KVK Tienen - R. Francs Borains: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Een resem afwezigen bij KVK Tienen voor de inhaalwedstrijd tegen R. Francs Borains. Arrivas en Jochmans waren geblesseerd. Yagan en Bergiers geschorst. Bij Francs Borains was het o.a. uitkijken naar aanvaller Teddy Chevalier. Bij Tienen begon de jonge middenvelder Marchal voor het eerst in de basis. 
 
Over de eerste helft kunnen we kort zijn. KVK Tienen toonde zich de betere ploeg en bekroonde de aanvalslust al na iets meer dan tien minuten voetballen met een onhoudbare pegel van Naudts voorbij doelman Saussez. De thuisploeg bleef druk zetten tegen een Francs Borains dat moeite had om te dreigen. Net voor de rust lukte dat een enkele keer: Chevalier mocht voorzetten vanop rechts en vond Tainmont die aan de tweede paal binnentrapte. Een gevleide gelijkmaker voor de bezoekers. 
 
Die kwamen na de pauze wel wat snediger voor de dag. Na een uur voetballen glipte Tainmont door de Tiense verdediging om de bal panklaar te leggen voor de aanstormende Chevalier: 1-2 en Francs Borains op voorsprong. KVK probeerde de bakens te verzetten, maar het gemis van enkele basispionnen liet zich toch wat voelen. Toch kreeg een vrijstaande Saidi een unieke kans om gelijk te maken. Hij trapte de bal aan de tweede paal hoog over het doel. In de slotminuten legde Tainmont na een vermeende maar niet gefloten overtreding de 1-3 eindstand vast. 
 
KVK Tienen moet genoegen nemen met een 4 op 21. De komende twee weekends staan er verplaatsingen naar Winkel Sport en Mandel United op het programma. Punten pakken blijft vanzelfsprekend de boodschap.
 
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Singh (70’ Saïdi), Bracké, Claes, Marchal (63’ Kempeneers), Bogaerts (85’ Vanweerts), Matterne. 
R. Francs Borains: Saussez, Boulanger, Tainmont, Fuakala, Itrak (89’ Pinto Nogueira), Chevalier (89’ Cabra), Chaabi (80’ Donnez), Mpati, Deschryver, Diallo, Lauwrensens (70’ Lavie). 
Doelpunten: 12’ Naudts (1-0), 43’ Tainmont (1-1), 58' Chevalier (1-2), Tainmont (1-3)
Geel: Diallo, Itrak, Boulenger, Meeus
Scheidsrechter: Dunken Van De Velde
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

U23 OH Leuven
KVK Tienen
zondag 26 maart - Den Dreef
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 5 februari naar vrijdag 3 februari. Aftrap om 20.30 uur. Voor aanvang kan je genieten van een authentiek Thais Food Buffet, na de wedstrijd is er in de bodega de Funky Friday Party van onze spelers.

23/01/2023
Op dinsdag 17 januari oefent KVK Tienen op het veld van KVV Thes Sport. In die wedstrijd komen vooral jongens in actie die de voorbije weken minder spelminuten hebben vergaard. Ook enkele beloften treden aan in deze partij. Aftrap om 20 uur.
 
15/01/2023

Verdediger Pieter Jochmans raakte in een duel op het veld van Jong AA Gent opnieuw ernstig geblesseerd in het aangezicht. Hij kwam in aanraking met het hoofd van een tegenstrever en brak daarbij opnieuw zijn neus, oogkas en sinussen. Ook tijdens een oefenwedstrijd tegen de beloften van KV Mechelen op 31 juli had hij deze ernstige blessure opgelopen. Jochmans stond sinds enkele weken opnieuw in de basis. Er wacht hem nu opnieuw een operatie en een herstelperiode. We wensen hem de komende weken een heel snel herstel toe na deze nieuwe opdoffer! Onze dank ook aan de ploegarts van AA Gent die Pieter zaterdagavond bijstond.

15/01/2023
Op vrijdag 30 december oefent ons elite-elftal bestaande uit spelers van de U19 en beloften tegen een selectie van de voetbalschool van het Nederlandse ADO Den Haag. Aftrap om 19 uur in het Bergéstadion. Een mooie gelegenheid om onze jonge talenten aan het werk te zien!
 
23/12/2022

Ontdek onze partnerbrochure