KVK Tienen - R. Knokke FC: 2 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde na de overwinning tegen RFC Mandel United verder bouwen aan een mooie thuisreputatie. Tegenstander R. Knokke FC beloofde echter geen hapklare brok te worden. Na een wat zoekend seizoensbegin stond de trein van de kustploeg opnieuw op de rails met een knappe 9 op 9. Trainer Hias van KVK Tienen kon voor deze wedstrijd een beroep doen op een volledige wedstrijdkern, met uitzondering van Jochmans en Vanweerts die werken aan een terugkeer. Paolo Arrivas zat een eerste keer in de selectie nadat hij bij de beloften had getoond klaar te zijn voor het grote werk.
 
Een heerlijke herfstzondag was het in het Bergéstadion met twee ploegen die voor de pauze weinig weggaven. De schaarse kansen waren voor de thuisploeg. Naudts mikte in de openingsminuten een voorzet van Matterne metertje naast en Yagan trapte op de rand van de zestien net wat overhaast over.
 
KVK kwam prima uit de kleedkamers. Een heel knappe lob van Yagan werd door doelman Dhoest uit de haak geduwd. Een reboundpoging van Claes enkele minuten later ging nipt voorlangs. Knokke zette daar offensief niets tegenover en moest zelfs met tien verder toen de tijdens de pauze ingevallen Aabbou zich met een slag revancheerde bij een duel met Bracké.
 
Trainer Hias gooide extra offensieve krachten in de strijd. Vooral Bentayeb toonde zich een echte woelwater in de bezoekende defensie. Knap samenspel met Claes kreeg geen bekroning door Naudts. Die volgde een minuutje later wel, want na een nieuwe voorzet van Bentayeb verlengde Yagan het leder tot bij de Tiense aanvaller. Deze kans liet Naudts niet liggen met nog iets meer dan tien minuten te voetballen. 
 
Aan de overzijde kopte Schoonbaert een hoekschop recht in de handen van doelman Bouzian, maar het was opnieuw Tienen dat scoorde. Naudts bleef beheerst bij een voorzet van Bentayeb en trapte bal onhoudbaar voorbij de bezoekende doelman. Met de dubbele voorsprong vijf minuten voor het einde van de partij was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ondertussen kreeg ook de ingevallen Paolo Arrivas zijn eerste speelminuten bij het eerste elftal.
 
Wouter Hias toonde zich na afloop vanzelfsprekend een tevreden trainer: ‘De spelers hebben de taken vandaag uitgevoerd zoals we ze de hele week samen hebben voorbereid. Chapeau daarvoor. We begonnen de wedstrijd vanuit een degelijke organisatie en dat doet de groep week na week beter. Voor de pauze tekenen we bovendien voor de betere kansen. In de tweede helft kwamen we nog wat agressiever uit de hoek en toonde ook de bank dat ze klaar is voor het grote werk. Een heel verschil met enkele weken geleden toen we door vele blessures werden geteisterd. Als iedereen op dit niveau blijft presteren zetten we mooie stappen richting de ploegen net onder de top. De voorbije dagen speelden we ook extra oefenwedstrijden om iedereen fit te houden en dat loont als je merkt hoe de invallers het vandaag doen. Dit is dan ook een overwinning van het collectief.’
 
Volgend weekend voetbalt KVK Tienen opnieuw in het eigen Bergéstadion. Dan zijn de Young Reds van R. Antwerp FC tegenstander.
 
KVK Tienen: Bouzian, Chantrain (71’Arrivas), Bergiers, Meeus, Naudts, Yagan, Bracké, Claes (82’ Singh), Bogaerts, Matterne (70’ Vanwesemael), Kempeneers (58’ Bentayeb).
R. Knokke FC: Dhoest, Vanraefelghem (50’ Bailly), Schoonbaert, Ghesquiere, Pierre, Mariën (67’ Van Walle), Jalloh (46’ Aabbou), Samyn, Buysse, Vervaque, Sula (79’ Geeraerts).
Doelpunten: 79’ Naudts (1-0), 83’ Naudts (2-0)
Geel: Bergiers, Bracké, Chantrain, Claes, Ghesquiere
Rood: Abbou
Scheidsrechter: Ermaild Mataj
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure