijddata van onze spelers tonen bovendien aan dat er wel degelijk met veel inzet wordt gespeeld. Volgend weekend wacht de verplaatsing naar Francs Borains. Zij pakten een 12 op 12 en hebben hun team in vergelijking met vorig seizoen stevig versterkt. We moeten de prestatie van vanmiddag nu ook op verplaatsing een vervolg geven.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Saidi, Naudts, Singh (71’ Bracké), Claes (59’ Yagan), Bogaerts (8’ Chantrain), Matterne (72’ Lénaers), Kempeneers
RAAL La Louvière: Libertiaux, Faye, Corneille, Gobitaka (75’ Baininwa), Vahecke, Soumaré, Vanzo, Lambo, Hamzaoui (54’ Francotte), Franco, Angiulli (54’ Calant)
Doelpunten: 40’Claes (1-0, pen.)
Geel: Angiulli, Claes, Gobitaka, Soumaré, Kempeneers, Bergiers
Scheidsrechter: Yenthe Boogaerts
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure