KVK Tienen - R. Francs Borains: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wint met 1-0 van Francs Borains en pakt zo een tweede thuisoverwinning rij. Voor trainer Dave Laeveren een knap debuut. Hij posteerde Jonas Bogaerts centraal achteraan in het team. Jochmans kreeg opnieuw een stek op het middenveld.

De toeschouwers op Stayen zagen een aangename partij waarin KVK van bij het eerste fluitsignaal op zoek ging naar een doelpunt. Ondanks enkele prima kansen ging de thuisploeg de rust in met een 0-0 stand. We noteerden onder andere prima kansen voor Jochmans (doelman redt), Claes (vanuit scherpe hoek hard op de doelman) en Yagan (bal over). De grootste kans was misschien wel voor Mputu die een afgemeten voorzet van Spaenhoven van dichtbij naast kopte. Ondertussen werd een Tiens doelpunt van diezelfde Mputu ook nog afgekeurd wegens buitenspel, nadat ref Vanboven een handsbal van de tegenstrever als onvrijwillig interpreteerde. Francs Borains zette daar erg weinig tegenover. Trainer Dante Brogno wisselde voor de koffie al twee keer. 
 
Ook na de pauze trok KVK meteen richting het bezoekende doel. Schitterend samenspel tussen Mputu en Yagan leverde nog geen doelpunt op. Op het uur was het wel raak: de klaarkijkende Jochmans trapte het leder onhoudbaar voorbij doelman Saussez. Een moment later was het ei zo na 2-0. Het schot van Mputu ging nipt voorlangs. En ook Claes kwam er erg dicht bij op aangeven van Yagan. Ook nu had de bezoekende doelman een prima save in petto op zijn schot. Yagan besloot nog van dichtbij over. Ondertussen moest Vos met een lichte blessure naar de kant.
 
De bezoekers gingen in het slotkwartier logischerwijs alsmaar meer risico’s nemen en doken ook wat meer op in de zestien van Tienen. Door de krappe voorsprong bleef het spannend. Met de nodige inzet en organisatie lukte het KVK echter om de verdiende driepunter in eigen huis te houden.
 
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos (69’ Swerten), Farin, Struys (80’ Matterne), Mputu, Yagan, Claes, Jochmans, Spaenhoven (80’ Singh), Bogaerts, Kempeneers (61’ Coenen).
R. Francs Borains: Saussez, George (35’ Caufriez), Pejcic, Lavenant, Renquin, Alouache, Deschryver, Durieux (37’ Lauwerensens), Abderrahmane, Habbas, Valadas Stoca (73’ De Oliveira).
Doelpunten: 58’ Jochmans (1-0)
Geel: Struys
Scheidsrechter: Thomas Verboven
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
RAAL La Louvière
zondag 10 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

KVK Tienen is op zoek naar 2 medewerkers: een poetsdame of heer die 2 keer per week de toiletten in het hoofdgebouw van het Bergéstadion en de douches van de kleedkamers netjes houdt. Daarnaast een beheerder van de kleedkamers voor controle en beheer kleedkamers op zaterdag van 10.30 uur en 18 uur. We bieden een vrijwilligersvergoeding. Interesse? Stuur een mailtje naar secretariaat@kvktienen.be of contacteer jeugdvoorzitter Peter Denruyter.

11/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Op donderdag 10 augustus voetballen de Tiense beloften in het Bergéstadion tegen de elite van OH Leuven. Aftrap om 19 uur! Zaterdag 12 augustus voetbalt het eerste herenelftal bijkomend op het terrein van derde amateurklasser Berg en Dal. Aftrap in Meerhout om 12 uur ’s middags. 

10/08/2023

Er is een extra wedstrijd aan het oefenprogramma toegevoegd. Op woensdag 16 augustus oefent KVK Tienen in het Bergéstadion tegen derde amateurklasser RAS Jodoigne. Aftrap om 20 uur.

05/08/2023

Wie onze beloften aan het werk wil zien kan op woensdagavond 26 juli terecht in het Bergéstadion. Tegenstander in de oefenpartij is eersteprovincialer KOSC Wijgmaal (20.30 uur). Zondag is tweedeprovincialer Averbode-Okselaar te gast (aftrap 15 uur).

25/07/2023

Noteer alvast in je agenda: de jaarlijkse ploegvoorstelling is gepland op vrijdag 18 augustus vanaf 18 uur. Na afloop volgt een wedstrijd van onze beloften. 

02/07/2023

Ontdek onze partnerbrochure