KVK Tienen - OH Leuven: 5-0 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen opteerde voor twee rasechte backs met de wederoptredende Peeters en Vandeput. Köse was geelgeschorst en Vermast onbeschikbaar wegens een blessure aan de ligamenten van de enkel. Mbemba begon na een degelijke beurt bij de beloften (2 doelpunten) op de bank.

De thuisploeg begon erg gretig aan de wedstrijd. Zelden was de honger naar een overwinning zo groot. De derby tegen OH Leuven was de uitgelezen kans om orde op zaken te stellen na de blamage tegen Eupen. Tienen opende dan ook meteen met een huizenhoge kans. Desomberg kreeg een afgeweken schot van Belme niet onder controle maar zowel Dufoor als Neven kwamen niet tot afdrukken.

Aan de overzijde lokte Betremieux de penaltyfout uit na een diepe bal van Annys. Vandeput liep de Leuvense aanvaller van de sokken en de bal ging op de stip. Schuermans stond echter op de juiste plaats en dook gepast op het leder. Tienen bleef de betere ploeg en eiste het balbezit op. Een slecht weggewerkt schot viel voor de voeten van Neven. De Tiense middenvelder nam de bal heerlijk met links op de slof en zag hoe zijn volley voorbij Desomberg in de verste hoek tegen de touwen viel. KVK Tienen op een 1-0 voorsprong.

Opschudding toen doelman Schuermans last had van krampen en de bal voor zich uit rolde. Betremieux had er weinig oren naar en ging zijn kans. De Tiense doelman repte zich nog naar de kortste hoek om de poging onschadelijk te maken. Toch bleef Tienen bleef de betere ploeg. Desomberg bokste een schot van Degeling weg van onder de dwarsligger, maar werd daarbij gehinderd door Triantafillidis waardoor de fase zonder gevolg bleef. Bij een schaarse Leuvense uitbraak toonde Vaesen zich gevaarlijk na een hoekschop van Betremieux. Peeters weerde de bal af aan de eerste paal. Kort voor de koffie scoorde Tienen dan toch de verdiende 2-0. Degeling behield het overzicht en legde de bal netjes breed tot bij Belme. De Hoeienaar bleef rustig en schoof de bal beheerst voorbij de Leuvense goalie. De Suikerploeg op een deugddoende voorsprong op slag van rusten.

OHL-trainer Vande Velde gooide na de koffie Sakanoko en Verhamme in de strijd, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Integendeel, want bezoekende verdediger Debroux kwam goed weg toen zijn handsbal in het strafschopgebied niet werd bestraft door scheidsrechter Deckers. Bogaerts kon een puike voorzet van de bedrijvige Degeling aan de tweede paal niet verzilveren. De Leuvense doelman greep ook gepast in op schot van Belme. De bal viel op het dak van het doel. Een ogenblik later was Belme echter opnieuw aan het feest toen hij alleen voor Desomberg opdook en de bal tegen de touwen werkte. Minder dan tien minuten van het laatste fluitsignaal zorgde Bogaerts voor de forfaitcijfers, nadat de Leuvense doelman een lage knal van Degeling niet onder controle kreeg. Voor KVK Tienen meteen een klinkende revanche naar de blamage tegen AS Eupen drie dagen eerder. De Leuvense spelers weten in de toekomst ongetwijfeld wél waar Tienen ligt.

Daniël Nassen: 'Mooi, maar hier stopt het niet.'

Trainer Nassen, de voorbije dagen onder vuur gezien de ondermaatse prestaties van z'n team, was zichtbaar opgelucht. ‘Na de wedstrijd tegen Eupen heerste er een begrafenisstemming. En terecht,’ stelde hij. ‘Telkens moest ik hetzelfde verhaal vertellen over tegendoelpunten die te makkelijk vielen en kansen die niet werden benut. Ik ken de kwaliteiten van de groep en bleef erin geloven, maar op dit scenario had ik nooit durven hopen. Het moment dat Ronny Schuermans de penalty stopt, betekende een boost voor de hele groep. Desomberg verhinderde daarna nog een aantal gemaakte goals. Het belangrijkste was voor mij vandaag de overwinning. Maar ik ben blij dat we dit de supporters kunnen geven. Toch stopt het hier niet. Het is belangrijk dat we deze lijn doortrekken en zaterdag minstens met 1 punt terug naar Tienen komen.’

KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Triantafillidis, Vanhees (88’ De Smet), Belme, Degeling (86’ Mbemba), Dufoor (77’ Meeus), De Silva, Neven, Peeters, Bogaerts.
OH Leuven: Desomberg, Vaesen (63’ Van Steenbrugghe), Oliseh, Vastmans (46’ Verhamme), Debroux, Annys, Ferreira Lino (46’ Sakanoko), Betremieux, Themelin, Calvo, Ebogbe.
Doelpunten: 21’ Neven (1-0), 45’ Belme (2-0), 72’ Belme (3-0), 73’ Degeling (4-0), 83’ Bogaerts (5-0)
Geel: Dufoor, Van Steenbrugghe, Vanhees, Annys
Scheidsrechter: Deckers
 


Glenn Neven schreeuwt het uit van vreugde na zijn heerlijk openingsdoelpunt. Mathieu Belme, zelf goed voor twee goals, komt hem gelukwensen.

>> Meer sfeerbeelden vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

Fantastische match gezien.

Fantastische match gezien. Prachtige doelpunten, vooral dat van Neven.
Degeling stond eindelijk op de plaats waar hij MOET staan. Proficiat aan alle spelers. Dit was echt genieten. Hopelijk wordt dit vervolgd.

En of dat niet genieten was.

En of dat niet genieten was. Een dikke proficiat aan alle spelers, maar zeker aan Siegerd Degeling. Eindelijk stond deze jongen op de plaats waar hij MOET staan. Doen jullie zo verder en het wordt nog een mooie terugronde. Veel succes voor jullie allemaal.

altijd blijven geloven

als mama van een kvk jeugd speler kan ik maar 1 ding zeggen BLIJVEN GELOVEN IN JULLIE KUNNEN 500% GEVEN ALTIJD GAAN VOOR DE OVERWINNING WANT TIENEN JULLIE KUNNEN DAT PROFICIAT EN GENIET ERVAN DE VOLGENDE MATCH GO GO GO

OPSTELLING

Waarom moest het vijf weken duren om eindelijk in te zien dat met twee vleugelbacks ( Peeters en Vandeputte ) en met Degeling op de rechterflank de ploeg veel sterker uit de hoek zou komen ??

Ook in deze opstelling zullen wij nog punten verliezen maar ik ben er zeker van dat onze verdediging met veel meer vertrouwen zal acteren en dat wij met Belme en Degeling op de flanken ook voor veel meer gevaar zullen zorgen op de helft van de tegenstander.

Ik duim in ieder geval voor de moeilijke verplaatsing naar Oostende !

Woeha!!!!!Gezien hoe de

Woeha!!!!!Gezien hoe de voorzetten van op de vleugels voor constant gevaar zorgden.En wat een ruimte de spelers die achter Sebba speelden kregen.Dubbele flankbezetting met echte vleugelverdedigers,waarom niet eerder?Hopelijk trekken we de lijn door en geraken we snel uit de onderste tabelhelft.Forza KVK!!!!!!!!!!!En voor JP,nog altijd welkom in de kantine, hoor!

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, AllĂ©e du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure