KVK Tienen - KVV Thes Sport: 4 - 0 Printervriendelijke versie

Na de knappe zes op zes zocht KVK Tienen bevestiging tegen KVV Thes Sport.  De Limbugers telden in de rangschikking twee punten meer dan KVK met een wedstrijd minder op de teller. Trainer Verheyden kon rekenen op een fitte spelerskern. Bij Thes stond ex-KVK-aanvaller Vanhaeren aan de aftrap. De andere ex-KVK'er, doelman Herbots, is geblesseerd.
 
Een sterk KVK ging door op het elan van de voorbije weken en nam de partij meteen in handen. Na 12 minuten werkte Claes een voorzet van Yagan centraal voor doel onhoudbaar tegen de netten. Doelman Roekaerts had geen verhaal tegen de rake kopbal. Enkele minuten later was het al 2-0. Na een terugspeelbal op doelman Roekaerts kreeg KVK een vrije trap enkele meters voor doel. Yagan trapte de bal via een bezoekend been door het bos Thes-spelers tegen de netten. 
 
Tienen had de smaak nu helemaal te pakken en scoorde een derde keer op enkele minuten tijd: Naudts legde de bal na twintig minuten in het verste hoekje. En nog was het niet gedaan: toen doelman Roekaerts een schot van Claes niet onder controle kreeg trapte Yagan op het half uur de 4-0 in de rebound op het scorebord. 
 
Thes probeerde grip te krijgen op de partij, maar vond geen antwoord op de snelle Tiense combinaties. Yagan was voor de pauze nog dicht bij de 5-0 en ook Roekaerts voorkwam op slag van rusten de forfaitcijfers met een knappe parade op een volley van Meeus.
 
Na de pauze ging Thes op zoek naar de eerredder. De aanvankelijk steriele druk en enkele hoekschoppen brachten KVK niet in de problemen. Jeunen kreeg zijn schot niet binnen het kader en wanneer nodig toonde ook Bizimana zich.
 
Tienen nam geen risico’s maar en loerde op de snelle omschakeling, al was de uitvoering vaak te slordig. Een afstandsschot van Jochmans verraste ei zo na de bezoekende doelman die de bal van onder de lat wegduwde. KVK speelde de wedstrijd zonder grote problemen uit en hield opnieuw de nul op het bord.
 
De thuisploeg overtuigde in een knappe eerste helft met veel inzet en mooie combinaties. Thes kon daar weinig tegenover zetten en keek al snel tegen voldongen feiten aan. Volgend weekend speelt KVK opnieuw in eigen huis. Dan komen de Young Reds van R. Antwerp FC op bezoek. Een nieuwe overwinning zou Tienen helemaal de aansluiting laten maken met de brede middenmoot. Het team kreeg de voorbije weken alleszins eindelijk loon naar werken.
 
KVK Tienen: Bizimana, De Vos, Bergiers (74’ Vandamme), Naudts (77’ Marchal), Yagan, Singh (68’ Chantrain), Ceulemans, Claes (68’ Aoragh), Jochmans, El Harrak, Meeus.
KVV Thes Sport: Roekaerts, Jeunen, Kerckhofs, Swinnen (68’ Voca), Vanhaeren, Naqqadi (29’ Vermijl), Hulsmans, Bilgin (86’ Mele), Vanaken, Symons (86’ De Wit), Keulen.
Doelpunten: 12’ Claes (1-0), 16’ Yagan (2-0), 20’ Naudts (3-0), 29’ Yagan (4-0)
Geel: Swinnen, Singh, Marchal
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, AllĂ©e du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure