KVK Tienen - R. Knokke FC: 2 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde na de overwinning tegen RFC Mandel United verder bouwen aan een mooie thuisreputatie. Tegenstander R. Knokke FC beloofde echter geen hapklare brok te worden. Na een wat zoekend seizoensbegin stond de trein van de kustploeg opnieuw op de rails met een knappe 9 op 9. Trainer Hias van KVK Tienen kon voor deze wedstrijd een beroep doen op een volledige wedstrijdkern, met uitzondering van Jochmans en Vanweerts die werken aan een terugkeer. Paolo Arrivas zat een eerste keer in de selectie nadat hij bij de beloften had getoond klaar te zijn voor het grote werk.
 
Een heerlijke herfstzondag was het in het Bergéstadion met twee ploegen die voor de pauze weinig weggaven. De schaarse kansen waren voor de thuisploeg. Naudts mikte in de openingsminuten een voorzet van Matterne metertje naast en Yagan trapte op de rand van de zestien net wat overhaast over.
 
KVK kwam prima uit de kleedkamers. Een heel knappe lob van Yagan werd door doelman Dhoest uit de haak geduwd. Een reboundpoging van Claes enkele minuten later ging nipt voorlangs. Knokke zette daar offensief niets tegenover en moest zelfs met tien verder toen de tijdens de pauze ingevallen Aabbou zich met een slag revancheerde bij een duel met Bracké.
 
Trainer Hias gooide extra offensieve krachten in de strijd. Vooral Bentayeb toonde zich een echte woelwater in de bezoekende defensie. Knap samenspel met Claes kreeg geen bekroning door Naudts. Die volgde een minuutje later wel, want na een nieuwe voorzet van Bentayeb verlengde Yagan het leder tot bij de Tiense aanvaller. Deze kans liet Naudts niet liggen met nog iets meer dan tien minuten te voetballen. 
 
Aan de overzijde kopte Schoonbaert een hoekschop recht in de handen van doelman Bouzian, maar het was opnieuw Tienen dat scoorde. Naudts bleef beheerst bij een voorzet van Bentayeb en trapte bal onhoudbaar voorbij de bezoekende doelman. Met de dubbele voorsprong vijf minuten voor het einde van de partij was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ondertussen kreeg ook de ingevallen Paolo Arrivas zijn eerste speelminuten bij het eerste elftal.
 
Wouter Hias toonde zich na afloop vanzelfsprekend een tevreden trainer: ‘De spelers hebben de taken vandaag uitgevoerd zoals we ze de hele week samen hebben voorbereid. Chapeau daarvoor. We begonnen de wedstrijd vanuit een degelijke organisatie en dat doet de groep week na week beter. Voor de pauze tekenen we bovendien voor de betere kansen. In de tweede helft kwamen we nog wat agressiever uit de hoek en toonde ook de bank dat ze klaar is voor het grote werk. Een heel verschil met enkele weken geleden toen we door vele blessures werden geteisterd. Als iedereen op dit niveau blijft presteren zetten we mooie stappen richting de ploegen net onder de top. De voorbije dagen speelden we ook extra oefenwedstrijden om iedereen fit te houden en dat loont als je merkt hoe de invallers het vandaag doen. Dit is dan ook een overwinning van het collectief.’
 
Volgend weekend voetbalt KVK Tienen opnieuw in het eigen Bergéstadion. Dan zijn de Young Reds van R. Antwerp FC tegenstander.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (71’Arrivas), Bergiers, Meeus, Naudts, Yagan, Bracké, Claes (82’ Singh), Bogaerts, Matterne (70’ Vanwesemael), Kempeneers (58’ Bentayeb).
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem (50’ Bailly), Schoonbaert, Ghesquiere, Pierre, Mariën (67’ Van Walle), Jalloh (46’ Aabbou), Samyn, Buysse, Vervaque, Sula (79’ Geeraerts).
Doelpunten: 79’ Naudts (1-0), 83’ Naudts (2-0)
Geel: Bergiers, Bracké, Chantrain, Claes, Ghesquiere
Rood: Abbou
Scheidsrechter: Ermaild Mataj
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure