KVK Tienen - R. Olympic Charleroi: 1 - 1 Printervriendelijke versie

Na drie opeenvolgende gelijke spelen wilde KVK de drie punten in eigen huis houden tegen Olympic Charleroi. De ‘Doggen’ staan op een mooie derde plaats in de rangschikking, maar verloren een week eerder van KSK Heist met 1-3. In de heenwedstrijd moest KVK nipt de duimen leggen met 2-1. Tijd voor revanche dus, al moest die er komen zonder de geblesseerden Claes en Jochmans. Bij Charleroi geen Delbergue en Dahmane.
 
In het openingshalfuur hielden beide ploegen mekaar in bedwang, met kleine prikjes aan beide zijden. Charleroi stelde Herbots op de proef met pogingen van de Algerijnse international Hadj-Moussa en Kouri, maar de jonge Tiense doelman toonde zich paraat. Na slecht wegwerken in de verdediging kon Felix na 26 minuten toch overhoeks uithalen. Met een laag schot zette hij de 0-1 op het scorebord.
 
Tienen zocht naar de gelijkmaker. Doelman Moriconi had kort voor de pauze een parade in huis op een poging van Naudts. Vanwesemael en Yagan vonden hun herneming van de doellijn gekeerd.
 
In de tweede helft toonden de bezoekers zich offensief aanvankelijk wat sterker maar Herbots gaf geen krimp op pogingen van Miljanovic, Ouali en Hadj-Moussa. 
 
In het laatste half uur kwam KVK ook meer en meer opzetten. Zowel Yagan als Naudts met een knappe kopbal vonden doelman Moriconi op hun weg. Met nog twintig minuten te voetballen was het dan toch Yagan die met een knal in de haak de 1-1 op het bord zette.
 
Tienen drukte door en kwam nog dicht bij de winning-goal. Een vrijstaande Vanwesemael poeierde aan de tweede paal hoog over. In een boeiend slot noopte Yagan doelman Moriconi nog tot een spectaculaire redding met een poging vanop het middenveld. De doelman tikte de bal uit de haak. De onfortuinlijke Arrivas moest een kwartier voor affluiten naar de kant met een schouderblessure.
 
Een vierde opeenvolgend gelijkspel voor Tienen dus, dat andermaal een mooie prestatie op de mat legde. Woensdag wacht al een nieuwe thuiswedstrijd in het Bergéstadion. Dan komt Francs Borains op bezoek.
 
KVK Tienen: Herbots, Bergiers (65’ Chantrain), Meeus, Vanwesemael, Saidi (72’ Marchal), Naudts, Yagan, Singh, Bracké (72’ Kempeneers), Bogaerts, Arrivas (74' Matterne).
Olympic Charleroi: Moriconi, Felix, Maisonneuve, Hassaini (76’ Saïdane), Miljanovic (62’ Ouali), Hadj-Moussa (76’ Thierno Gaye), Kouri, Ito (90’ Vanderbecq), Massengo, Penin, Rivollier.
Doelpunten: 26’ Felix (0-1), 72’ Yagan (0-2)
Geel: Meeus, Bergiers, Hias, Yagan
Scheidsrechter: Thomas Lucas 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

U23 OH Leuven
KVK Tienen
zondag 26 maart - Den Dreef
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022

Ontdek onze partnerbrochure