KVK Tienen - KVV Thes Sport: 2 - 0 Printervriendelijke versie

*** Wedstrijdbal geschonken door C-Sun beauty- en zonnecenter Tienen ***
 
Met acht wedstrijden zonder verlies op de teller en een plaats in de top 5 toont Thes zich ook dit seizoen een degelijk geheel. KVK zocht in eigen huis opnieuw naar de volle buit zonder de geschorste Simon Bracké. Singh begon opnieuw in de basiself. Chantrain kreeg na zijn buitenlandse stage een plaatsje op de bank net als Naudts en Jochmans die hun wederoptreden maakte na blessures.
 
In een aangename eerste helft toonde Tienen zich zeker niet de mindere, al had Bertaccini de eerste kans met een schot dat voorlangs verdween. Aan de overkant verdween een afgeweken afstandsschot van Yagan nipt naast de kruising.
 
Thes dreigde via Hulsmans, maar ook hij kon zijn kopbal niet voldoende richten om doelman Bouzian in verlegenheid te brengen. Na twintig minuten voetballen haalde Naqqadi Matterne onderuit in de zestien. Yagan faalde niet vanop de stip en zette KVK op voorsprong. Tienen bleeft nu de betere ploeg. Zowel Claes als Yagan konden de halve kansen niet verzilveren.
 
In de tweede helft kwam Thes wat meer opzetten. Een verlengde vrije trap verdween voorlangs. Bouzian bracht redding op een afstandsschot van de ingevallen Troonbeeckx. Maar ook Tienen liet zich in het laatste half uur niet onbetuigd. Via enkele snedige counters ging de thuisploeg op zoek naar de 2-0. Na een mooie actie van Vanwesemael besloot Bentayeb nipt over. De Fransman mikte enkele minuten later voorlangs. Ondertussen werd de partij bij momenten wat bitsiger. Ref De Keyzer zwaaide dan ook meer met kaarten.
 
In de 90ste minuut kwam de verlossing voor KVK Tienen. Bentayeb legde de bal breed tot bij de ingevallen Chantrain die kon controleren en de bal voorbij doelman Valkenaers trapte. Die voorkwam even later bij een nieuwe counter dat zijn ploeg een derde doelpunt moest slikken. Ondertussen mocht ook Jochmans na een langdurige afwezigheid wegens blessure zijn wederoptreden maken.
 
Ondanks het regenweer kregen de toeschouwers een aangename wedstrijd voorgeschoteld in het Bergéstadion. KVK Tienen toonde negentig minuten lang de wil om te winnen tegen een Thes dat opnieuw bewees dat het kan voetballen. Het is bovendien een mooie vaststelling dat de Tiense ziekenboeg steeds minder gevuld raakt. Enkel Vanweerts werkt nog verder aan zijn terugkeer. Volgend weekend trekt KVK Tienen naar KSK Heist. Zij hielden dit weekend RFC Luik in bedwang.
 
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Yagan (86’ Jochmans), Singh, Claes (90’ Saidi), Bogaerts, Matterne, Bentayeb (90’ LEnaers), Kempeneers (61’ Chantrain) .
KVV Thes Sport: Valkenaers, Vermijl, Jeunen, Spruyt, Kerckhofs, Swinnen, Bertaccini, Naqqadi (56’ Troonbeeckx), Hulsmans, De Jonghe (73’ Mbuyi-Mbayo), Coomans (46’ Bammens).
Doelpunten: 23’ Yagan (1-0, pen.), 90’ Chantrain (2-0)
Geel: Bouzian, Spruyt, Vanwesemael, Bammens, Claes
Scheidsrechter: Tim De Keyzer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure