KVK Tienen - R. Olympic Charleroi: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Na drie opeenvolgende gelijke spelen wilde KVK de drie punten in eigen huis houden tegen Olympic Charleroi. De ‘Doggen’ staan op een mooie derde plaats in de rangschikking, maar verloren een week eerder van KSK Heist met 1-3. In de heenwedstrijd moest KVK nipt de duimen leggen met 2-1. Tijd voor revanche dus, al moest die er komen zonder de geblesseerden Claes en Jochmans. Bij Charleroi geen Delbergue en Dahmane.
 
In het openingshalfuur hielden beide ploegen mekaar in bedwang, met kleine prikjes aan beide zijden. Charleroi stelde Herbots op de proef met pogingen van de Algerijnse international Hadj-Moussa en Kouri, maar de jonge Tiense doelman toonde zich paraat. Na slecht wegwerken in de verdediging kon Felix na 26 minuten toch overhoeks uithalen. Met een laag schot zette hij de 0-1 op het scorebord.
 
Tienen zocht naar de gelijkmaker. Doelman Moriconi had kort voor de pauze een parade in huis op een poging van Naudts. Vanwesemael en Yagan vonden hun herneming van de doellijn gekeerd.
 
In de tweede helft toonden de bezoekers zich offensief aanvankelijk wat sterker maar Herbots gaf geen krimp op pogingen van Miljanovic, Ouali en Hadj-Moussa. 
 
In het laatste half uur kwam KVK ook meer en meer opzetten. Zowel Yagan als Naudts met een knappe kopbal vonden doelman Moriconi op hun weg. Met nog twintig minuten te voetballen was het dan toch Yagan die met een knal in de haak de 1-1 op het bord zette.
 
Tienen drukte door en kwam nog dicht bij de winning-goal. Een vrijstaande Vanwesemael poeierde aan de tweede paal hoog over. In een boeiend slot noopte Yagan doelman Moriconi nog tot een spectaculaire redding met een poging vanop het middenveld. De doelman tikte de bal uit de haak. De onfortuinlijke Arrivas moest een kwartier voor affluiten naar de kant met een schouderblessure.
 
Een vierde opeenvolgend gelijkspel voor Tienen dus, dat andermaal een mooie prestatie op de mat legde. Woensdag wacht al een nieuwe thuiswedstrijd in het Bergéstadion. Dan komt Francs Borains op bezoek.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers (65’ Chantrain), Meeus, Vanwesemael, Saidi (72’ Marchal), Naudts, Yagan, Singh, Bracké (72’ Kempeneers), Bogaerts, Arrivas (74' Matterne).
Olympic Charleroi: Moriconi, Felix, Maisonneuve, Hassaini (76’ Saïdane), Miljanovic (62’ Ouali), Hadj-Moussa (76’ Thierno Gaye), Kouri, Ito (90’ Vanderbecq), Massengo, Penin, Rivollier.
Doelpunten: 26’ Felix (0-1), 72’ Yagan (0-2)
Geel: Meeus, Bergiers, Hias, Yagan
Scheidsrechter: Thomas Lucas 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure