KVK Tienen - R. Knokke FC: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Binnenkomen met een overwinning. Voor de ervaren Urbain Spaenhoven moet het ongetwijfeld nog steeds deugd doen zo bij een een nieuwe club te kunnen starten. Meteen de tweede overwinning van het seizoen voor KVK Tienen, na de uitzege bij Visé.
 
De herschikte thuisploeg met Nils Struys in de basis en Alexander Vos als rechtsachter in een andere veldbezetting ging prima van start. Na minder dan tien minuten voetballen kopte Pieter Kempeneers een verlengde hoekschop van Yagan tegen de netten. Enkele minuten later was het al 2-0. De klaarkijkende Laureys kapte zich mooi vrij op de rand van de zestien en mikte de bal overhoeks voorbij doelman Dhoest. Knokke maakte ondertussen offensief weinig klaar. Doelman Bouzian kende een rustige eerste helft.
 
Knokke-coach Van Borm moest ingrijpen en joeg bij de pauze meteen drie frisse krachten in het veld. Tienen maakte het zich bovendien niet makkelijk. De reeds geelgeboekte Struys begin handspel en mocht van ref De Keyzer na 47 minuten voetballen meteen richting kleedkamers. Nog een hele helft met tien spelers verder.
 
Tienen liet zich echter niet uit het lood slaan en zocht naar een derde goal in de rug van de bezoekers. Een knappe dieptepass van Kempeneers werd opgepikt door Yagan en die bediende collegiaal zijn gevolgde ploegmakker Laureys die zijn tweede van de avond maakte. 3-0 en wedstrijd gespeeld. 
 
Binst zag hoe zijn eerredder nog van onder de dwarsligger werd getikt door Bouzian. Die kwam er weliswaar nog in de ruim bemeten blessuretijd via een vrije trap van Mariën na een te vermijden Tiense overtreding. 
 
‘Het was voor mij wat afwachten na slechts twee trainingssessies,’ aldus kersvers coach Urbain Spaenhoven. ‘Ik stelde met verbazing vast hoe vlot het team de nieuwe veldbezetting heeft ingevuld. Ik heb heel veel leuke dingen gezien van de ploeg vandaag. Met negentig minuten intensiteit hebben we wedstrijd naar onze eigen hand gezet, zoals het moet. De openingsgoal hadden we eerder op de middag nog ingestudeerd. Chapeau voor de jongens, zeker als je weet dat we een hele helft met tien moesten voetballen tegen een ploeg die kwaliteit heeft. Er zijn steeds verbeterpunten, maar daarvoor ben ik er ook als trainer.'
 
‘Het is voor Tienen niet eenvoudig voetballen hier in Sint-Truiden. Het is een prachtig stadion, maar er is geen home-gevoel. Het blijft een verplaatsing. Ik heb veel waardering voor de entourage bij KVK Tienen die dit verhaal in deze omstandigheden probeert rond te krijgen. We kijken uit naar een terugkeer naar het eigen stadion na nieuwjaar. Ondertussen proberen we de pijn wat te verzachten met mooie resultaten.'
 
Hopelijk te beginnen nu woensdag op het veld van KFC Dessel Sport, de ploeg van ex-KVK-speler en trainer Benny Lunenburg. 
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin (81’ Matterne), Spaenhoven, Singh, Kempeneers (81’ Bogaerts), Claes (87’ Osei-Berkoe), Struys, Laureys (87’ Coenen), Yagan (84’ Mputu).
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Pierre, Vandewalle (46’ De Wilde), Savaete, Lambo Zakari, Van Den Bossche (46’ Binst), Samyn, Buysse, Martens (46’ Mariën), Vervaque (77’ Akhtakanov).
Doelpunten: 9’ Kempeneers (1-0), 15’ Laureys (2-0), 62’ Laureys, 92’ Mariën (3-1) 
Geel: Martens, Savante, Farin, Meeus
Rood: Struys (2x geel)
Scheidsrechter: Tim De Keyzer
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure