KVK Tienen - R. Olympic Charleroi 1 - 0 Printervriendelijke versie

Het was lang wachten op de eerste thuiswedstrijd van 2024. Met Olympic Charleroi kwam er een ploeg uit de middenmoot op bezoek in het Bergéstadion. De bezoekers versterkten zich tijdens de winterstop o.a. met aanvaller Ferber die in de tweede helft zou debuteren. Bij KVK geen Matterne, Nirisarike en doelman Moutha-Sebtaoui. Zij herstelden nog van ziekte. 
 
KVK begon met offensieve intenties aan de partij en creëerde ook enkele kansen. Claes, opnieuw in de basis na zijn blessure, kon een voorzet van El Harrak niet deviëren. Jochmans testte met een knappe vrije trap de paraatheid van bezoekend doelman Moriconi. Aan de overkant toonde ook Charleroi zich wat meer naarmate de eerste helft vorderde. Een schot van Kousri ging over de kooi van Bizimana. Bij een opstootje trok ref Wuyts drie keer geel. Een strijdvaardig KVK ging rusten met een brilscore.
 
Na de pauze bleeft de partij een tijdlang evenwichtig. Op het uur ging de bezoekende doelman onder een Tiense voorzet door. Via Meeus, Claes en El Harrak kwam de bal bij Ceulemans terecht. Hij prikte het leder onhoudbaar tegen de netten. 
 
De resterende 20 minuten verdienden geen schoonheidsprijs en werden gekenmerkt door de vele duels. De scheidsrechter zou maar liefst 13 (!) keer geel tonen over de hele wedstrijd. Bij een counter liet Naudts na KVK op rozen te zetten, maar na de obligatoire blessuretijd was de eerste overwinning sinds half december eindelijk een feit. 
 
Na de onverdiende nederlaag in Virton kreeg KVK dit keer wel loon naar werken. De ploeg schuift een plaatsje op de rangschikking. Zondag staat de mini-derby tegen de beloften van OH Leuven op de agenda. Die wedstrijd wordt live uitgezonden door lokale zender ROBtv, maar we hopen uiteraard op de steun van onze fans in Den Dreef. Tienen moet weliswaar op zoek naar de drie punten zonder de geschorste Ceulemans. 
 
KVK Tienen: Bizimana, De Vos, Bergiers, Meeus, Naudts, Yagan (69’ Maho), Singh, Ceulemans, Claes (77’ Ngongo), Jochmans, El Harrak (63’ Marchal)
Olympic Charleroi: Moriconi, Ndedi (84’ Banzuzi), Mendy (84’ Kamara), Ghesquiere, Paulet, Terki, Hassaini, Medfai (64’ Ferber), Kouri, Nassur, Rousseau (71’ Pompé).        
Doelpunten: 60’ Ceulemans (1-0)
Geel: El Harrak, Bergiers, Ndedi, Claes, Nassur, Paulet, Ghesquiere, Rousseau, Meeus, Ceulemans, Benoit Paulet (T2 Charleroi), Janssens, Ngongo                                        
Scheidsrechter: Ruben Wuyts
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure