KVK Tienen - R. Knokke FC: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Binnenkomen met een overwinning. Voor de ervaren Urbain Spaenhoven moet het ongetwijfeld nog steeds deugd doen zo bij een een nieuwe club te kunnen starten. Meteen de tweede overwinning van het seizoen voor KVK Tienen, na de uitzege bij Visé.
 
De herschikte thuisploeg met Nils Struys in de basis en Alexander Vos als rechtsachter in een andere veldbezetting ging prima van start. Na minder dan tien minuten voetballen kopte Pieter Kempeneers een verlengde hoekschop van Yagan tegen de netten. Enkele minuten later was het al 2-0. De klaarkijkende Laureys kapte zich mooi vrij op de rand van de zestien en mikte de bal overhoeks voorbij doelman Dhoest. Knokke maakte ondertussen offensief weinig klaar. Doelman Bouzian kende een rustige eerste helft.
 
Knokke-coach Van Borm moest ingrijpen en joeg bij de pauze meteen drie frisse krachten in het veld. Tienen maakte het zich bovendien niet makkelijk. De reeds geelgeboekte Struys begin handspel en mocht van ref De Keyzer na 47 minuten voetballen meteen richting kleedkamers. Nog een hele helft met tien spelers verder.
 
Tienen liet zich echter niet uit het lood slaan en zocht naar een derde goal in de rug van de bezoekers. Een knappe dieptepass van Kempeneers werd opgepikt door Yagan en die bediende collegiaal zijn gevolgde ploegmakker Laureys die zijn tweede van de avond maakte. 3-0 en wedstrijd gespeeld. 
 
Binst zag hoe zijn eerredder nog van onder de dwarsligger werd getikt door Bouzian. Die kwam er weliswaar nog in de ruim bemeten blessuretijd via een vrije trap van Mariën na een te vermijden Tiense overtreding. 
 
‘Het was voor mij wat afwachten na slechts twee trainingssessies,’ aldus kersvers coach Urbain Spaenhoven. ‘Ik stelde met verbazing vast hoe vlot het team de nieuwe veldbezetting heeft ingevuld. Ik heb heel veel leuke dingen gezien van de ploeg vandaag. Met negentig minuten intensiteit hebben we wedstrijd naar onze eigen hand gezet, zoals het moet. De openingsgoal hadden we eerder op de middag nog ingestudeerd. Chapeau voor de jongens, zeker als je weet dat we een hele helft met tien moesten voetballen tegen een ploeg die kwaliteit heeft. Er zijn steeds verbeterpunten, maar daarvoor ben ik er ook als trainer.'
 
‘Het is voor Tienen niet eenvoudig voetballen hier in Sint-Truiden. Het is een prachtig stadion, maar er is geen home-gevoel. Het blijft een verplaatsing. Ik heb veel waardering voor de entourage bij KVK Tienen die dit verhaal in deze omstandigheden probeert rond te krijgen. We kijken uit naar een terugkeer naar het eigen stadion na nieuwjaar. Ondertussen proberen we de pijn wat te verzachten met mooie resultaten.'
 
Hopelijk te beginnen nu woensdag op het veld van KFC Dessel Sport, de ploeg van ex-KVK-speler en trainer Benny Lunenburg. 
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin (81’ Matterne), Spaenhoven, Singh, Kempeneers (81’ Bogaerts), Claes (87’ Osei-Berkoe), Struys, Laureys (87’ Coenen), Yagan (84’ Mputu).
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Pierre, Vandewalle (46’ De Wilde), Savaete, Lambo Zakari, Van Den Bossche (46’ Binst), Samyn, Buysse, Martens (46’ Mariën), Vervaque (77’ Akhtakanov).
Doelpunten: 9’ Kempeneers (1-0), 15’ Laureys (2-0), 62’ Laureys, 92’ Mariën (3-1) 
Geel: Martens, Savante, Farin, Meeus
Rood: Struys (2x geel)
Scheidsrechter: Tim De Keyzer
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure