KVK Tienen - R. Knokke FC: 3 - 1 Printervriendelijke versie

Binnenkomen met een overwinning. Voor de ervaren Urbain Spaenhoven moet het ongetwijfeld nog steeds deugd doen zo bij een een nieuwe club te kunnen starten. Meteen de tweede overwinning van het seizoen voor KVK Tienen, na de uitzege bij Visé.
 
De herschikte thuisploeg met Nils Struys in de basis en Alexander Vos als rechtsachter in een andere veldbezetting ging prima van start. Na minder dan tien minuten voetballen kopte Pieter Kempeneers een verlengde hoekschop van Yagan tegen de netten. Enkele minuten later was het al 2-0. De klaarkijkende Laureys kapte zich mooi vrij op de rand van de zestien en mikte de bal overhoeks voorbij doelman Dhoest. Knokke maakte ondertussen offensief weinig klaar. Doelman Bouzian kende een rustige eerste helft.
 
Knokke-coach Van Borm moest ingrijpen en joeg bij de pauze meteen drie frisse krachten in het veld. Tienen maakte het zich bovendien niet makkelijk. De reeds geelgeboekte Struys begin handspel en mocht van ref De Keyzer na 47 minuten voetballen meteen richting kleedkamers. Nog een hele helft met tien spelers verder.
 
Tienen liet zich echter niet uit het lood slaan en zocht naar een derde goal in de rug van de bezoekers. Een knappe dieptepass van Kempeneers werd opgepikt door Yagan en die bediende collegiaal zijn gevolgde ploegmakker Laureys die zijn tweede van de avond maakte. 3-0 en wedstrijd gespeeld. 
 
Binst zag hoe zijn eerredder nog van onder de dwarsligger werd getikt door Bouzian. Die kwam er weliswaar nog in de ruim bemeten blessuretijd via een vrije trap van Mariën na een te vermijden Tiense overtreding. 
 
‘Het was voor mij wat afwachten na slechts twee trainingssessies,’ aldus kersvers coach Urbain Spaenhoven. ‘Ik stelde met verbazing vast hoe vlot het team de nieuwe veldbezetting heeft ingevuld. Ik heb heel veel leuke dingen gezien van de ploeg vandaag. Met negentig minuten intensiteit hebben we wedstrijd naar onze eigen hand gezet, zoals het moet. De openingsgoal hadden we eerder op de middag nog ingestudeerd. Chapeau voor de jongens, zeker als je weet dat we een hele helft met tien moesten voetballen tegen een ploeg die kwaliteit heeft. Er zijn steeds verbeterpunten, maar daarvoor ben ik er ook als trainer.'
 
‘Het is voor Tienen niet eenvoudig voetballen hier in Sint-Truiden. Het is een prachtig stadion, maar er is geen home-gevoel. Het blijft een verplaatsing. Ik heb veel waardering voor de entourage bij KVK Tienen die dit verhaal in deze omstandigheden probeert rond te krijgen. We kijken uit naar een terugkeer naar het eigen stadion na nieuwjaar. Ondertussen proberen we de pijn wat te verzachten met mooie resultaten.'
 
Hopelijk te beginnen nu woensdag op het veld van KFC Dessel Sport, de ploeg van ex-KVK-speler en trainer Benny Lunenburg. 
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos, Meeus, Farin (81’ Matterne), Spaenhoven, Singh, Kempeneers (81’ Bogaerts), Claes (87’ Osei-Berkoe), Struys, Laureys (87’ Coenen), Yagan (84’ Mputu).
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem, Pierre, Vandewalle (46’ De Wilde), Savaete, Lambo Zakari, Van Den Bossche (46’ Binst), Samyn, Buysse, Martens (46’ Mariën), Vervaque (77’ Akhtakanov).
Doelpunten: 9’ Kempeneers (1-0), 15’ Laureys (2-0), 62’ Laureys, 92’ Mariën (3-1) 
Geel: Martens, Savante, Farin, Meeus
Rood: Struys (2x geel)
Scheidsrechter: Tim De Keyzer
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Thes Sport
KVK Tienen
zaterdag 30 september
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

Ontdek onze partnerbrochure