KVK Tienen - R. Knokke FC: 2 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde na de overwinning tegen RFC Mandel United verder bouwen aan een mooie thuisreputatie. Tegenstander R. Knokke FC beloofde echter geen hapklare brok te worden. Na een wat zoekend seizoensbegin stond de trein van de kustploeg opnieuw op de rails met een knappe 9 op 9. Trainer Hias van KVK Tienen kon voor deze wedstrijd een beroep doen op een volledige wedstrijdkern, met uitzondering van Jochmans en Vanweerts die werken aan een terugkeer. Paolo Arrivas zat een eerste keer in de selectie nadat hij bij de beloften had getoond klaar te zijn voor het grote werk.
 
Een heerlijke herfstzondag was het in het Bergéstadion met twee ploegen die voor de pauze weinig weggaven. De schaarse kansen waren voor de thuisploeg. Naudts mikte in de openingsminuten een voorzet van Matterne metertje naast en Yagan trapte op de rand van de zestien net wat overhaast over.
 
KVK kwam prima uit de kleedkamers. Een heel knappe lob van Yagan werd door doelman Dhoest uit de haak geduwd. Een reboundpoging van Claes enkele minuten later ging nipt voorlangs. Knokke zette daar offensief niets tegenover en moest zelfs met tien verder toen de tijdens de pauze ingevallen Aabbou zich met een slag revancheerde bij een duel met Bracké.
 
Trainer Hias gooide extra offensieve krachten in de strijd. Vooral Bentayeb toonde zich een echte woelwater in de bezoekende defensie. Knap samenspel met Claes kreeg geen bekroning door Naudts. Die volgde een minuutje later wel, want na een nieuwe voorzet van Bentayeb verlengde Yagan het leder tot bij de Tiense aanvaller. Deze kans liet Naudts niet liggen met nog iets meer dan tien minuten te voetballen. 
 
Aan de overzijde kopte Schoonbaert een hoekschop recht in de handen van doelman Bouzian, maar het was opnieuw Tienen dat scoorde. Naudts bleef beheerst bij een voorzet van Bentayeb en trapte bal onhoudbaar voorbij de bezoekende doelman. Met de dubbele voorsprong vijf minuten voor het einde van de partij was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ondertussen kreeg ook de ingevallen Paolo Arrivas zijn eerste speelminuten bij het eerste elftal.
 
Wouter Hias toonde zich na afloop vanzelfsprekend een tevreden trainer: ‘De spelers hebben de taken vandaag uitgevoerd zoals we ze de hele week samen hebben voorbereid. Chapeau daarvoor. We begonnen de wedstrijd vanuit een degelijke organisatie en dat doet de groep week na week beter. Voor de pauze tekenen we bovendien voor de betere kansen. In de tweede helft kwamen we nog wat agressiever uit de hoek en toonde ook de bank dat ze klaar is voor het grote werk. Een heel verschil met enkele weken geleden toen we door vele blessures werden geteisterd. Als iedereen op dit niveau blijft presteren zetten we mooie stappen richting de ploegen net onder de top. De voorbije dagen speelden we ook extra oefenwedstrijden om iedereen fit te houden en dat loont als je merkt hoe de invallers het vandaag doen. Dit is dan ook een overwinning van het collectief.’
 
Volgend weekend voetbalt KVK Tienen opnieuw in het eigen Bergéstadion. Dan zijn de Young Reds van R. Antwerp FC tegenstander.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (71’Arrivas), Bergiers, Meeus, Naudts, Yagan, Bracké, Claes (82’ Singh), Bogaerts, Matterne (70’ Vanwesemael), Kempeneers (58’ Bentayeb).
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem (50’ Bailly), Schoonbaert, Ghesquiere, Pierre, Mariën (67’ Van Walle), Jalloh (46’ Aabbou), Samyn, Buysse, Vervaque, Sula (79’ Geeraerts).
Doelpunten: 79’ Naudts (1-0), 83’ Naudts (2-0)
Geel: Bergiers, Bracké, Chantrain, Claes, Ghesquiere
Rood: Abbou
Scheidsrechter: Ermaild Mataj
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure