KVK Tienen - RAAL La Louvière: 0 - 1 Printervriendelijke versie

In de eerste van twee opeenvolgende thuiswedstrijden kwam RAAL La Louvière op bezoek in het Bergéstadion. Trainer Verheyden pakte uit met een vijfmansdefensie. Matterne was ziek. Jochmans kwam opnieuw in het team. Singh en Claes zijn pas na de winterstop opnieuw inzetbaar.
 
La Louvière heeft veel ambitie en dit seizoen en wilde al te graag in het zog van Lokeren blijven. In het openingskwartier claimden de bezoekers het balbezit, evenwel zonder KVK echt in de problemen te brengen. Na 25 minuten voetballen belandde een voorzet van Gobitaka in de voeten van Vancamp. De voormalige aanvaller van de U23 van OH Leuven trapte de bal onhoudbaar voorbij Moutha-Sebtaoui. 
 
KVK Tienen dreigde kort voor de pauze. De Vos sneed mooi naar binnen en bediende Yagan. Doelman Vanhamel was verslagen, maar zijn poging werd alsnog voor de lijn weggewerkt. Enkele minuten later was De Vos opnieuw de aangever. Yagan trapte op de paal en zag hoe de bezoekende doelman de bal nog uit z’n kooi hield.
 
Ook na de pauze toonde De Vos zich met een knappe voorzet richting Naudts. De Tiense aanvaller kraakt zijn schot. Het begin van een periode met weinig kansen aan beide zijden. Na een uur voetballen kreeg kapitein Hannes Meeus een tweede geel karton na een opstootje waarbij ook de vlag van de lijnrechter een merkwaardige rol speelde.
 
Ondanks de numerieke meerderheid kwamen de bezoekers niet sterker voor de dag. Een schot van Maës in het zijnet was één van de schaarse wapenfeiten. Het nummer twee uit de stand imponeerde niet, maar pakte wel de overwinning. 
 
Met een nul op negen doet KVK geen goede zaak in de rangschikking. Daarbij moet wel gezegd dat punten misschien niet tegen het nummer 1 en 2 uit de rangschikking moeten worden gesprokkeld. Opmerkelijk is echter ook dat Tienen al vier wedstrijden op rij niet meer kon scoren. Volgend weekend komt R. Knokke FC op bezoek. Zij wonnen deze speeldag met forfaitcijfers van de beloften van R. Antwerp FC. 
 
KVK Tienen: Moutha-Sebtaoui, De Vos, Bergiers (82’ Marchal), Meeus, Chantrain, Ngongo (69’ Verhaeren), Jochmans (85’ Jacobs), El Harrak (69e Maho), Ceulemans, Yagan (69’ Vandamme), Naudts.
RAAL La Louvière: Vanhamel, Faye, Maisonneuve, Corneillie, Gobitaka (90’ Calant), Pau, Gueulette, Cenci (59’ Ito), Benoit (59’ Maës), Kiankaulua (72’ Dianessy), Vancamp (72’ Soumaré).
Doelpunt: 23’ Vancamp (0-1)
Geel: Corneillie, Pau, Faye, Jochmans, Soumaré.
Rood: 60’ Meeus (2x geel)
Scheidsrechter: Bultynck
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure