KVK Tienen - R. Francs Borains: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wint met 1-0 van Francs Borains en pakt zo een tweede thuisoverwinning rij. Voor trainer Dave Laeveren een knap debuut. Hij posteerde Jonas Bogaerts centraal achteraan in het team. Jochmans kreeg opnieuw een stek op het middenveld.

De toeschouwers op Stayen zagen een aangename partij waarin KVK van bij het eerste fluitsignaal op zoek ging naar een doelpunt. Ondanks enkele prima kansen ging de thuisploeg de rust in met een 0-0 stand. We noteerden onder andere prima kansen voor Jochmans (doelman redt), Claes (vanuit scherpe hoek hard op de doelman) en Yagan (bal over). De grootste kans was misschien wel voor Mputu die een afgemeten voorzet van Spaenhoven van dichtbij naast kopte. Ondertussen werd een Tiens doelpunt van diezelfde Mputu ook nog afgekeurd wegens buitenspel, nadat ref Vanboven een handsbal van de tegenstrever als onvrijwillig interpreteerde. Francs Borains zette daar erg weinig tegenover. Trainer Dante Brogno wisselde voor de koffie al twee keer. 
 
Ook na de pauze trok KVK meteen richting het bezoekende doel. Schitterend samenspel tussen Mputu en Yagan leverde nog geen doelpunt op. Op het uur was het wel raak: de klaarkijkende Jochmans trapte het leder onhoudbaar voorbij doelman Saussez. Een moment later was het ei zo na 2-0. Het schot van Mputu ging nipt voorlangs. En ook Claes kwam er erg dicht bij op aangeven van Yagan. Ook nu had de bezoekende doelman een prima save in petto op zijn schot. Yagan besloot nog van dichtbij over. Ondertussen moest Vos met een lichte blessure naar de kant.
 
De bezoekers gingen in het slotkwartier logischerwijs alsmaar meer risico’s nemen en doken ook wat meer op in de zestien van Tienen. Door de krappe voorsprong bleef het spannend. Met de nodige inzet en organisatie lukte het KVK echter om de verdiende driepunter in eigen huis te houden.
 
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos (69’ Swerten), Farin, Struys (80’ Matterne), Mputu, Yagan, Claes, Jochmans, Spaenhoven (80’ Singh), Bogaerts, Kempeneers (61’ Coenen).
R. Francs Borains: Saussez, George (35’ Caufriez), Pejcic, Lavenant, Renquin, Alouache, Deschryver, Durieux (37’ Lauwerensens), Abderrahmane, Habbas, Valadas Stoca (73’ De Oliveira).
Doelpunten: 58’ Jochmans (1-0)
Geel: Struys
Scheidsrechter: Thomas Verboven
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure