KVK Tienen - R. Francs Borains: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Een resem afwezigen bij KVK Tienen voor de inhaalwedstrijd tegen R. Francs Borains. Arrivas en Jochmans waren geblesseerd. Yagan en Bergiers geschorst. Bij Francs Borains was het o.a. uitkijken naar aanvaller Teddy Chevalier. Bij Tienen begon de jonge middenvelder Marchal voor het eerst in de basis. 
 
Over de eerste helft kunnen we kort zijn. KVK Tienen toonde zich de betere ploeg en bekroonde de aanvalslust al na iets meer dan tien minuten voetballen met een onhoudbare pegel van Naudts voorbij doelman Saussez. De thuisploeg bleef druk zetten tegen een Francs Borains dat moeite had om te dreigen. Net voor de rust lukte dat een enkele keer: Chevalier mocht voorzetten vanop rechts en vond Tainmont die aan de tweede paal binnentrapte. Een gevleide gelijkmaker voor de bezoekers. 
 
Die kwamen na de pauze wel wat snediger voor de dag. Na een uur voetballen glipte Tainmont door de Tiense verdediging om de bal panklaar te leggen voor de aanstormende Chevalier: 1-2 en Francs Borains op voorsprong. KVK probeerde de bakens te verzetten, maar het gemis van enkele basispionnen liet zich toch wat voelen. Toch kreeg een vrijstaande Saidi een unieke kans om gelijk te maken. Hij trapte de bal aan de tweede paal hoog over het doel. In de slotminuten legde Tainmont na een vermeende maar niet gefloten overtreding de 1-3 eindstand vast. 
 
KVK Tienen moet genoegen nemen met een 4 op 21. De komende twee weekends staan er verplaatsingen naar Winkel Sport en Mandel United op het programma. Punten pakken blijft vanzelfsprekend de boodschap.
 
KVK Tienen: Herbots, Chantrain, Meeus, Vanwesemael, Naudts, Singh (70’ Saïdi), Bracké, Claes, Marchal (63’ Kempeneers), Bogaerts (85’ Vanweerts), Matterne. 
R. Francs Borains: Saussez, Boulanger, Tainmont, Fuakala, Itrak (89’ Pinto Nogueira), Chevalier (89’ Cabra), Chaabi (80’ Donnez), Mpati, Deschryver, Diallo, Lauwrensens (70’ Lavie). 
Doelpunten: 12’ Naudts (1-0), 43’ Tainmont (1-1), 58' Chevalier (1-2), Tainmont (1-3)
Geel: Diallo, Itrak, Boulenger, Meeus
Scheidsrechter: Dunken Van De Velde
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure