KVK Tienen - R. Knokke FC: 1 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen sloot de heenronde af met een thuiswedstrijd tegen R. Knokke FC,  het nummer acht in de stand. Trainer Verheyden moest het doen zonder de geschorste Meeus en geblesseerden Singh en Claes. Vandamme en Vanhaeren stonden aan de aftrap.
 
Tienen pakte in het openingshalfuur uit met prima combinatievoetbal en drong de bezoekers terug op de eigen speelhelft. Ceulemans besloot eerst nog nipt naast, maar mocht toch vieren toen hij na 18 minuten een mooie voorzet van De Vos binnenknikte. Lang stond de verdiende voorsprong niet op het scorebord. Slechts twee minuten later mocht Pieters aan de overzijde de bal ongehinderd aannemen in de zestien en uithalen. Via de handen van doelman Moutha-Sebtaoui werd het veel te eenvoudig 1-1. 
 
Het dominante Tiense spel werd helemaal overschaduwd toen Pieters een vrije trap richting de tweede paal keilde en de vrijgelaten Jalloh ongehinderd mocht binnenkoppen. De kustploeg scoorde zowaar aan 100 procent, maar de gevleide voorsprong stond na een half uur voetballen wel op het scorebord. KVK Tienen probeerde een vuist te maken, maar El Harrak kreeg zijn poging niet binnen het kader. Ook Chantrain besloot over de kooi van doelman Goblet.
 
Na de pauze probeerden beide teams vooral op basis van inzet het verschil te maken. Een kopbal van Vanhaeren kon de bezoekende doelman niet verrassen. Aan de overkant besloot Vanraefelghem op Moutha-Sebtaoui. KVK toonde zich offensief wel aanweziger dan de bezoekers, maar kwam niet tot grote doelkansen. Ondertussen haalden foutjes en wissels het tempo uit de partij. Bijna zorgde Vervaque voor de geruststellende Knokse voorsprong na een knappe versnelling, maar het bleef voor de bezoekers bibberen tot in blessuretijd. Een schot van Chantrain miste overtuiging zodat de score niet meer wijzigde. 
 
KVK Tienen pakt een teleurstellende 1 op 15 en blijft op de voorlaatste plaats in de rangschikking. Een knap eerste half uur vertaalde zich niet in de tussenstand bij de rust. De vermijdbare tegengoals en het rendement vooraan waren na afloop van de partij onderwerp van gesprek. Net als een weekje eerder kon KVK het degelijke voetbal niet omzetten in het nodige puntengewin. Werk aan de winkel dus tijdens de winterstop om het team klaar te stomen voor de verre verplaatsing richting Virton.
 
KVK Tienen: Moutha, Bergers, Chantrain, Matterne (78’ Ngongo), Vandamme (63’ Yagan),El Harrak (63’ Marchal), De Vos, Ceulemans, Jochmans, Naudts, Vanhaeren.
R. Knokke FC: Goblet, Vanraefelghem, Hebbelinck, Pierre (74’ Coninckx), Jalloh (85’ Aelterman), Prudhomme ’85’ Hallaert), Addo (46’ Naessens), Pieters, Buysse, Vervaque, Bailly.
Doelpunten: 18’ Ceulemans (1-0), 21’ Pieters (1-1), 30’ Jalloh (1-2)
Geel: Prudhomme, Bergier, Chantrain, Verheyden (trainer KVK Tienen)
Scheidsrechter: Lauren Cools
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, AllĂ©e du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure