KVK Tienen - KVV Thes Sport: 2 - 0 Printervriendelijke versie

*** Wedstrijdbal geschonken door C-Sun beauty- en zonnecenter Tienen ***
 
Met acht wedstrijden zonder verlies op de teller en een plaats in de top 5 toont Thes zich ook dit seizoen een degelijk geheel. KVK zocht in eigen huis opnieuw naar de volle buit zonder de geschorste Simon Bracké. Singh begon opnieuw in de basiself. Chantrain kreeg na zijn buitenlandse stage een plaatsje op de bank net als Naudts en Jochmans die hun wederoptreden maakte na blessures.
 
In een aangename eerste helft toonde Tienen zich zeker niet de mindere, al had Bertaccini de eerste kans met een schot dat voorlangs verdween. Aan de overkant verdween een afgeweken afstandsschot van Yagan nipt naast de kruising.
 
Thes dreigde via Hulsmans, maar ook hij kon zijn kopbal niet voldoende richten om doelman Bouzian in verlegenheid te brengen. Na twintig minuten voetballen haalde Naqqadi Matterne onderuit in de zestien. Yagan faalde niet vanop de stip en zette KVK op voorsprong. Tienen bleeft nu de betere ploeg. Zowel Claes als Yagan konden de halve kansen niet verzilveren.
 
In de tweede helft kwam Thes wat meer opzetten. Een verlengde vrije trap verdween voorlangs. Bouzian bracht redding op een afstandsschot van de ingevallen Troonbeeckx. Maar ook Tienen liet zich in het laatste half uur niet onbetuigd. Via enkele snedige counters ging de thuisploeg op zoek naar de 2-0. Na een mooie actie van Vanwesemael besloot Bentayeb nipt over. De Fransman mikte enkele minuten later voorlangs. Ondertussen werd de partij bij momenten wat bitsiger. Ref De Keyzer zwaaide dan ook meer met kaarten.
 
In de 90ste minuut kwam de verlossing voor KVK Tienen. Bentayeb legde de bal breed tot bij de ingevallen Chantrain die kon controleren en de bal voorbij doelman Valkenaers trapte. Die voorkwam even later bij een nieuwe counter dat zijn ploeg een derde doelpunt moest slikken. Ondertussen mocht ook Jochmans na een langdurige afwezigheid wegens blessure zijn wederoptreden maken.
 
Ondanks het regenweer kregen de toeschouwers een aangename wedstrijd voorgeschoteld in het Bergéstadion. KVK Tienen toonde negentig minuten lang de wil om te winnen tegen een Thes dat opnieuw bewees dat het kan voetballen. Het is bovendien een mooie vaststelling dat de Tiense ziekenboeg steeds minder gevuld raakt. Enkel Vanweerts werkt nog verder aan zijn terugkeer. Volgend weekend trekt KVK Tienen naar KSK Heist. Zij hielden dit weekend RFC Luik in bedwang.
 
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael, Yagan (86’ Jochmans), Singh, Claes (90’ Saidi), Bogaerts, Matterne, Bentayeb (90’ LEnaers), Kempeneers (61’ Chantrain) .
KVV Thes Sport: Valkenaers, Vermijl, Jeunen, Spruyt, Kerckhofs, Swinnen, Bertaccini, Naqqadi (56’ Troonbeeckx), Hulsmans, De Jonghe (73’ Mbuyi-Mbayo), Coomans (46’ Bammens).
Doelpunten: 23’ Yagan (1-0, pen.), 90’ Chantrain (2-0)
Geel: Bouzian, Spruyt, Vanwesemael, Bammens, Claes
Scheidsrechter: Tim De Keyzer
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure