KVK Tienen - R. Francs Borains: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wint met 1-0 van Francs Borains en pakt zo een tweede thuisoverwinning rij. Voor trainer Dave Laeveren een knap debuut. Hij posteerde Jonas Bogaerts centraal achteraan in het team. Jochmans kreeg opnieuw een stek op het middenveld.

De toeschouwers op Stayen zagen een aangename partij waarin KVK van bij het eerste fluitsignaal op zoek ging naar een doelpunt. Ondanks enkele prima kansen ging de thuisploeg de rust in met een 0-0 stand. We noteerden onder andere prima kansen voor Jochmans (doelman redt), Claes (vanuit scherpe hoek hard op de doelman) en Yagan (bal over). De grootste kans was misschien wel voor Mputu die een afgemeten voorzet van Spaenhoven van dichtbij naast kopte. Ondertussen werd een Tiens doelpunt van diezelfde Mputu ook nog afgekeurd wegens buitenspel, nadat ref Vanboven een handsbal van de tegenstrever als onvrijwillig interpreteerde. Francs Borains zette daar erg weinig tegenover. Trainer Dante Brogno wisselde voor de koffie al twee keer. 
 
Ook na de pauze trok KVK meteen richting het bezoekende doel. Schitterend samenspel tussen Mputu en Yagan leverde nog geen doelpunt op. Op het uur was het wel raak: de klaarkijkende Jochmans trapte het leder onhoudbaar voorbij doelman Saussez. Een moment later was het ei zo na 2-0. Het schot van Mputu ging nipt voorlangs. En ook Claes kwam er erg dicht bij op aangeven van Yagan. Ook nu had de bezoekende doelman een prima save in petto op zijn schot. Yagan besloot nog van dichtbij over. Ondertussen moest Vos met een lichte blessure naar de kant.
 
De bezoekers gingen in het slotkwartier logischerwijs alsmaar meer risico’s nemen en doken ook wat meer op in de zestien van Tienen. Door de krappe voorsprong bleef het spannend. Met de nodige inzet en organisatie lukte het KVK echter om de verdiende driepunter in eigen huis te houden.
 
 
KVK Tienen: Bouzian, Vos (69’ Swerten), Farin, Struys (80’ Matterne), Mputu, Yagan, Claes, Jochmans, Spaenhoven (80’ Singh), Bogaerts, Kempeneers (61’ Coenen).
R. Francs Borains: Saussez, George (35’ Caufriez), Pejcic, Lavenant, Renquin, Alouache, Deschryver, Durieux (37’ Lauwerensens), Abderrahmane, Habbas, Valadas Stoca (73’ De Oliveira).
Doelpunten: 58’ Jochmans (1-0)
Geel: Struys
Scheidsrechter: Thomas Verboven
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure